Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Με τον άδολο πατριωτισμό ξεπερνάμε κάθε κρίση
  • [02] Αναδάσωση στον Υμηττό ο»Ώ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Με τον άδολο πατριωτισμό ξεπερνάμε κάθε κρίση

    "Ένα μήνυμα για όλους μας. Ένας άδολος πατριωτισμός μας ρίχνει στη μάχη για να ξεπεράσουμε κάθε κρίση και κάθε δυσκολία. Και θα το πετύχουμε" αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμα που βγαίνει σήμερα από τους αγώνες των Ηπειρωτισσών, που το 1913 ήταν μπροστάρισες στους αγώνες του έθνους και μετέφεραν τα κανόνια του ελληνικού στρατού για να πολιορκηθεί το Μπιζάνι και να απελευθερωθούν τα Γιάννενα.

    Ο κ. Παπούλιας έφθασε το μεσημέρι στο ορεινό χωριό Τσερίτσιανα Ιωαννίνων, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο που δεσπόζει στο χωριό. Μετά τη δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε ένα βίντεο-ντοκουμέντο από εκείνη την περίοδο.

    Με αυτή την εκδήλωση άνοιξαν οι τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα με μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ηπείρου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αναδάσωση στον Υμηττό

    Με 2011 βελανιδιές για την Καισαριανή η Ένωση Ελληνο-Γερμανικών Εταιριών Φιλίας "VDGG" κάνει πράξη, αύριο Κυριακή, την πρωτοβουλία της για την αναδάσωση του Υμηττού, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

    Για την αναδάσωση επελέγη η περιοχή "Αράπης" που αποτελεί προέκταση του πάρκου στο οποίο βρίσκεται το εξόχου συμβολικής ιστορικής σημασίας Σκοπευτήριο Καισαριανής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1987, κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τιμώντας τα θύματα της ναζιστικής κατοχής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Για την αυριανή δενδροφύτευση στο δήμο Καισαριανής, βρίσκεται στην Αθήνα το προεδρείο της Ένωσης "VDGG", με επικεφαλής την πρόεδρο της, πρώην βουλευτή του SPD Ζίγκριτ Σκαρπέλις-Σπερκ. Τη συνοδεύουν η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Έλκε Φέρνερ, η αντιπρόεδρος του συνδικάτου ver.di Μάγκρετ Μένιγκ-Ράανεν και εκπρόσωπος του προεδρείου του συνδικάτου χημικής βιομηχανίας IG-Chemie.

    H πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο θα εκπροσωπήσει ο γ.γ. της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

    Για την αναδάσωση επελέγη η βελανιδιά, η οποία είναι ιδανικό είδος για περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιές στην περιοχή της μεσογείου και μετά την πυρκαγιά αναπτύσσονται πάλι, όπως τονίζει ο βοτανολόγος καθ. του παν/μίου Γκέτινγκεν Ε. Μπεργκμάιερ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 February 2011 - 13:30:14 UTC