Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 23 δισ. ευρώ το τριετές πρόγραμμα
  • [02] ''Μια μέρα στο Μουσείο''
  • [03] Νέος επενδυτικός νόμος ο»Ώ

  • [01] Στα 23 δισ. ευρώ το τριετές πρόγραμμα

    Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς είχε και σήμερα ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κυβέρνησης, ενόψει της παρουσίασης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στρατηγικού σχεδιασμού.

    Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε οριζόντιες αυξήσεις σε φορολογικούς συντελεστές, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times στην Αθήνα.

    Η υλοποίηση όμως του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής δεν μπορεί να γίνει χωρίς περιορισμό του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, περιορισμό των ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ και στοχευμένες κοινωνικές παροχές, ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Όπως επεσήμανε, οι συνολικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για την περίοδο 2012-2015 θα φθάσουν τα 23 δισ.ευρώ.

    Μιλώντας για το πρόγραμμα αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, έδωσε έμφαση σε τομείς υποδομών, όπως στα λιμάνια, καθώς και στους τομείς της ενέργειας και των τυχερών παιχνιδιών, όπου η κρατική συμμετοχή μπορεί να μειωθεί, χωρίς να απεμποληθεί το δημόσιο συμφέρον και οι στρατηγικές συμμετοχές.

    Αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας βαθιάς ύφεσης. Το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο, ανέφερε ο υπουργός και εκτίμησε ότι το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η ανάπτυξη θα προχωρήσει με θετικούς ρυθμούς.

    Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών αναχωρεί για τις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στην εξαμηνιαία σύνοδο του ΔΝΤ, ενώ θα έχει και κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθυ Γκάιτνερ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ''Μια μέρα στο Μουσείο''

    Το μουσείο της Ακρόπολης φιλοδοξεί να γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης και να αποχωριστεί από την υποχρέωση της εκπαίδευσης, εγκαινιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με σύνθημα «Μια ημέρα στο μουσείο».

    «Πιστεύουμε ότι το Μουσείο μπορεί να γίνει εθισμός και να αποχωριστεί από την υποχρέωση της εκπαίδευσης. Το Μουσείο της Ακρόπολης και τα μουσεία γενικότερα που κρύβουν αρχαιολογικούς θησαυρούς, μπορεί να είναι τόποι όπου μπορεί κάποιος να αναπνεύσει μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής.

    Στις δραστηριότητες που επιδιώκουν να κρατούν τους επισκέπτες μέσα στο μουσείο μια ολόκληρη ημέρα περιλαμβάνονται αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, προβολή για την Ακρόπολη, παρακολούθηση συντήρησης γλυπτών, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων, άνετο αναγνωστήριο με θέα τον Παρθενώνα, προσεγμένες ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο και αναμνηστικά δώρα σε ελκυστικές τιμές στα πωλητήρια του Μουσείου.

    Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της, μέσα από 3 διαφορετικά παιχνίδια αναγνώρισής της μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Το Μουσείο εγκατέστησε ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνει το παιχνίδι. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν το δανειστικό σακίδιο από το Γραφείο Πληροφοριών με την παράδοση ταυτότητας.

    Το μουσείο δεχόταν 3.000 με 5.000 επισκέπτες ημερησίως κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ τώρα η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 1000 περίπου άτομα. Την 25η Μαρτίου επισκέφθηκαν το μουσείο 17.660 επισκέπτες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέος επενδυτικός νόμος

    Μέχρι το τέλος Μαϊου καλούνται οι υποψήφιοι επενδυτές να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του νέου Επενδυτικού νόμου που θα ενισχύσει με 3,2 εκατ. ευρώ τις επενδύσεις. Από το συνολο των χρηματων αυτών τα 2,2 δισ ευρώ είναι φοροαπαλλαγές και τα 800 εκατ ευρώ ενισχύσεις όπως ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την ενεργοποίηση του επενδυτικού νόμου.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι εντός εξαμήνου θα ολοκληρώνεται η δαδικασία επιλογής και έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου.

    Ταυτόχρονα, όπως είπε, ενεργοποιείται το νέο Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ) που πρόκειται να συμβάλει καθοριστικά στη στήριξη των επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΜμΕ, στις εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις.

    Με την πρώτη προκήρυξη για κατάθεση επενδυτικών σχεδίων και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ, δίνεται η δυνατότητα στους επενδυτές να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, με κίνητρα όπως είναι οι φοροαπαλλαγές, οι επιχορηγήσεις, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και την ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση, μέσω του ΕΤΕΑΝ.

    Ακόμη, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν και οι αποφάσεις με τις οποίες θα ενεργοποιηθούν τα καθεστώτα της επιχειρηματικότητας των νέων και της συνέργειας και δικτύωσης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το ευρύ πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 April 2011 - 14:30:16 UTC