Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα τη Δευτέρα το κλιμάκιο της τρόϊκας
  • [02] "Κατάπαυση πυρός υπό όρους"
  • [03] Το τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο Καμπανέλλη
  • [04] Επίθεση με βόμβες μολότωφ στα Εξάρχεια
  • [05] Για τους επίδοξους κατασκευαστές της λύρας...
  • [06] Ομιλία Αλ. Τσίπρα
  • [07] Σφοδρές συγκρούσεις ο»Ώ

  • [01] Στην Αθήνα τη Δευτέρα το κλιμάκιο της τρόϊκας

    Φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας για νέα σειρά επαφών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Οι εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεκτρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα προβούν σε αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου, αλλά θα ασχοληθούν με τα νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ για εφέτος, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων και οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 από την Eurostat στην περιοχή του 10% του ΑΕΠ.

    Παράλληλα θα συζητήσουν το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Κατάπαυση πυρός υπό όρους"

    Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη είναι έτοιμοι για κατάπαυση του πυρός, υπό τον όρο ότι οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι θα σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των πόλεων που κρατούν οι αντικαθεστωτικοί, δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπροσωπευτικού οργάνου των εξεγερμένων Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ, μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, τον Ιορδανό Άμπντελ Ιλάχ Χατίμπ.

    Την ίδια ώρα, δυνάμεις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν την Μιζουράτα, που ελέγχεται από τους αντάρτες, και στρατιώτες που υποστηρίζουν τον Καντάφι επιτίθενται σε καταστήματα και κατοικίες στο κέντρο της πόλης, δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.

    "Χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, ρουκέτες, όλμους και άλλα όπλα για να πλήξουν την πόλη. Ήταν ένας τυφλός και πολύ σφοδρός βομβαρδισμός", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος.

    Μάχες διεξάγονται κοντά στην Μπρέγκα ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις κανταφικές δυνάμεις, αεροπορική επιδρομή των διεθνών δυνάμεων προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δέκα ανταρτών, ανακοίνωσαν πηγές των αντικαθεστωτικών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Το τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

    Με μεγάλη συγκίνηση και μέσα στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό στον άνθρωπο που, κατά την ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών, με την επί μισόν και πλέον αιώνα παρουσία του στο γίγνεσθαι του νεοελληνικού θεάτρου, αποτελούσε ο ίδιος, αδιάλειπτα, παράδοση και πρωτοπορία.

    Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου. Επίσης, παρευρέθηκαν ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες του πνεύματος, καλλιτέχνες και σκηνοθέτες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Επίθεση με βόμβες μολότωφ στα Εξάρχεια

    Ένταση σημειώθηκε τη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων όταν ομάδες νεαρών έκαναν επιθέσεις στην οδό Στουρνάρη, με βόμβες μολότοφ και πέτρες, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ.

    Οι νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κι έκαναν εφορμήσεις για αρκετή ώρα. Τα επεισόδια έληξαν γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Για τους επίδοξους κατασκευαστές της λύρας...

    Τα «μυστικά» της κατασκευής της ποντιακής λύρας χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Για τους Ποντίους σε όλο τον κόσμο αποτελεί τη «βασίλισσα» της μουσικής τους παράδοσης. Από το μέγεθός της, το σχήμα της, το μήκος, την ποιότητα του ξύλου κι άλλους παράγοντες εξαρτάται το ιδιαίτερο ηχόχρωμά της.

    Πενήντα λύρες, περισσοτέρων από τριάντα κατασκευαστών απ' όλο τον κόσμο, θα διαγωνιστούν για την ανάδειξη της καλύτερης κατασκευής, στο πλαίσιο του δεύτερου παγκόσμιου διαγωνισμού κατασκευαστών ποντιακής λύρας, που γίνεται σήμερα, Σάββατο, στο συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη (Κύπρου 68 - πλ. Δημαρχείου Ελληνικού - Αργυρούπολης).

    Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, που είχε φιλοξενήσει και τον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό, πριν από έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, το απόγευμα, θα απονεμηθούν βραβεία στις τρεις πρώτες καλύτερες κατασκευές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ομιλία Αλ. Τσίπρα

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος του, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του προηγούμενου πρωθυπουργού του κ. Κώστα Καραμανλή .

    Η ομιλία του κ. Τσίπρα είχε δύο χαρακτηριστικά. Πρώτο, την επίθεση κατά τη κυβέρνησης που συνοδεύθηκε με ευθείες βολές για διαπλοκή και εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και δεύτερο, το προσκλητήριο που απηύθυνε στις δυνάμεις της αριστεράς, κυρίως στις αριστερές κοινωνικές δυνάμεις για ενότητα .

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας μίλησε για το εναλλακτικό σχέδιο που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο περιλαμβάνει, την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το Μνημόνιο, τη ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος μέσα από μια δίκαιη φορολόγηση, τον άμεσο έλεγχο και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους καθώς και την κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Σφοδρές συγκρούσεις

    Η κυβέρνηση του Αλασάνε Ουατάρα, του αναγνωρισμένου από την διεθνή κοινότητα προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού ανακοίνωσε πως βρέθηκαν "αρκετοί ομαδικοί τάφοι" στις δυτικές περιοχές της χώρας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο.

    Οι κατηγορίες αυτές του στρατοπέδου Ουατάρα διατυπώνονται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Ντουεκουέ.

    "Έχουμε πληροφορίες ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 29 Μαρτίου σε διακοινοτικές συγκρούσεις", δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Δωροθέα Κριμιτσάς

    Αξιωματούχοι της επιτροπής βρέθηκαν στην περιοχή πριν δύο ημέρες. "Οι συνάδελφοί μας είδαν εκατοντάδες πτώματα...υποπτευόμαστε πως πρόκειται για διακοινοτική βία. Από την Δευτέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή", πρόσθεσε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 April 2011 - 11:30:19 UTC