Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες
  • [02] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα
  • [03] Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Νέα Ζηλανδία ο»Ώ

  • [01] Κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες

    Κρίσιμες επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες ξεκινά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και της Συνόδου Κορυφής στις 25 του ίδιου μήνα, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το μηχανισμό στήριξης της Eυρωζώνης.

    Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και την επομένη στο Ελσίνκι με την Φινλανδή ομόλογό του. "Η συνάντηση δείχνει ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει ρητά όλα όσα με θάρρος κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στο δύσκολο δρόμο που διανύει μαζί με τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας του ανεπίσημου Συμβουλίου της ΕΕ στις 11 Μαρτίου.

    Πριν τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

    Μετά τις επαφές που θα πραγματοποιήσει με την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου θα έχει συνάντηση με τη Φιλανδή ομόλογό του Μάρι Κιβινιέμι.

    Επιπλέον, στην φινλανδική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Σάουλι Νιϊνίστο (Sauli Niinisto), ο οποίος θα παρουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς επίσης και με την πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, Jutta Urpilainen

    Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και η Φινλανδία ήταν οι δύο χώρες που τήρησαν την πιο σκληρή στάση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

    Έναν ακόμη "σταθμό" εν όψει των κρίσιμων συνόδων κορυφής του Μαρτίου αποτελεί και η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

    Χωρίς τρόλεϊ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα παραμείνει και σήμερα η Αθήνα για πάνω από 4 ώρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί ο ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τα τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο 11 με 16:00.

    Στο μεταξύ, σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με κοινή απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών τους, τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία, αλλά και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Κοινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στις 11 στα Προπύλαια και μεθαύριο την ίδια ώρα στο Μουσείο.

    Εξάλλου, σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα εξαιτίας της πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα γίνει από το ΠΑΜΕ.

    Στην κινητοποίηση της Τετάρτης θα συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Μετρό και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατέβουν στο κέντρο για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

    Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία.

    Από τις 12 εως τις 4 το απόγευμα δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, εξαιτίας της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Νέα Ζηλανδία

    Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την Κρίσττσερτς, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, έχουν καταρρεύσει κτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν "πολλά θύματα", ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι στα ερείπια, αλλά και παγιδευμένοι σε κτήρια όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Μαρτυρίες αναφέρουν ακόμα ότι σωλήνες ύδρευσης έχουν ξηλωθεί ενώ το έδαφος σε πολλά σημεία έχει ανασηκωθεί σε ύψος που φθάνει και το ένα μέτρο.

    Το τοπικό κανάλι έδειξε σώματα να ανασύρονται μέσα από συντρίμμια στο κέντρο της πόλης, αλλά δεν διασαφηνίστηκε αν υπάρχουν νεκροί ανάμεσά τους. Σύμφωνα πάντως με τις αστυνομικές αρχές, η δόνηση προκάλεσε πολλές απώλειες, καθώς συνέβη την ώρα του μεσημεριανού γεύματος.

    Οι Γεωλόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ το βάθος κείτεται στα 5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

    Η πόλη της Κρίσττσερτς είχε κτυπηθεί από τον Εγκέλαδο και μόλις πριν από πέντε μήνες, με δόνηση έντασης 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά τα έργα αποκατάστασης των ζημιών παρεμποδίστηκαν σημαντικά από μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 February 2011 - 5:30:16 UTC