Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμά της"
  • [02] Αναστολή λειτουργίας "Αρεταίειου"- "Αιγινήτειου"
  • [03] Πυρκαγιά σε μεταφορική εταιρεία στο Βοτανικό.
  • [04] Πέθανε ο Σίντνεϊ Λιούμετ
  • [05] Μειωμένος ο κίνδυνος μεγάλης διαρροής από το Φουκουσίμα 1
  • [06] Στο Κάϊρο ο Δ. Δρούτσας
  • [07] Επαφές για το δημοσιονομικό πλαίσιο
  • [08] Διατροφική αγωγή
  • [09] Ένα ξεχωριστό μονοπάτι
  • [10] Αναστήλωση Στοάς Ευμένους Β' ο»Ώ

  • [01] "Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμά της"

    Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, στις 12.00, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), όπου θα παρακολουθήσει την παρουσίαση της υπηρεσίας μίας στάσης για την Ίδρυση Επιχείρησης σε Μία Μέρα - Ένα Σημείο.

    Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. (Ακαδημίας 12, 2ος όροφος).

    "Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμά της και έχει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα", τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ, στη Βαρσοβία, την περασμένη Πέμπτη. "Δεν παρασυρόμαστε από τις σειρήνες της καταστροφής, που ακούμε κατά καιρούς", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως "βεβαίως υπάρχει η σημαντική αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ' αυτό τον τομέα".

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Πορτογαλία, επεσήμανε ότι η ΕΕ "έχει αποφασίσει να προστατεύσει το ευρώ με κάθε τρόπο και θέλει να αποτρέψει και αποτρέπει κάθε φημολογία για επερχόμενες χρεοκοπίες", παραπέμποντας στη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης που σήμερα στηρίζει την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

    Από την πρωτεύουσα της Πολωνίας, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, από τη Λιβύη μέχρι και την κρίση της Ευρωζώνης, κάτι που, όπως τόνισε, "δείχνει την ανάγκη και τις δυνατότητες που έχει η Ευρώπη, να δουλεύει συλλογικά για να αντιμετωπίσει μεγάλα θέματα που, από μόνοι μας, ως χώρες, δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αναστολή λειτουργίας "Αρεταίειου"- "Αιγινήτειου"

    Να σταματήσουν τις εισαγωγές ασθενών αποφάσεις οι διοικήσεις των νοσοκομείων "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο". Σε συνεδρίαση την Παρασκευή, 7 Απριλίου, παρουσία των πρυτανικών αρχών και του προέδρου της Ιατρικής σχολής, αποφασίστηκε "αναστολή της συμμετοχής στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία", αφού "εξετάστηκε η αδυναμία συνέχισης της πλήρους και εύρυθμης λειτουργίας των δύο νοσοκομείων, λόγω της οξύτατης μείωσης και καθυστέρησης της επιχορήγησης τους".

    Τα δύο νοσοκομεία θα λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

    Όπως τονίζεται, οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων κατέληξαν "στην απόφαση αυτή με αίσθημα ευθύνης και για τον λόγο αυτό, το προσωπικό των νοσοκομείων θα βρίσκεται σε μέγιστη ετοιμότητα για την κανονική λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και τη νοσηλεία των αναγκαίων περιστατιών".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πυρκαγιά σε μεταφορική εταιρεία στο Βοτανικό.

    Πολύ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, στη μεταφορική εταιρεία ΑΙΑΣ, στην οδό Αγίας Άννης 43, στον Βοτανικό.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φορτηγό που βρισκόταν μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τρεις αποθήκες με εμπορεύματα, τρία ΙΧ αυτοκίνητα, εφτά φορτηγά, ένα κλαρκ κι έναν τράκτορα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πέθανε ο Σίντνεϊ Λιούμετ

    Ο Σίντνεϊ Λιούμετ, ο αμερικανός σκηνοθέτης που ενέπνευσε δεκάδες διάσημους ηθοποιούς να δώσουν τις καλύτερες ερμηνείες τους, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 86 ετών.

    Η θετή του κόρη Λέσλι Γκίμπελ ανακοίνωσε πως ο Λιούμετ πέθανε από λέμφωμα στο σπίτι του στο Μανχάταν.

