Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες αποφάσεις στο Υπουργικό
  • [02] Στον Ταμβακάκη το βραβείο "Manager of the Year 2010"
  • [03] Επίθεση σε οικία αστυνομικών
  • [04] Πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
  • [05] Πολύτιμες συμβουλές
  • [06] Μένει ο Βαλβέρδε ο»Ώ

  • [01] Κρίσιμες αποφάσεις στο Υπουργικό

    Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στρατηγικού σχεδιασμού για την έξοδο από την κρίση, θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.

    Ακολούθως θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της οικονομίας μέσω του εθνικού σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, καθώς και το κλίμα που διαμορφώνεται. Μέλη του κομματικού οργάνου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, ενόψει της ανακοίνωσης του εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στον Ταμβακάκη το βραβείο "Manager of the Year 2010"

    Στον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας απονεμήθηκε το βραβείο "Manager of the Year 2010", που έχει θεσπιστεί από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, επισήμανε ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μεγάλες δυνατότητες, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και αυτή την στιγμή της κρίσης δημιουργούνται επιχειρήσεις, κατατίθενται εφευρέσεις και έρχονται επενδύσεις.

    «Το μεγάλο πρόβλημα της χώρα μας είναι η απόλυτη χωρίς συζήτηση, χωρίς τεχνάσματα και χωρίς υπεκφυγές και εξαιρέσεις εφαρμογή των νόμων του Συντάγματος. Ζούμε ένα καθεστώς ανομίας που έχει πολλαπλές εκφάνσεις, από την έλλειψη παρέμβασης των δυνάμεων που επιβάλλουν τον νόμο, μέχρι την έλλειψη ταχείας απονομή της δικαιοσύνης και τελικά σε πολιτικό επίπεδο με μεγίστη ευθύνη όσων κυβέρνησαν τον τόπο, είτε συμπολιτευόμενοι είτε αντιπολιτευόμενοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος «Δεν υπάρχει σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα ανοχή προς την παρανομία, με κανένα πρόσχημα και με κανένα επιχείρημα. Και όπου μια κοινωνία αποφασίζει να είναι επιεικής το ενσωματώνεται στο νόμο και ισχύει έναντι όλων και όχι επιλεκτικά και ευκαιριακά», πρόσθεσε.

    Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Ταμβακάκης είπε μεταξύ άλλων ότι η Εθνική Τράπεζα, παρά την κρίση, με τις κινήσεις που έκανε είναι ισχυρή, φερέγγυα και έχει πολλές εναλλακτικές στρατηγικές.

    Αναφερόμενος στην πρόταση φιλικής συγχώνευσης με στην Alpha Bank ο κ. Ταμβακάκης είπε χαρακτηριστικά «κάναμε καλά, δεν μετανιώνουμε», προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες δεν θα παραμείνουμε αδρανείς». Έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε σε περίοδο αβεβαιότητας, είπε μιλώντας γενικότερα για τις εξελίξεις ο κ. Tαμβακάκης.

    Τόνισε επίσης ότι η Εθνική μέσα στην κρίση συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στο μεγάλο θεσμικό ρόλο της τράπεζας στην περίοδο της κρίσης.

    Ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι το κράτος οφείλει να διασφαλίσει τη δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για να ανθίσει η επιχειρηματικότητα. «Το μήνυμα της ΕΕΔΕ είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να προβλέψει κανείς το μέλλον είναι το δημιουργήσει ο ίδιος», είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος

    Το Βραβείο Manager of the Year απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επίθεση σε οικία αστυνομικών

    Επίθεση με βόμβες Μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, δέχθηκε ζευγάρι αστυνομικών, στην περιοχή της Κερατέας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00.45', όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι του ζεύγους, όπου βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, στη διασταύρωση επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και της οδού Μιχαήλ Δελίση.

    Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα, τρία κατεστραμμένα οχήματα, που ήταν σταθμευμένα έξω από την κατοικία των αστυνομικών.

    Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης σοβαρά επεισόδια είχαν μετατρέψει για μια ακόμα φορά σε εμπόλεμη ζώνη την περιοχή της Κερατέας. Αρκετοί τραυματισμοί, αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων, ήταν ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν με πέτρες καδρόνια και βόμβες μολότοφ στα συνεργεία αποκατάστασης του οδοστρώματος και στις αστυνομικές δυνάμεις που τα συνόδευαν, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να αρχίσουν τις εργασίες επιδιόρθωσης των καταστροφών επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της Κερατέας. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη κατασκευή ΧΥΤΑ, στην περιοχή και κρατούν αποκλεισμένες τις εισόδους της Κερατέας καθώς και τμήμα της λεωφόρου Λαυρίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα

    Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι και οι συμμετοχές από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

    Τον «εντυπωσιακό διεθνή χαρακτήρα» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, χαιρέτησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σήμερα, στην διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος από τον Γιώργο Λούκο.

