Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλάξεις για τις επιχειρησιακές
  • [02] "Mια φωνή, ένας μύθος" ο»Ώ

  • [01] Επιφυλάξεις για τις επιχειρησιακές

    Σκεπτικισμό για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων εκφράζει το 59% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις φαίνεται να ανησυχούν μήπως η υπογραφή τους οδηγήσει σε εργασιακές συγκρούσεις ή πλήξει το κύρος της επιχείρησης στην αγορά. Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας της Εταιρίας Επιλογής Στελεχών People for Business με θέμα, "Η εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων μέσα στο 2011".

    Ωστόσο μία στις τρεις επιχειρήσεις στην Ελλάδα δηλώνει ότι θα εφαρμόσει επιχειρησιακές συμβάσεις μέσα στο 2011, ενώ το 13% αποφεύγει να τοποθετηθεί.

    Παρ' ότι όμως οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν φέτος στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, το 45,4% πιστεύει ότι η καθιέρωση τους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και το 40,9% τις θεωρεί ως απαραίτητη επιλογή για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας.

    Ακόμη, το 77,2% θεωρεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή μιας επιχειρησιακής σύμβασης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και μόνο το 22,8% πιστεύει ότι αυτά τα δύο δεν πρέπει να συνδεθούν. Το 22,7% δηλώνει ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις πρέπει να εφαρμοσθούν προκειμένου να μη γίνουν απολύσεις και το 8,7% για να μην μετατραπούν οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης.

    Το 27,7% πιστεύει ότι οι μισθοί πρέπει να μειωθούν όταν κινδυνεύει η επιχείρηση με πτώχευση.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 10 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2011 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 145 εταιριών. Το 72% των επιχειρήσεων ήταν ελληνικές και το 28% πολυεθνικές, ενώ τα στελέχη που έδωσαν απαντήσεις ήταν: 68,18% Γενικοί Διευθυντές, 29,5% Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και 2,32% Line Managers. Ο σκοπός της έρευνας ήταν να διερευνηθούν η πρόθεση των εταιριών - μετά την ψήφιση του νέου νόμου- για την υιοθέτηση ή όχι επιχειρησιακών συμβάσεων μέσα στο 2011 και οι παράγοντες που θα λάμβαναν υπόψη τους οι εταιρίες, πριν προβούν σε μία τέτοια ενέργεια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Mια φωνή, ένας μύθος"

    «Μαρία Κάλλας: Μια Γυναίκα, μια φωνή, ένας μύθος» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται σήμερα στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης.

    Η έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 30 Μαρτίου, περιλαμβάνει είκοσι δυο κουστούμια από εμφανίσεις της αξέχαστης Ελληνίδας υψιφώνου, τριάντα κοσμήματα, τριάντα σπάνιες φωτογραφίες που πρόσφερε το Ίδρυμα της Βουλής, χειρόγραφα, βιβλία, επιστολές και άλλα αντικείμενα.

    Η έκθεση παρουσιάζεται με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

    Για την ετοιμασία της έκθεσης, το περιεχόμενο και το συμβολισμό της μίλησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών και των φορέων που συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης.

    Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μαρία Κάλλας της Βενετίας, Μπρούνο Τόζι, αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση που είχε με την Κάλλας και στον «εκπληκτικό χαρακτήρα» της, επισημαίνοντας ότι μέρος των εκθεμάτων ανήκουν στο ίδρυμά του. Για πρώτη φορά, η έκθεση παρουσιάστηκε στη Βενετία το 1993.

    Στη συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε και ο διευθυντής του Ιταλικού Ινστιτούτου Νέας Υόρκης, Ρικάρντο Βιάλε, παρέστησαν επίσης ο πρόξενος της Ελλάδας, Ευάγγελος Κυριακόπουλος, η υποπρόξενος της Ιταλίας, Λουτσία Πασκουαλίνι και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Νιάρχου Στέλιος Βασιλάκης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2011 - 7:30:13 UTC