Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα τα συμπεράσματα της "τρόικας"
  • [02] Πορεία εργαζομένων στις συγκοινωνίες
  • [03] "Επί ξυρού ακμής" η Αίγυπτος μετά το διάγγελμα Μουμπάρακ
  • [04] Αναστολή κινητοποιήσεων
  • [05] Μέσω πιστωτικών
  • [06] ''Ανάπτυξη συνεργασίας'' ο»Ώ

  • [01] Σήμερα τα συμπεράσματα της "τρόικας"

    Τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της έγκρισης της 4ης δόσης του δανείου, παρουσιάζουν σε συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής της τρόικας.

    Στις επαφές τους στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στα άλλα υπουργεία που "εμπλέκονται" με το μνημόνιο, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αβεβαιότητες, κατά την "τρόικα", εντοπίζονται στις δαπάνες του ευρύτερου τομέα της Κεντρικής Κυβέρνησης (νοσοκομεία, ταμεία, κ.λπ.), στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων. Σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι επικεφαλής της τρόικας επιθυμούν να δουν πώς θα εφαρμοσθούν αυτές και εάν θα χρειασθούν επιπλέον αλλαγές, ενώ, παράλληλα, αναμένουν τις αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία.

    Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι η εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου θεωρείται δεδομένη, ενώ το ζητούμενο είναι να μην χαθεί η δυναμική στις μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη νομοθετηθεί ή αρχίσει να υλοποιούνται. Οι ίδιοι επισημαίνουν, ταυτόχρονα, ότι "δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως και δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ".

    Δηλώσεις πρωθυπουργού στη Βουλή

    "Δεν υπάρχει θέμα να απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι΄ αυτά έδωσα τη μάχη και θα την ξαναδώσω όποτε χρειαστεί. Αλλάζουμε τα πράγματα όχι για να ικανοποιήσουμε τις Βρυξέλλες αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα να τελειώνουμε".

    Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στην πρόκληση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι στις 25 Μαρτίου θα κληθεί να πει το μεγάλο "όχι" ή το μεγάλο "ναι" στην εκχώρηση των εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως ζητά η κυρία Μέρκελ.

    Σχολιάζοντας ο πρωθυπουργός τις επικρίσεις για τις συχνές επισκέψεις των εκπροσώπων της τρόικα, τους ελέγχους και την επιβολή σκληρών μέτρων που απαιτούν για τη χώρα μας, επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Καμία τρόικα δεν φταίει για την εξάρτηση της χώρας μας από κάθε δόση του δανείου, αλλά φταίει η ανομία, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση πολλών ετών. Εμείς κάνουμε προσπάθειες ώστε ποτέ πια να μην χρειάζεται η χώρα "τρόικες". Ποτέ πια να μην χρειαστεί "δάνειες" δυνάμεις η Ελλάδα. Αυτή την επιλογή δεν μας την επιβάλλει κανείς. Κάνουμε βαθιές αλλαγές για μια ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι εύκολο".

    Και ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε: "Κανένας έλληνας και κανένας βουλευτής από τους 300 δεν αισθάνεται υπερήφανος και δεν μπορεί να βλέπει να έρχονται κάθε τρεις μήνες οι υπεύθυνοι της τρόικας για να ελέγχουν τη χώρα για να δώσουν το δάνειο".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Πορεία εργαζομένων στις συγκοινωνίες

    Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες και κυρίως σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τη μείωση των αποδοχών τους.

    Η διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι από την Ομόνοια και αφού οι μοτοσικλετιστές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν μαύρες σημαίες, ανέβηκαν τη Σταδίου, έκαναν μια σύντομη στάση μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα και κατέληξαν στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, περίπου στη μία το μεσημέρι. Στο υπουργείο τους περίμεναν και άλλοι συνάδελφοί τους, ενώ άρχισαν να κορνάρουν τα φορτηγά που βρίσκονται έξω από το υπουργείο εδώ και μέρες.

    Όπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, πιθανώς την επόμενη Τρίτη, 15 του μηνός, και πεντάωρη στάση εργασίας 11 με 16:00 την επομένη, προκειμένου να κάνουν γενική συνέλευση και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους. Ανάλογη στάση αναμένεται να ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα, αν και πρόεδρος των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ κ. Νίκος Σιαπάτας δήλωσε ότι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, πιθανώς για όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Επί ξυρού ακμής" η Αίγυπτος μετά το διάγγελμα Μουμπάρακ

    Ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου ζήτησε από τον πρωθυπουργό σήμερα να διορίσει έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από ένα "συμβούλιο σοφών", που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση με στόχο την εξεύρεση λύσης για τον τερματισμό της κρίσης στη χώρα.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ζήτησε από τον πρωθυπουργό ¶χμεντ Σαφίκ να διορίσει έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη για την διεξαγωγή "εθνικού διαλόγου" με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητες δυνάμεις.

    Δίκτυο μετέδωσε ότι ο Μουμπάρακ εγκατέλειψε τη χώρα

    Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει ότι το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια διορθώνει όσα μετέδιδε πριν από λίγο και μεταδίδει ότι ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του «εγκατέλειψαν το Κάιρο» και όχι την Αίγυπτο.

    Πιο συγκεκριμένα, μεταδίδει ότι αναχώρησαν "προς άγνωστη κατεύθυνση" από στρατιωτική αεροπορική βάση στα προάστια. Δεν επικαλέστηκε πηγή.

    Οργή διαδηλωτών

    Διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάζουν τον διάλογο ως μία απόπειρα εμπαιγμού του λαού με στόχο να θεωρήσει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    Διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στο λιμάνι του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

    Εξάλλου χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται προς το προεδρικό μέγαρο και στην Αλεξάνδρεια, μεταδίδει το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

    Η διαδήλωση ξεκίνησε μετά την προσευχή της Παρασκευής, μετά την χθεσινή άρνηση του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί.

    Εν τω μεταξύ, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε πως θα ανακαλέσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης "μόλις αρθούν οι παρούσες συνθήκες", εκπληρώντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα βασικά αιτήματα των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

    Ο αιγυπτιακός στρατός προσθέτει ότι "θα εγγυηθεί την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών", αλλά προειδοποιεί κατά οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον της χώρας και των πολιτών της.

    Στην ανακοίνωση αναγνωρίζεται η μεταβίβαση των εξουσιών στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν, τονίζεται πως ο στρατός στηρίζει σθεναρά το διάγγελμα του προέδρου Μουμπάρακ και δεσμεύεται να "προστατεύσει την σταθερότητα και της ασφάλεια του έθνους".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αναστολή κινητοποιήσεων

    Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος.

    Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

    Ωστόσο οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

    Στην ίδια απεργιακή κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία τους (ΟΕΝΥΓΕ), ενόψει των συνελεύσεων που θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να αντιδράσουν με άλλους τρόπους στο νομοσχέδιο, όπως η κατάληψη σε ταμεία νοσοκομείων κατά την διάρκεια των εφημεριών, με στόχο οι πολίτες να μην καταβάλουν χρήματα προκειμένου να εξετάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

    Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΙΚΑ αναφέρουν ότι θα διεκδικήσουν δικαστικά την κατοχύρωση του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων και να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ, ο οποίος -όπως τονίζουν- συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μέσω πιστωτικών

    Από 1 Απριλίου 2011 ολες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων που υπερβαίνουν σε αξία τα 3.000 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή τραπεζικών επιταγών. Από 1.1.2012 το όριο αυτό θα είναι 1.500 ευρώ

    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά στην οποία περιγράφονται αναλυτικά οι διαδικασίες που θα ακολουθούνται σε διάφορες περιπτώσεις συναλλαγών πάνω από τα όρια αυτά.