    «Είναι μία "ψήφος εμπιστοσύνης" από σπουδαίους καλλιτέχνες και σχήματα του εξωτερικού. Είναι και μία απόδειξη ότι με λιγότερα μπορούμε ακόμη και σήμερα να κάνουμε περισσότερα», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός και υπογράμμισε την επένδυση του Φεστιβάλ στη νέα γενιά. «Σαν χώρα και σαν πολιτεία έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα. Να στρώσουμε το έδαφος σε μία νέα γενιά δημιουργίας, η οποία πασχίζει να αποκτήσει βήμα. Είναι μία γενιά, που έχει τεράστιες δυνατότητες και πολλά να προσφέρει. Αν δεν στηριχθεί, είτε θα αναγκαστεί να σιωπήσει, είτε θα πάει να δημιουργήσει σε μία άλλη χώρα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος και παρότρυνε την παλαιότερη καλλιτεχνική γενιά, που έχει «το όνομα, την επιρροή, τις προσβάσεις» να αγκαλιάσει νέους. «Δείξτε κατανόηση και δείξτε μεγαλοψυχία αν για μία χρονιά δεν δείτε το όνομά σας στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ», κατέληγε το μήνυμα του υπουργού.

    Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φαίνεται ότι στον τομέα του αντέστρεψε τα δεδομένα της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας σε βαθμό που, όπως είπε ο διευθυντής του Γιώργος Λούκος, «για πρώτη φορά όχι μόνο δεν χρωστάμε τίποτα αλλά έχουμε και κέρδος 411 χιλιάδες ευρώ».

    Τα κριτήρια επιλογής των καλλιτεχνικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Φεστιβάλ «είναι εντέλει υποκειμενικά» ομολόγησε ευθέως ο καλλιτεχνικός του διευθυντής επειδή «οι καλλιτέχνες του θυμώνουν». Και εξήγησε: «Αναλογιστείτε ότι φέτος είχαμε 485 καλλιτεχνικές προτάσεις ενώ για παράδειγμα το Φεστιβάλ της Αβινιόν έχει 60 προτάσεις. Αν κάναμε εξαγωγή καλλιτεχνών θα είχε λυθεί το πρόβλημα» είπε ο ίδιος, μεταξύ αστείου και σοβαρού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Πολύτιμες συμβουλές

    Σύντομες επαναλήψεις, ασκήσεις χαλάρωσης και ισορροπημένη διατροφή είναι το τρίπτυχο των κανόνων που πρέπει να τηρήσουν το επόμενο διάστημα οι μαθητές για να ακούσουν, διαυγείς πνευματικά και ακμαίοι σωματικά, το πρώτο κουδούνι των πανελλήνιων εξετάσεων στις 12 Μαΐου.

    "Το μικρό διάστημα που απέμεινε μέχρι τις εξετάσεις οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν σύντομες επαναλήψεις επισημαίνοντας τα κεντρικά σημεία των διδακτικών ενοτήτων, τις έννοιες-κλειδιά, όπως λέμε, κάθε ενότητας και με βάση αυτές τις έννοιες να προσπαθήσουν να "ανασυγκροτήσουν" κάθε διδακτική ενότητα. Ένα διάγραμμα των βασικών ιδεών κάθε ενότητας και μια διαγραμματική απεικόνιση των μεταξύ τους σχέσεων (μια νοητική χαρτογράφηση) πάντα βοηθάει", επισημαίνει στο ΑΠΕ ο καθηγητής και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ Παύλος Χαραμής.

    Απέναντι στην "πρόκληση" των Διακοπών του Πάσχα, ο κ.Χαραμής συμβουλεύει τους υποψήφιους να χαρούν χωρίς άγχος αυτές τις ημέρες έχοντας παράλληλα στο μυαλό τους ότι πρέπει να τις αξιοποιήσουν δημιουργικά. "Και μην ξεχνάτε", καταλήγει ο κ.Χαραμής: "Οι (περισσότερο) οπτικοί τύποι βοηθούνται περισσότερο από κείμενο, εικόνες και σχήματα, οι ακουστικοί μαθαίνουν καλύτερα όταν ακούν αυτό που θέλουν να μάθουν και οι αισθησιοκινητικοί όταν συνδέουν τη γνώση με τη δράση και το βίωμα".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Μένει ο Βαλβέρδε

    Όλα δείχνουν πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι προπονητής του Ολυμπιακού και τη νέα αγωνιστική περίοδο, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Το μεσημέρι ο Ισπανός τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη και η συζήτηση ανάμεσά τους έγινε μέσα σε θετικό κλίμα και διήρκησε σχεδόν ένα δίωρο, ακριβώς γιατί τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα, πέρα από τη συνέχιση της συνεργασίας τους, όπως ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν.

    Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχώρησε από τα γραφεία χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση, ωστόσο όλες οι πληροφορίες μιλούν για παραμονή του και ενισχύονται από το γεγονός ότι ο μάνατζέρ του ήρθε στην Αθήνα και παρέμεινε στο γραφείο, προφανώς για να διευθετηθούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2011 - 4:30:23 UTC