Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Χρ. Παπουτσής απέκλεισε μαζική νομιμοποίηση Video
  • [02] Οικονομική ανάκαμψη στην Ε.Ε.
  • [03] "...Εγώ παίρνω θέση" ο»Ώ

  • [01] Ο Χρ. Παπουτσής απέκλεισε μαζική νομιμοποίηση Video

    Για το θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες απεργούς πείνας, που φιλοξενούνται στο κτίριο "Υπατία" και εκ των οποίων 14 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σημάδια απόλυτης εξάντλησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δήλωσε:

    «Είναι απολύτως λογικό να ανησυχούμε όλοι, γιατί μην ξεχνάμε ότι στην κοινωνία μας εκείνο που είναι πιο πολύτιμο απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι νόμοι του κράτους. Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα καταρχάς, ούτε μπορεί ούτε προτίθεται να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Δεν το επιτρέπει το νομικό και το ευρωπαϊκό πλαίσιο μέσα στο οποία κινούμεθα».

    Ανέφερε ότι «γίνονται προσπάθειες για εξέταση των περιπτώσεων εκείνων ώστε να υπάρξει κάποιος δρόμος που να οδηγήσει στην ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης».

    «Θεωρώ, όμως -πρόσθεσε- ότι και οι μετανάστες αλλά και εκείνοι κυρίως που υποστηρίζουν τους μετανάστες και ουσιαστικά οργανώνουν όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πρέπει και εκείνοι να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στη ζωή των ανθρώπων που κινδυνεύει».

    «Η πολιτεία είναι εδώ, οι νόμοι του κράτους είναι εδώ και θα βρούμε τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε ό,τι μας αφορά», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει όλοι να συνδράμουν ούτως ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

    Επίσκεψη στην Τουρκία

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα, σήμερα και αύριο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάι.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας όσον αφορά στην επανεισδοχή, τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ - Τουρκίας , καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με όσα διαδραματίζονται σε χώρες της Β. Αφρικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Οικονομική ανάκαμψη στην Ε.Ε.

    "Η οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ κερδίζει έδαφος το 2011", αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία βασίζεται στις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις για τις επτά μεγαλύτερες, από πλευράς οικονομικού μεγέθους, χώρες της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Μ. Βρετανία).

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, το 2011 η ανάπτυξη στην ΕΕ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,8% και στο 1,6% στην ευρωζώνη. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι το κλίμα αβεβαιότητας στην ΕΕ παραμένει και ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη.

    Όπως δήλωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, "μετά από μία ισχυρή ανάκαμψη το πρώτο εξάμηνο του 2010, η ανάπτυξη στην ΕΕ και στην ευρωζώνη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010, επιβραδύνθηκε", κάτι το οποίο, όπως είπε ο Επίτροπος, ήταν αναμενόμενο, λόγω της άρσης των μέτρων για την στήριξη της οικονομίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του 2011, η Επιτροπή προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος τόσο στην ΕΕ, όσο και στην ευρωζώνη και οι εκτιμήσεις της για το 2011 είναι περισσότερο αισιόδοξες σε σύγκριση με αυτές που δημοσιοποίησε το προηγούμενο εξάμηνο.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή η ανάκαμψη στην ΕΕ ενισχύεται κυρίως από την άνοδο της εγχώριας ζήτησης. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι το κλίμα αβεβαιότητας παραμένει ισχυρό, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ παρουσιάζουν σημαντικές ανισότητες.

    Σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό για το 2011, οι εκτιμήσεις της Επιτροπής είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτές που προέβλεπε πριν από ένα εξάμηνο.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ο πληθωρισμός το 2011 θα διαμορφωθεί στο 2,5% στην ΕΕ και στο 2,2% στην ευρωζώνη, λόγω της ανόδου των τιμών ενέργειας και πρώτων υλών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "...Εγώ παίρνω θέση"

    Ο Πέτρος Μάρκαρης μίλησε στη δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ελένη Μπουκαούρη για την αστυνομική λογοτεχνία, αλλά και τα σύγχρονα προβλήματα, που χρήζουν και αυτά κάθαρσης και λύσης.

    Δραματουργός, μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος, ο Πέτρος Μάρκαρης, γεννήθηκε το 1937 στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα Έλληνα και μάνα Αρμένισσα (Μαρκαριάν), έζησε τα γεγονότα της Πόλης εναντίον των Ρωμιών, το 1955, και σπούδασε οικονομικά στην Αυστρία.

    Στα ελληνικά γράμματα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1965, με το θεατρικό έργο "Η ιστορία του Αλή Ρέτζο".

    Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στο λογοτεχνικό αυλάκι του Μάρκαρη, με μεταφράσεις του Μπρεχτ και του Γκέτε, συνεργασία με τον Αγγελόπουλο και τον Τονίνο Γκουέρα στο σενάριο της ταινίας "Η Αιωνιότητα και μια Μέρα", ώσπου το 1995, δημιουργεί έναν ήρωα, τον αστυνόμο Κώστα Χαρίτο.

    Είναι ένας κατ' εξοχήν αντιήρωας, που δεν έχει τίποτε κοινό με τους Αμερικανούς ντετέκτιβ ή τον Ηρακλή Πουαρό της Άγκαθα Κρίστι.

    Μοιάζει, ωστόσο, να είναι η συνέχεια του υπαστυνόμου Μπέκα, ήρωα του πατριάρχη της αστυνομικής νεοελληνικής λογοτεχνίας, Γιάννη Μαρή και πρωταγωνιστεί στο "Νυχτερινό δελτίο" (1995), στην "Άμυνα Ζώνης" (1998), "Ο Τσε αυτοκτόνησε" (2003), "Βασικός μέτοχος" (2006) και "Παλιά, πολύ παλιά" (2008), καθώς και στο τελευταίο του μυθιστόρημα "Ληξιπρόθεσμα δάνεια", με το οποίο εγκαινιάζεται η τριλογία της Κρίσης, όλα από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη.

    Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 20 χώρες.

    Αύριο, 2 Μαρτίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, του Ιδρύματος Ωνάση, τρεις διακεκριμένοι συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, ο Έλληνας Πέτρος Μάρκαρης, ο Τούρκος Τζελίλ Οκέρ και ο Γάλλος εξ Αλγερίας Μορίς Ατιά, που είναι και ψυχαναλυτής, συνομιλούν με το κοινό, στις 19.00, προσπαθώντας να διερευνήσουν τις μορφολογικές και υφολογικές ομοιότητες και διαφορές που παρουσιάζει το "νουάρ" μυθιστόρημα στις χώρες της Μεσογείου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2011 - 11:30:19 UTC