    Στόχος του μέτρου αυτού οπως αναφέρεται στην απόφαση είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος των συναλλαγών και των χρηματικών ροών στις συναλλαγές των ιδιωτών στο πλαίσιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

    Στην απόφαση διευκρινίζονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

    1. Ως αξία συναλλαγής, θεωρείται το συνολικό ποσό , συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

    2. Προκαταβολές που εισπράττονται ή τμηματικές καταβολές, που αφορούν συναλλαγές συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ ( ή άνω των 1.500 ευρώ από 1.1.2012) θα γίνονται με τη χρήση καρτών ή τραπεζικής επιταγής

    3. Σε περίπτωση πώλησης αγαθών (όπως οχήματα, κ.λπ.) σε ιδιώτη "με ανταλλαγή", εξοφλείται από τον ιδιώτη - αγοραστή, με τον ίδιο τρόπο , η διαφορά της αξίας που προκύπτει από το συμψηφισμό των ανταλλαγών εφόσον η διαφορά αυτή υπερβαίνει το όριο των 3.000 ευρώ..

    4. Σε περίπτωση αλλαγής λιανικώς πωληθέντων αγαθών, η αξία των οποίων προηγουμένως έχει εξοφληθεί, για τη νέα απόδειξη λιανικής πώλησης που εκδίδεται, εφαρμόζεται η παραπάνω διαδιαδικασία.

    5. Σε περίπτωση συναλλαγής που εξοφλείται, μερικώς ή ολικώς, με δάνειο που έχει πάρει ο ιδιώτης - με κατάθεση του σχετικού ποσού στο λογαριασμό του πωλητή - το τυχόν υπολειπόμενο ποσό, ανεξαρτήτως αξίας, θα εξοφλείται με χρήση κάρτας ή τραπεζικής επιταγής εφόσον η αξία της συναλλαγής υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ.

    6. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναλλαγών, που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των Τραπεζών ή με πρόσωπα - ιδιώτες που για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η από μέρους τους εξόφληση, με τους τρόπους που αναφέρονται στην απόφαση και καταβάλλονται μετρητά ή παραδίδονται συναλλαγματικές, οι οποίες εξοφλούνται εκτός τραπεζικού συστήματος, θα ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:

    Από τον επιτηδευματία - πωλητή, εκδίδεται "απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων". Η απόδειξη αυτή εκδίδεται αθεώρητη από διπλότυπο, τουλάχιστον, στέλεχος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] ''Ανάπτυξη συνεργασίας''

    Με «κορμό» την οικονομική συνεργασία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ αναπτύσσονται σε ένα πρωτοφανές εύρος δραστηριοτήτων και αποδίδουν ήδη «χειροπιαστά» αποτελέσματα προς αμοιβαίο όφελος. Το επόμενο σημαντικό βήμα θα είναι η σύγκληση του Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου την άνοιξη, το οποίο θα ασχοληθεί με όλο το φάσμα των σχέσεων, την οικονομία, τον τουρισμό, την άμυνα, τον πολιτισμό, την ενέργεια.

    Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα ¶ριε Μέκελ, στο βιογραφικό του οποίου ξεχωρίζουμε τη μακρόχρονη δημοσιογραφική του εμπειρία και τη θητεία του στα Ηνωμένα Έθνη, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση, η οποία επισφραγίστηκε από την «ιστορική» ανταλλαγή επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών και έχει αποφέρει ένα «άνευ προηγουμένου» όγκο κοινών δραστηριοτήτων με «θεμέλιο λίθο» την οικονομική συνεργασία.

    Αναφέρεται ιδιαίτερα στην αλματώδη ανάπτυξη της συνεργασίας στον τουρισμό, στις καινοτόμες μεθόδους διαχείρισης της γεωργίας και του περιβάλλοντος και πιστεύει ότι οι σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ έχουν τη δική τους αξία, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν αποτέλεσμα μιας συγκυρίας.

