Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποβάθμιση ΟΤΕ από τον οίκο Moody's
  • [02] Ανακάμπτουν οι δυτικές οικονομίες
  • [03] Κρατήσεις στο Διαδίκτυο
  • [04] Ενημέρωση στη Βουλή
  • [05] Έτοιμη για "κατέβασμα" ο»Ώ

  • [01] Υποβάθμιση ΟΤΕ από τον οίκο Moody's

    Ο οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι μείωσε την πιστοληπτική βαθμολογία του ΟΤΕ σε Baa3 από Baa2 και την έθεσε υπό εξέταση για πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση.

    Ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου για τον ΟΤΕ κ. Κάρλος Γουίνζερ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν συνέπεια της πρόσφατης υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας στο B1 από Ba1 από τον Moody's.

    "Αυτή προέκυψε, μεταξύ άλλων, από τη γρήγορη επιδείνωση της καταναλωτικής δαπάνης στην Ελλάδα και την αυξανόμενης ανησυχίας όσον αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον στη χώρα, με το ΑΕΠ της να αναμένεται να μειωθεί κατά 3% εφέτος", είπε ο κ. Γουίνζερ, προσθέτοντας ότι "το περιβάλλον θα επηρεασθεί περαιτέρω από το πολυετές πρόγραμμα σταθεροποίησης της Κυβέρνησης, το οποίο θα έχει αρνητική επίδραση στα πρότυπα ζήτησης του ΟΤΕ".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ανακάμπτουν οι δυτικές οικονομίες

    Σημάδια ανάκαμψης δείχνει η οικονομία των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, μετά την οικονομική κρίση που χαρακτήρισε την περυσινή χρονιά (22% αύξηση των πτωχεύσεων), ιδίως στους τομείς του παγκόσμιου εμπορίου και των επενδύσεων, σύμφωνα με ετήσια μελέτη που δημοσιοποιείται στην Ελλάδα κατ' αποκλειστικότητα από την ICAP Group AE.

    Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου ICAP στην Ελλάδα, η οικονομική ύφεση εντάθηκε κατά το 2010 ενώ η μείωση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 4%, σε συνέχεια της προηγηθείσας μείωσης του 2009 που ήταν -2,3%. Σύμφωνα με τον κ. Εφραιμίδη, όσον αφορά στις καταγεγραμμένες 355 πτωχεύσεις στην Ελλάδα για το έτος 2010, είναι φαινομενικά ιδιαίτερα χαμηλές σε σύγκριση με όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

    Όσον αφορά στον αριθμό των εταιρικών πτωχεύσεων στις μεμονωμένες χώρες της Δ.Ευρώπης (χώρες της ΕΕ, Ελβετία και Νορβηγία) το 2010 αυτός μειώθηκε, όμως το άθροισμά τους είναι το δεύτερο υψηλότερο μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, ήτοι 175.677 δηλ. 1,4% μόνο χαμηλότερο από το αρνητικό ρεκόρ των 178.235 του 2009.

    Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση ότι 3 από τις 10 πτωχεύσεις συνέβησαν στη Γαλλία (29,1%). Στη δεύτερη θέση έρχεται η Γερμανία με 18,3% και οι Σκανδιναβικές χώρες με 12,1% ενώ περίπου 10% των πτωχεύσεων συνέβησαν στις χώρες Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ενώ το 2009 ο αριθμός των ανέργων που έχασαν τη θέση εργασίας τους λόγω πτώχευσης της εταιρείας στην οποία απασχολούνταν ανήλθε σε 2 εκατομμύρια, το 2010 ο αντίστοιχος αριθμός κυμάνθηκε στο 1,4 εκατομμύρια, ήτοι 30% μικρότερος.

    Το γεγονός αυτό οφείλεται στη μείωση των πτωχεύσεων μεγάλων εταιρειών οι οποίες προκαλούν μαζικές απολύσεις και λόγω του ότι οι πτωχευμένες επιχειρήσεις, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, ήταν στο μεγαλύτερο όγκο τους μικρομεσαίες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κρατήσεις στο Διαδίκτυο

    Την υλοποίηση διαδικτυακού τόπου για κρατήσεις τουριστικών πακέτων στην ελληνική επικράτεια, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν έχει σχέση με την πρόταση του ΣΕΤΕ για συνεργασία σε επίπεδο μάρκετινγκ και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

    Για την υλοποίηση του δικτυακού τόπου, όπως τόνισε ο υπουργός θα συσταθεί ένας φορέας, όπου και θα αναλάβει τη διαχείριση του. Ο νέος δικτυακός τόπος θα έχει πολλές ομοιότητες με το Visitgreece, ωστόσο η διαφορά θα εντοπίζεται μεταξύ άλλων στη δυνατότητα του διαδικτυακού επισκέπτη να πραγματοποιεί κρατήσεις σε ξενοδοχεία, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια κλπ, κάτι που δεν γίνεται από την πλατφόρμα του Visitgreece.

