Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καμία πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους»
  • [02] ''Όχι'' σε συνεργασία
  • [03] ''Εθισμός'' στο διαδίκτυο ο»Ώ

  • [01] «Καμία πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους»

    Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    "Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Ρόιτερς όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση.

    Σε άρθρο του το Spiegel αναφέρει, χωρίς να κατονομάζει την πηγή του, ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ συνέστησαν σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    "Οσοι (μιλούν για αναδιάρθρωση) δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη", υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ιταλία όπου βρίσκεται.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διέψευσε το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel .

    "Οπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της", δήλωσε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Εξάλλου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πιστεύει ότι υπάρχει λόγος η Ελλάδα να προχωρήσει τώρα σε αναδιάρθρωση.

    "Εχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στήριξης (της ελληνικής οικονομίας) και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσουμε τώρα να σκεφτόμαστε την πιθανότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας", δήωλσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιενς Μέστερ.

    Στο μεταξύ, φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας για νέα σειρά επαφών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Στο επίκεντρο των συναντήσεων των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεκτρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναμένεται μεταξύ άλλων να είναι το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ''Όχι'' σε συνεργασία

    Ο διάλογος, αν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας, γίνεται ακρόαση και μονόλογος και τελικά δεν προσφέρει στην κοινωνία, ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση διαλόγου που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Δημοκρατική Αριστερά την περασμένη Πέμπτη στο συνέδριο του κόμματος.

    Συνοψίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Κουβέλης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Δημοκρατική Αριστερά καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που όμως δεν έχουν εισακουστεί. Απαντώντας σε τοποθετήσεις συνέδρων, ο κ. Κουβέλης δήλωσε απερίφραστα ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα και κατηγόρησε όσους διαδίδουν το αντίθετο ότι διαστρεβλώνουν τις θέσεις και την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει συνεργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι η προγραμματική σύγκλιση και φερεγγυότητα, κάτι που όπως είπε δεν υφίσταται. Αντίθετα ο κ. Κουβέλης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μιά ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων που να περιλαμβάνει την Δημοκρατική Αριστερά, δυνάμεις της Οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας και ανένταχτων ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αλλαγές.

    Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Κουβέλης είπε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι συντηρητική και πρότεινε την αναδιαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους και κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] ''Εθισμός'' στο διαδίκτυο

    Οι Έλληνες έφηβοι με διαδικτυακή εξάρτηση φαίνεται να αποκτούν μία κακώς εννοούμενη «άνεση» με το Ίντερνετ, παρουσιάζοντας διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Ββ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

    Από την πανελλαδική έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας προέκυψε ότι:

    -Το 2,4% των εφήβων 15-16 ετών, στη χώρα μας, παρουσιάζουν διαδικτυακή εξάρτηση και το 19,1% οριακή χρήση, που δυνητικά στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές εξάρτησης.

    -Το ποσοστό των εφήβων με συμπεριφορές εξάρτησης ήταν μεγαλύτερο στις επαρχιακές πόλεις σε σύγκριση με την Αττική (3,4% έναντι 1,3%).

    -Δεν διαπιστώθηκε διαφοροποίηση που να σχετίζεται με το φύλο. Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον τον πρώτο σε συχνότητα λόγο που οι εξαρτημένοι έφηβοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, ενώ ακολουθούν τα online παιχνίδια.

    -Από το σύνολο των εφήβων, το 63,7% θα δημοσιοποιούσαν προσωπικά τους δεδομένα (το 100% των εφήβων με εξάρτηση), ενώ το 18,5% θα συναντούσαν κάποιον διαδικτυακό φίλο στο φυσικό κόσμο (έναντι 74% των εφήβων με εξάρτηση).

    -Το 95,2% των εφήβων με εθισμό στο Διαδίκτυο προέρχονταν από έγγαμες οικογένειες.

    -Το 44,4% των εφήβων με εθισμό έχουν συχνή πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό τηλέφωνο, έναντι 15% όσων δεν κάνουν συχνή χρήση του Διαδικτύου.

    Από το καλοκαίρι του 2007, η Μονάδα έχει δεχθεί περισσότερους από 100 εφήβους, με αίτημα την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης του Διαδικτύου, καθώς, το φαινόμενο που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα διεθνώς αποκτά πλέον διαστάσεις και στην Ελλάδα.

    Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Saferinternet, ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό της πρώτης ευρωπαϊκής έρευνας σε επτά χώρες, για τον καθορισμό της επίπτωσης του φαινομένου της διαδικτυακής εξάρτησης. Η έρευνα θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ισλανδία, τη Ρουμανία και την Ολλανδία, κατά την περίοδο 2011-2012.

    Επίσης, μετά από την υπογραφή μνημονίου με το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, ειδικοί της Μ.Ε.Υ. πραγματοποιούν επισκέψεις σε σχολεία και ενημερώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σχετικά με θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

    Εξάλλου, στη Μονάδα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε γονείς και εφήβους σχετικά με θέματα ασφάλειας του Διαδικτύου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 April 2011 - 19:30:17 UTC