Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 1,7 ευρώ/λίτρο η αμόλυβδη
  • [02] Έκθεση ΔΝΤ για οικονομία ΗΠΑ
  • [03] Φωτογραφική έκθεση στο ΥΠΕΞ
  • [04] "Η χρεοκοπία έχει αρχίσει" ο»Ώ

  • [01] Στο 1,7 ευρώ/λίτρο η αμόλυβδη

    Στο "ψυχολογικό" όριο των 1,7 ευρώ το λίτρο έφθασε σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, ύστερα από 18 ημέρες συνεχών ανατιμήσεων που οφείλονται στην αύξηση των διεθνών τιμών και των τιμών διυλιστηρίου.

    Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τα περιθώρια κέρδους στο εγχώριο κύκλωμα εμπορίας περιορίζονται, γεγονός που οφείλεται και στη μεγάλη πτώση της κατανάλωσης καυσίμων.

    Η "ψαλίδα" των τιμών της αμόλυβδης ξεκινά από το 1,6 ευρώ το λίτρο και κλείνει στο 1,886.

    Νέο ρεκόρ έκανε και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που διαμορφώνεται στα 91,6 λεπτά το λίτρο. Το πετρέλαιο κυμαίνεται από 0,85 έως 1,039 ευρώ το λίτρο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έκθεση ΔΝΤ για οικονομία ΗΠΑ

    Το ΔΝΤ ασκεί αυστηρή κριτική στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο μέτοχό του, για τη συνεχιζόμενη αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την έλλειψη αξιόπιστης στρατηγικής σταθεροποίησης του διογκούμενου δημόσιου χρέους τους.

    Στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία (Fiscal Monitor), το ΔΝΤ προειδοποιεί παράλληλα την Αμερική ότι το πρόβλημα του χρέους της αποτελεί ένα μικρό αλλά σημαντικό κίνδυνο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

    Οι ΗΠΑ αναμένεται ότι θα είναι η μόνη χώρα, μαζί με την Ιαπωνία, με το δημόσιο χρέος τους να αυξάνεται και το 2016, αναφέρει η έκθεση.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ταμείου, ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες τα δύο επόμενα χρόνια - η μεγαλύτερη προσαρμογή για τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια - για να καλύψει τη δέσμευσή του ότι θα το περιορίσει στο μισό το 2013.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Φωτογραφική έκθεση στο ΥΠΕΞ

    Έκθεση με θέμα την "Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά UNESCO -Μνημεία των χωρών της Ομάδας Βίσεγκραντ και Μνημεία της Ελλάδας", εγκαινίασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, στο πλαίσιο της 20ης επετείου από την Ίδρυση της "Ομάδας Βίσεγκραντ" και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων (18 Απριλίου).

    "Η διπλωματία και ο πολιτισμός έχουν κοινά σημεία και το πιο σημαντικό είναι πως η διπλωματία αποτελεί από μόνη της πολιτισμό", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Κουβέλης και χαρακτήρισε την Ομάδα Βίσεγκραντ, "έναν σημαντικό συνεργάτη για την Ελλάδα που μπορεί να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας βασισμένη στον πολιτισμό" .

    Η Ομάδα Βίσεγκραντ (γνωστή και ως "οι 4 του Βίσεγκραντ" ή "V4") είναι μια άτυπη περιφερειακή συμμαχία τεσσάρων χωρών- της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβακίας- με κοινές δημοκρατικές και κοινωνικές αξίες, κοινή ιστορία, παραδόσεις, πολιτισμό και γεωγραφική θέση.

    Ο σημερινός κατάλογος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO αριθμεί συνολικά 911 πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους, από τους οποίους οι 17 είναι ελληνικά μνημεία. Η Ουγγαρία αριθμεί 8 μνημεία και φυσικά τοπία, η Πολωνία 13, η Σλοβακία 7 και η Τσεχική Δημοκρατία 12.

    Σημειώνεται ότι για το κοινό, η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 13 έως και τις 21 Απριλίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 το πρωί έως 4 το μεσημέρι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Η χρεοκοπία έχει αρχίσει"

    "Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί", εκτίμησε η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι ήδη ένα μέρος του κεφαλαίου έχει υποτιμηθεί, τα κρατικά ομόλογα επίσης είναι υποτιμημένα, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απώλειες που φθάνουν το 30%, υπάρχει στάση πληρωμών και η δημόσια περιουσία είναι και αυτή υποτιμημένη.

    Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την άποψη -και με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει- ότι είναι εμφανής η διχογνωμία στην Ευρώπη για το αν πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά, όπως είπε, περιμένουν να δούν τι θα γίνει και με την Ισπανία και μετά να αποφασίσουν.

    Υπό το πρίσμα αυτό εκτίμησε, ιδιαίτερα για το θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας, ότι θα υπάρξει περαιτέρω πίεση και περαιτέρω μείωση της αξίας της, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα.

    Στο πολιτικό επίπεδο, η κ .Παπαρήγα σημείωσε ότι καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια για να διασωθεί το πολιτικό σύστημα με τη μεταμφίεσή του, υπογραμμίζοντας ότι τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν συνεργασία ΠΑΣΟΚ -ΝΔ.

    Το βασικο αποτέλεσμα της κρίσης είναι η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, πρώτα απ΄όλα της εργατικής δύναμης με την μορφή της μαζικής ανεργίας ή της υποαπασχόλησης, η απαξίωση με τη μορφή μείωσης μισθών και συντάξεων, καθώς και η απώλεια κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 April 2011 - 10:30:19 UTC