    Μάλιστα τα έσοδα του νέου φορέα, που θα έχει καταστατικό για την εμπορική του χρήση, θα δίδονται για τη διαφημιστική προβολή της Ελλάδας, σε μια περίοδο που τα κονδύλια για διαφήμιση είναι ελάχιστα. Στο σημείο αυτό ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι με την υλοποίηση του εν λόγω δικτυακού τόπου "δεν κάνουμε προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με το ΣΕΤΕ", ούτε αυτός θα εξυπηρετήσει μόνο τα μέλη του συνδέσμου. Αντίθετα θα διασφαλιστεί η δυνατότητα να εισέλθει οποιοσδήποτε στην εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα.

    Παραμένοντας στον "αέρα" του διαδικτύου ο Παύλος Γερουλάνος έχοντας επιστρέψει από τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού στάθηκε μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία να καλέσει εκπροσώπους των δικτυακών τόπων για κρατήσεις τουριστικών πακέτων, Expedia & Trip advisor, να πραγματοποιήσουν σεμινάρια σε ξενοδοχειακούς επιχειρηματίες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ενημέρωση στη Βουλή

    "Μίνι" προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση πραγματοποιείται αύριο στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Σχετικό αίτημα, βάσει του άρθρου 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, υπέβαλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, "για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, μπορεί εκτός από τη συζήτηση προ ημερήσιας διατάξεως, να ζητήσει οποτεδήποτε να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση".

    Η προβλεπόμενη διαδικασία της συζήτησης έχει ως εξής: Η ανακοίνωση ή δήλωση της κυβέρνησης γίνεται από τον πρωθυπουργό και η διάρκεια της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 λεπτά, ενώ οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για πέντε λεπτά.

    Η απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά. Οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας για τρία λεπτά ενώ ο πρωθυπουργός "κλείνει" τη συζήτηση, μιλώντας επί 5 λεπτά.

    Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος θα συνέλεθει προς τούτο στις 4.30 το απόγευμα.

    "Μήνυμα ασφάλειας προς τις αγορές" και "σημαντικό σταθμό που δείχνει τη θετική πορεία της χώρας", χαρακτήρισε την απόφαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη χθεσινή συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Έτοιμη για "κατέβασμα"

    Η Microsoft κυκλοφόρησε σε 39 γλώσσες την τελική έκδοση του νέου προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer 9, που διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες για διαχείριση γραφικών, ασφάλεια, προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη κ.α.

    Ο νέος ΙΕ9 κυκλοφορεί σε μια περίοδο που τα ανταγωνιστικά προγράμματα πλοήγησης "κλέβουν" όλο και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς από την Microsoft, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Μεταξύ άλλων, ο νέος "φυλλομετρητής" (browser) επιτρέπει στον χρήστη να αποκρύπτει τα online "βήματά" του καθώς μετακινείται από διαδικτυακό σε διαδικτυακό τόπο, εμποδίζοντας έτσι διάφορες εταιρίες να παρακολουθούν ηλεκτρονικά τις περιηγήσεις του και να συλλέγουν χρήσιμα από εμπορική άποψη στοιχεία.

    Ακόμα, ο ΙΕ9 επιτρέπει στους χρήστες να έχουν άμεση επίγνωση του τι "κατεβάζουν", ώστε να εντοπίζουν ευκολότερα ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα που προσπαθούν να "τρυπώσουν" ύπουλα στον υπολογιστή.

    Ο Internet Explorer 9 επίσης αξιοποιεί αποτελεσματικότερα την κάρτα γραφικών του υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορεί να παρουσιάζει ταχύτερα και καλύτερα τους διαδικτυακούς τόπους που επισκέπτεται ο χρήστης.

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 40 εκατ. χρήστες "κατέβασαν" τις πιλοτικές-δοκιμαστικές εκδόσεις (beta) του ΙΕ9, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Ήδη περίπου το 2% των χρηστών των Windows 7 "τρέχουν" τη νέα έκδοση του Internet Explorer, η οποία "τρέχει" επίσης στα Vista, αλλά όχι στα ΧΡ.

    Οι χρήστες μπορούν να "κατεβάσουν" δωρεάν τον ΙΕ9 στη διεύθυνση www.beautyoftheweb.com.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 March 2011 - 11:30:25 UTC