    Ο Λιούμετ ήταν ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Στο ενεργητικό του είχε περισσότερες από 40 ταινίες και κατάφερε να εντρυφήσει σε διαφορετικά είδη κινηματογράφου. Πολλές από τις ταινίες του γυρίστηκαν στη γενέτειρά του Νέα Υόρκη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μειωμένος ο κίνδυνος μεγάλης διαρροής από το Φουκουσίμα 1

    Ο κίνδυνος μεγάλης διαρροής ραδιενέργειας από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1, το οποίο έχει υποστεί ζημιές απο τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, έχει "μειωθεί σημαντικά", όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

    "Ο κίνδυνος να χειροτερέψει η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο και να προκληθεί νέα μεγάλη διαρροή ραδιενέργειας έχει μειωθεί σημαντικά", δήλωσε ο Γιουκίο Εντάνο.

    "Είναι προφανές ότι το εργοστάσιο δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά", πρόσθεσε. "Θα πρέπει να ζητήσουμε από τους κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα (...) Ομως πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος έχει μειωθεί πολύ σε σχέση με την κατάσταση που υπήρχε πριν από μία ή ακόμη και δύο εβδομάδες μετά το σεισμό", υπογράμμισε ο Εντάνο.

    Επανέλαβε εξάλλου ότι η ζώνη εκκένωσης σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το Φουκουσίμα 1 "αναμένεται να είναι επαρκής".

    Παρόλα αυτά πολλά μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας ανέφεραν σήμερα ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επεκτείνει τη ζώνη εκκένωσης εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Στο Κάϊρο ο Δ. Δρούτσας

    Στο Κάιρο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου της Αιγύπτου.

    Μεταξύ άλλων, o Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό Essam Sharaf και θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Nabil El-Araby, και το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Amre Moussa. Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β', με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο.

    Η Αίγυπτος είναι σημαντικότατος εταίρος της Ελλάδας και στρατηγικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Τις δύο χώρες συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης, που έχουν καλλιεργηθεί μέσα από μακροχρόνια συνεργασία και αλληλοσεβασμό. Η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στον αιγυπτιακό λαό και στηρίζει τη μεταβατική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στην Αίγυπτο. Η οικοδόμηση ισχυρών δημοκρατικών θεσμών και μιας ανοικτής κοινωνίας των πολιτών θα επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αιγύπτου για τη σταθερότητα στην περιοχή και θα της δώσει τα εφόδια για να επιδιώξει μια δυναμική πορεία ανάπτυξης και προόδου, προς όφελος του Αιγυπτιακού λαού. Στην πορεία αυτή, η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Αιγύπτου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Επαφές για το δημοσιονομικό πλαίσιο

    Συνεχής θα είναι η επικοινωνία της κυβέρνησης με την τρόικα μέχρι την παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012-2015, δήλωσαν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη.

    Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι οι επικεφαλής της τρόικας έμειναν ικανοποιημένοι από όσα τους παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως "δεν προέκυψε κάποιο μείζον ζήτημα".

    Στις 15 Απριλίου, αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ δύο ημέρες μετά το Πάσχα, την Τρίτη 26 Απριλίου, η Eurostat θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Διατροφική αγωγή

    Μήπως τελικά το σχολείο πετύχει εκεί που απέτυχαν οι μαμάδες ανά τον κόσμο, που παρά τις απεγνωσμένες τους προσπάθειες τα παιδιά τους, δεν συμπαθούν καθόλου, μα καθόλου, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και αρνούνται πεισματικά να τα καταναλώσουν;

    Αντίθετα τρώνε μανιωδώς τα καταστρεπτικά για την υγεία τους σνακς και διαπραγματεύονται με επιμονή για μια φέτα πορτοκαλιού ή μήλου.

    Ελπίδα για την αντιστροφή του φαινομένου και την εισαγωγή των σπουδαίων αυτών διατροφικών «συμμάχων» στη ζωή των παιδιών αποτελεί το σχολείο.

