Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακή εβδομάδα στην Υγεία
  • [02] "Πρέπει να φύγει αμέσως ο Καντάφι"
  • [03] Πλουτώνιο βρέθηκε στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού
  • [04] Κλείνει τα "10" ο»Ώ

  • [01] Απεργιακή εβδομάδα στην Υγεία

    Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου, σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

    Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    Στο μεταξύ, έκτακτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας είχε σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Πρέπει να φύγει αμέσως ο Καντάφι"

    "Ο Καντάφι πρέπει να φύγει αμέσως", δήλωσαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον μία ημέρα πριν τη διεθνή διάσκεψη στο Λονδίνο για τη Λιβύη.

    "Ελπίζουμε ότι θα τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ώστε να καταστεί δυνατή η πολιτική διευθέτηση του προβλήματος", ανέφερε, από την πλευρά του, ο Ισάμ Γιούσεφ, αξιωματούχος του Αραβικού Συνδέσμου.

    Στο μεταξύ, οι εξεγερμένοι συνεχίζουν με αργούς ρυθμούς την προέλασή τους προς τη Σύρτη, πόλη από την οποία κατάγεται ο Μουάμαρ Καντάφι, αφού κατάφεραν να απωθήσουν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από την πόλη Μπεν Τζαουάντ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Σε αντίθεση με τη γρήγορη προέλασή τους την Κυριακή, με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας, οι εξεγερμένοι τη Δευτέρα προχώρησαν μόλις 40 χιλιόμετρα μέχρι την πόλη Ρας αλ Αουάτζα και τώρα βρίσκονται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Σύρτη.

    Οοι δυνάμεις του Καντάφι ανέκτησαν τον έλεγχο μέρους της δυτικής πόλης Μιζουράτα, όπως ανακοίνωσε νας εκπρόσωπος Τύπου των εξεγερμένων, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει "απελευθερώσει" το προπύργιο των εξεγερμένων.

    Αν και οι εξεγερμένοι τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειώσει προόδους στα ανατολικά της Λιβύης, η Μιζουράτα είναι η μοναδική πόλη στο δυτικό τμήμα της χώρας που είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πλουτώνιο βρέθηκε στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού

    Ποσότητες πλουτωνίου βρέθηκαν σε πέντε σημεία στο χώμα μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, αναφέροντας ότι οι ποσότητες οι οποίες βρέθηκαν δεν είναι επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία.

    Η Tepco ζήτησε την "υποστήριξη" γαλλικών δημόσιων βιομηχανικών ομίλων για την αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Ερίκ Μπεσόν, σύμφωνα με τον οποίο η κατάσταση είναι "κρίσιμη".

    Την ίδια ώρα, οι μηχανικοί συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο των αντιδραστήρων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου.

    Στη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο, δήλωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου πιθανότατα τον Ιούνιο, για να συζητηθούν θέματα σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια.

    Ο Αμάνο χαρακτήρισε την κατάσταση στην κατεστραμμένη ιαπωνική πυρηνική μονάδα ως "πολύ σοβαρή", και σημείωσε ότι ανησυχεί για τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στα τρόφιμα και στο νερό.

    Στο μεταξύ, οι νεκροί φτάνουν τους 10.418, ενώ 17.072 εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κλείνει τα "10"

    Διψήφιο αριθμό χρόνων ζωής μετρά από αύριο, 29 Μαρτίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του.

    Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, που έχουν γίνει στη χώρα.

    H λειτουργία του ΔΑΑ σήμανε το τέλος μίας εποχής, αφού ύστερα από περίπου έξι δεκαετίες το "Ελληνικό" μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και η Ελλάδα φιγουράρει πλέον στην αεροπορική "ελίτ", όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, διαθέτοντας ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια παγκοσμίως.

    Σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η επιχειρηματική κοινότητα του αεροδρομίου της Αθήνας συνεισφέρει συνολικά 2,14% του ΑΕΠ της Ελλάδας, καθώς η ετήσια "προστιθέμενη αξία" του για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας ανέρχεται σε β¬4,9 δισ.

    Παράλληλα, αποτελεί ισχυρό μοχλό απασχόλησης, αφού από το σύνολο των δραστηριοτήτων του δημιούργησε περισσότερες από 63.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα στους χώρους του, αλλά και ευρύτερα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 March 2011 - 17:30:22 UTC