    Εκφράζει τέλος τη βαθιά εκτίμηση που τρέφει το Ισραήλ για τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι είναι προς το κοινό συμφέρον των χωρών μας να συνεργαστούν για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

    -Κατά την επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Αθήνα, του κ. Λίμπερμαν, αναγγέλθηκε η σύσταση Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου, Ελλάδας-Ισραήλ το οποίο θα επεξεργαστεί τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς. Πότε θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο αυτό και ποιους τομείς ξεχωρίζετε;

    "Το Συμβούλιο θα συγκληθεί πιθανότατα την άνοιξη και θα συμπεριλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων σε όλους τους τομείς, όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η άμυνα, ο πολιτισμός, η ενέργεια κλπ. Η σύστασή του συνιστά ένδειξη της σπουδαιότητας που αποδίδουν οι δύο χώρες στην συνεργασία.

    Προφανώς, οι οικονομικές σχέσεις αποτελούν έναν σημαντικό, θεμέλιο λίθο στις διμερείς σχέσεις διότι παρέχουν τον «κορμό» πάνω στον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν πολλοί άλλοι τομείς συνεργασίας. Μάλιστα, η οικονομική μας συνεργασία προωθείται σε αρκετούς τομείς.

    Στον τομέα του τουρισμού, η συνεργασία είναι εξαιρετική. Το 2010, 250.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση κατά 200% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σκοπός μας είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά φέτος. Ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, βρέθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ, για δεύτερη φορά μόλις σε διάστημα λίγων μηνών, όπου και συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, προκειμένου να προωθήσει την αύξηση του Ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα καθώς και την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη.

    Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, επισκέπτεται επίσης το Ισραήλ ώστε να προωθήσει τον τουρισμό και την συνεργασία μεταξύ των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Χάιφας. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ειδική ιστορική και συμβολική σημασία για τους Εβραίους παγκοσμίως.

    Στον αγροτικό τομέα, ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, πρόσφατα ολοκλήρωσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη στο Ισραήλ. Μεταξύ των δύο χωρών υπήρξε συμφωνία για συνεργασία στους τομείς της εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας, της δημιουργίας ενός διακομετακομιστικού κέντρου για την προώθηση ελληνικών προϊόντων με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, της ίδρυσης πρότυπων, καινοτόμων, αγροτικών κέντρων υψηλής τεχνολογίας, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και των υδάτινων καλλιεργειών (π.χ. ιχθυοτροφία).

    Στο πλαίσιο της γενικής οικονομικής συνεργασίας, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στην ελληνική κυβέρνηση προτάσεις για πάνω από δώδεκα μεγάλα κοινά έργα σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική ανάπτυξη, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η διαχείριση υδάτινων πόρων και λυμάτων, η διαστημική τεχνολογία και οι επενδύσεις. Τα εν λόγω ζητήματα συζητήθηκαν και κατά την εδώ επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, ¶. Λίμπερμαν.

    Όλα αυτά τα ζητήματα και πολλά ακόμα θα συζητηθούν πιθανότατα στο Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί την άνοιξη, με σκοπό την επίτευξη χειροπιαστών αποτελεσμάτων στην συνεργασία μας που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δύο λαών μας».

    -Ποια είναι η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ για την ειρήνευση της Μέσης Ανατολής;

    "Σε ότι αφορά στην Ελλάδα και το Ισραήλ, θα πω ότι εκτιμούμε βαθύτατα την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ειρηνευτική διαδικασία. Όπως αποδεικνύουν τα πρόσφατα γεγονότα, η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δύο σταθερές δημοκρατίες σε μια ασταθή περιοχή οι οποίες συμβολίζουν την σύγχρονη ανεξαρτησία δύο περήφανων και αρχαίων λαών. Ως εκ τούτου, έχουν κοινό συμφέρον όχι μόνο να αναπτύξουν τις διμερείς σχέσεις τους στο μέγιστο δυνατό επίπεδο προς αμοιβαίο όφελος, αλλά και να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 February 2011 - 13:30:18 UTC