Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ιαπωνία"
  • [02] Eπιδότηση ενοικίου ο»Ώ

  • [01] "Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ιαπωνία"

    Η έκρηξη που σημειώθηκε την Δευτέρα στον αντιδραστήρα 2 του σταθμού της Φουκουσίμα μπορεί να προκάλεσε βλάβη στο κύριο κέλυφός του, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σημειώνοντας παράλληλα ότι το κέλυφος στους σταθμούς 1 και 3, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις την Κυριακή και την Τρίτη, είναι άθικτο.

    Τα επίπεδα ραδιενέργειας στον ατμοσφαιρικό αέρα γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, εκτοξεύθηκαν σε επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία επίπεδα, παραδέχθηκε η κυβέρνηση, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη, στον αντιδραστήρα 2 του συγκροτήματος. Φωτιά ξέσπασε και στον αντιδραστήρα 4, νωρίς το πρωί της Τρίτης.

    Για "σκηνές από την Αποκάλυψη" έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια Γκίντερ Ετινγκερ, αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία μετά το πυρηνικό δυστύχημα, εκτιμώντας ότι οι τοπικές αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. "Δεν αποκλείω το χειρότερο τις επόμενες ώρες και ημέρες", τόνισε.

    Στο μεταξύ, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη νοτιοδυτικά του Τόκιο, ο οποίος έγινε αισθητός στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

    Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 3.373, των αγνοουμένων σε 6.746 και των τραυματιών σε 1.897, σύμφωνα με νέο επίσημο προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της χώρας.

    Πτώματα εντοπίζονται καθημερινά σε όλη τη ζώνη που επλήγη από το σεισμό, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 10.000 μόνο για αυτήν την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η πόλη Σεντάι.

    Ξένες εταιρείες σχεδιάζουν να απομακρύνουν το προσωπικό τους από το Τόκιο και περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας. Η "έξοδος" αυτή έχει ήδη αρχίσει για πολλές εταιρείες και αφορά όχι μόνο τους ξένους αλλά και τους Ιάπωνες υπαλλήλους.

    Αξιωματούχοι από το Τόκιο ανέφεραν ότι η ακτινοβολία στην πρωτεύουσα ήταν δέκα φορές πάνω από το κανονικό το βράδυ της Τρίτης, αλλά δεν συνιστά απειλή για την υγεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Eπιδότηση ενοικίου

    Τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καθορίζει απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Β.Κεγκέρογλου. Η επιδότηση αφορά ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2009.

    Παράλληλα, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου, η διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Το "πάγωμα" των προγραμμάτων αποφασίστηκε αρχικά τον περασμένο Ιούλιο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, και είχε δοθεί νέα παράταση ως το τέλος Φεβρουαρίου.

    Στην απόφαση προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    1. Μεμονωμένα άτομα. Απαιτούνται 2.800 τουλάχιστον ημέρες εργασίας. Για τους μακροχρόνια ανέργους χρειάζονται 2.200 οι απαιτούμενες ημέρες εργασίας.

    Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τους εποχικούς εργαζόμενους (που παίρνουν το επίδομα από τον ΟΑΕΔ) και τους οικοδόμους. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να έχουν πραγματοποιήσει 1.700 τουλάχιστον ημέρες.

    2. Δικαιούχοι έγγαμοι χωρίς παιδιά. Πρέπει να έχουν 2.500 ημέρες εργασίας

    3. Δικαιούχοι έγγαμοι με ένα παιδί. Απαιτούνται 2.200 ημέρες εργασίας

    4. Δικαιούχοι έγγαμοι με δύο παιδιά. Πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 1.900 τουλάχιστον ημέρες εργασίας

    5. Δικαιούχοι έγγαμοι με τρία παιδιά. Χρειάζονται 1.600 ημέρες εργασίας.

    6. Ζευγάρια που παντρεύτηκαν την τελευταία διετία. Χρειάζονται 1.900 ημέρες εργασίας.

    Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας (π.χ. παραμεθόριοι νομοί, νησιά), όπου απαιτούνται λιγότερες ημέρες εργασίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 March 2011 - 21:30:16 UTC