    Η προώθηση της κατανάλωσης φρούτων μέσα στο σχολείο, βάση Ευρωπαϊκού προγράμματος, ανοίγει το κεφάλαιο της διατροφικής αγωγής. Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την υγεία των αυριανών ενηλίκων μετά την αλματώδη αύξηση του ποσοστού της παιδικής- εφηβικής παχυσαρκίας και των νοσημάτων που επισύρει (καρδιαγγειακά, διαβήτης, καρκίνος κ.α).

    Το πρόγραμμα της κατανάλωσης φρούτων στους μαθητές θα εφαρμοστεί το επόμενο σχολικό έτος στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος. Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια και μαύρη κορινθιακή σταφίδα.

    Στο δημοτικό σχολείο τα παιδιά θα διδαχθούν τη σπουδαιότητα των φρούτων και των λαχανικών μέσα από πολύμορφες δράσεις (εκδηλώσεις, εργασίες, φυλλάδια, ιστοσελίδες, παραστάσεις, επισκέψεις σε τόπους παραγωγής κα).

    Οι εκπαιδευτικοί «καλούνται» να συμβάλλουν στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών - αυριανών ενηλίκων, με την αναδιάταξη των διατροφικών επιλογών τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Ένα ξεχωριστό μονοπάτι

    Μία ξεχωριστή περιήγηση σε άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και για όλους, μικρούς και μεγάλους φυσιολάτρες προσφέρει το πρώτο ειδικό μονοπάτι στην Ελλάδα, που εγκαινιάστηκε στη Βραυρώνα, περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία.

    Η ιδιαίτερη αυτή διαδρομή, μήκους 500 μέτρων, ξεκινά από το Μουσείο της Βραυρώνας, συνεχίζει ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου και καταλήγει λίγο μετά τον ποταμό Ερασινό, προσφέροντας στους περιηγητές μία εκπαιδευτική αλλά και άκρως αναζωογονητική εμπειρία στη φύση. Το μονοπάτι είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ξενάγησης, περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένες πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος, ανάγλυφα σχεδιασμένες, ανά θεματική ενότητα («υγρότοπος», «υγρολίβαδα», «καλλιέργειες - θαμνώνες»), καθώς και σύστημα προσανατολισμού.

    Επίσης, περιλαμβάνει ηχο-ακουστικό σύστημα, ώστε ο επισκέπτης να ακούει τους χαρακτηριστικούς ήχους των πουλιών του υγροτόπου. Συμβατό για όλους τους επισκέπτες και εξαιρετικά ενδιαφέρον και για παιδιά, το μονοπάτι είναι ανοιχτό καθημερινά, προσφέροντας μία μοναδική περιήγηση στη φύση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] Αναστήλωση Στοάς Ευμένους Β'

    Ένα από τα σπουδαιότερα και λιγότερα γνωστά μνημεία στη νότια πλευρά της Ακρόπολης, η Στοά του Ευμένους Β΄, πρόκειται να αναστηλωθεί. Συγκεκριμένα, αν όλα πάνε καλά και βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, θα αποκατασταθεί η βορειοανατολική γωνία του μνημείου, ερείπια του οποίου βρίσκονται μεταξύ του Ηρωδείου και του Θεάτρου του Διονύσου.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, που εκπονήθηκε από μηχανικούς της ειδικής επιτροπής του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ), θα επανατοποθετηθούν διάσπαρτα μέλη του μνημείου που έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και μέλη που διασώθηκαν στο αρχικό τους σημείο. Επίσης, θα στερεωθούν λιθόπλινθοι της θεμελίωσης που παρουσιάζουν καθίζηση ή έχουν μετακινηθεί και, όπου χρειάζεται, θα προστεθούν κονιάματα και ειδικά μέσα στερέωσης και συντήρησης.

    Η στοά ήταν σε χρήση μέχρι τα μέσα του 3ου μ.Χ. αιώνα, ενώ τα δομικά υλικά της χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του υστερορωμαϊκού τείχους. Το μνημείο μοιάζει πολύ με τη Στοά του Αττάλου στην Αρχαία Αγορά, που ανεγέρθηκε από τον αδελφό του Ευμένους, τον Άτταλο Β΄, ως δώρο για τους Αθηναίους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2011 - 20:29:55 UTC