Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Παπανδρέου ενόψει της Συνόδου Κορυφής
  • [02] Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
  • [04] Αρχίζει η απόσυρση Ι.Χ.
  • [05] Εν αναμονή εξελίξεων ο»Ώ

  • [01] Επαφές Παπανδρέου ενόψει της Συνόδου Κορυφής

    Κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες ξεκινά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και της Συνόδου Κορυφής στις 25 του ίδιου μήνα, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης.

    Σήμερα, Δευτέρα, ο Γ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου αύριο θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την επομένη στο Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με τη Φιλανδή ομόλογό του.

    Πριν από τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

    Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Φράνκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων, Τζεμ Έτσντεμιρ, με τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Γκίντο Βεστερβέλε, καθώς επίσης και με την Συμπρόεδρο των Πρασίνων, Κλαούντια Ροτ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σήμερα, Δευτέρα κι αύριο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τις ώρες 09.00 - 12.00, 14.00 - 17.00 και 21.00 - 24.00.

    Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις και πληροφορίες από το Πρακτορείο και δεν θα ανανεώνεται η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Οι στάσεις εργασίας αποφασίστηκαν από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗEΑ με τα παρακάτω αιτήματα:

    1. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων,

    2. Να μην πραγματοποιηθεί νέα περικοπή 10% στους μισθούς,

    3. Να αποσυρθεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ σε ΔΕΚΟ, και

    4. Να τηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

    Με νέες κινητοποιήσεις στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό, αλλά και ένα ακόμη κτύπημα στον ήδη μειωμένο τζίρο του εμπορικού κόσμου, ξεκινά η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας, παρά το γεγονός ότι το επίμαχο νομοσχέδιο είναι ήδη νόμος του Κράτους από την περασμένη Τρίτη.

    Τη Δευτέρα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 έως τις 4.

    Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τρίτη και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ενώ και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

    Την Τετάρτη, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, καθώς εξαιτίας της Πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ακινητοποιηθούν, εκτός από τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ο οποίος θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θέλει να συμμετάσχει στην πορεία που διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αρχίζει η απόσυρση Ι.Χ.

    "Ανάσα" αναμένεται να πάρει η αγορά αυτοκινήτου, καθώς από σήμερα ξεκινά η διαδικασία της απόσυρσης. Περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν καινούργιο, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εξοικονομώντας από 300 έως και 2.800 ευρώ.

    Με το μέτρο δίνεται η δυνατότητα αγοράς καινούργιου επιβατικού αυτοκινήτου, έως και 2000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτοκινήτου, για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως και 31/12/1998.

    Αναλυτικότερα, για αυτοκίνητα μέχρι 900 κυβικά και εργοστασιακής αξίας έως 6.000 ευρώ, το όφελος θα είναι 300 ευρώ. Από 901 - 1400 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 8.000 όφελος 960 ευρώ. Από 1401-1600 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 11.000 όφελος 1430 ευρώ. Από 1601-2000 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 14.000 όφελος έως 2800 ευρώ.

    Η εφαρμογή του μέτρου θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2011.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Εν αναμονή εξελίξεων

    Πλήθος σεναρίων και φημών πυροδότησε η δεύτερη στα τελευταία δέκα χρόνια προσπάθεια συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank, που οδηγήθηκε σε "ναυάγιο" αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μετά την απόρριψη της πρότασης της Εθνικής από τo ΔΣ της Alpha Bank για τη μεταξύ τους συγχώνευση.

    Μετά πάντως τη σχετική ανακοίνωση απόρριψης της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας από το ΔΣ της Alpha Bank και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη επίσημη αντίδραση ή νέες ανακοινώσεις από μέρους της μίας ή της άλλης τράπεζας.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν τραπεζίτες και οικονομικοί αναλυτές, η πρόταση αυτή εκτιμάται ότι θα επιταχύνει τις γενικότερες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με όλα τα ενδεχόμενα και τα σενάρια εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ των μεγάλων τραπεζικών ομίλων να παραμένουν ανοικτά,

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την απόρριψη της σχετικής πρότασης από την Alpha Bank, πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς Εθνικής Τράπεζας υπήρξε έκπληξη για την απόφαση αυτή. Από την πλευρά της Εθνικής αναφέρεται ότι η νέα ισχυρή τράπεζα που θα προέκυπτε από την συγχώνευση θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των πέντε ισχυρότερων κεφαλαιακά τραπεζών της Ευρώπης και θα έδινε τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά, με συνέπεια την απεξάρτηση από τρίτους. Με απώτερο αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε μια εποχή όπου το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης.

    Επίσης, σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής, η πρόταση ήταν προς το συμφέρον των μετόχων της Alpha Bank, καθώς έδινε πολύ υψηλό premium, ακόμη και για ευρωπαϊκά δεδομένα. "Η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί η πρόταση", λόγος που επικαλέσθηκε η Alpha Bank, στην ανακοίνωση της που απέρριψε την πρόταση, σύμφωνα πληροφορίες από την Εθνική, ήταν ακριβώς το επιχείρημα για το οποίο η συγχώνευση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Ενώ επισημαίνεται επίσης ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν υπήρξαν ενδείξεις από πλευράς της Alpha Bank για την μη επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

    Στην πρόταση της Εθνικής Τράπεζας αγνοήθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία της απασχόλησης στις τράπεζες, αναφέρει η ΟΤΟΕ, σε ανακοίνωσή της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 February 2011 - 7:30:17 UTC