Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θυσίες χωρίς αντίκρυσμα"
  • [02] Συμφωνία G20 για την παγκόσμια οικονομία
  • [03] Συνάντηση για τη μετανάστευση, στη Λευκωσία
  • [04] ΜΚΟ κατηγορεί τον Καντάφι
  • [05] "Αβάσιμες" οι φήμες
  • [06] Έλεγχος εκλογικών δαπανών
  • [07] Βραβείο στον Θ. Κουρεντζή
  • [08] Στο "φως" αριστουργήματα ο»Ώ

  • [01] "Θυσίες χωρίς αντίκρυσμα"

    Τη σύναψη μιας συμφωνίας εμπιστοσύνης κι ενός συμβολαίου αξιοπρέπειας με τους Έλληνες πολίτες, που θα προάγουν μια νέα πολιτική και θα οδηγήσουν τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθεςσε κεντρική εκδήλωση στην Κομοτηνή.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό για «θυσίες χωρίς αντίκρισμα» που «αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα "λουκέτα", εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος».

    Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στο «ενδεχόμενο εκλογικού εκβιασμού» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε. Αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο»

    Σήμερα, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς συναντάται με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, και τους παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης, ενώ θα επισκεφθεί και τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συμφωνία G20 για την παγκόσμια οικονομία

    Η ομάδα των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών συμφώνησε την Παρασκευή να προωθήσει μια διαδικασία αξιολόγησης των δυνητικών κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία που θέτουν οι εθνικές πολιτικές, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επανάληψη της οικονομικής κρίσης της περιόδου 2007-2009.

    Οι χώρες που συγκεντρώνουν πάνω από το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα υπόκεινται σε βαθύτερη, δεύτερου επιπέδου ανάλυση των ανισορροπιών των οικονομιών τους, ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 -- στην οποία συμμετέχουν ανεπτυγμένα και αναπτυσσόμενα κράτη --, σε κοινό ανακοινωθέν τους.

    Στο ανακοινωθέν αυτό οι 20 χώρες αναφέρουν ότι κατέληξαν σε μια συμφωνία όσον αφορά "ενδεικτικές κατευθυντήριες γραμμές, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο γύρο των εργασιών για την διόρθωση των μεγάλων και επίμονων (οικονομικών) ανισορροπιών".

    Στην επόμενη σύνοδο του G20 στο Παρίσι σε δύο μήνες, αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί ο κατάλογος των οικονομικών δεικτών που θα χρησιμοποιούνται για την διαδικασία αυτή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνάντηση για τη μετανάστευση, στη Λευκωσία

    Οι υπουργοί αρμόδιοι σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου, από έξι Μεσογειακές χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο), θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 19 Απριλίου, στη Λευκωσία με πρόσκληση του Κύπριου υπουργού Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη.

    Αντικείμενο της υπουργικής συνάντησης της Λευκωσίας, θα είναι η διαμόρφωση των βασικών αξόνων και η επεξεργασία ολοκληρωμένου εγγράφου προτάσεων στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου, το οποίο θα κατατεθεί αρχικά το Μάϊο στο Συμβούλιο Υπουργών και τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ. Τον περασμένο Μάρτιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζήτησε την κατάσταση ,όπως διαμορφώνεται μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική.

    Από τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Ρώμη, οι έξι υπουργοί αποφάσισαν τη δημιουργία ενός μόνιμου δικτύου συνεργασίας για ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και τη διαμόρφωση και προώθηση κοινών θέσεων στην ΕΕ, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται οι χώρες τους από μετανάστες, πρόσφυγες και αιτητές ασύλου.

    Το δίκτυο των έξι Μεσογειακών χωρών μελών της ΕΕ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, "ζητά τη σύσταση Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης για αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων κρίσης, ενίσχυση της FRONTEX για καλύτερη και αποτελεσματικότερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με τις γείτονες νότιες χώρες, δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Ασύλου μέχρι το 2012 και εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης, μεταξύ των κρατών μελών με τη λήψη συγκεκριμένων πρακτικών μέτρων, όπως η ενδοκοινοτική ανακατανομή των προσφύγων. Ένα μέτρο που προωθείται μετά από πρωτοβουλία της Κύπρου" .

    Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής του Ιουνίου θα πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις , αναφέρει ο κ . Συλικιώτης και για το λόγο αυτό τονίζει ότι "είναι σημαντικό οι Μεσογειακές χώρες να πάμε συγκροτημένα, οργανωμένα και να απαιτήσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη από τις άλλες χώρες της ΕΕ".

    Όπως τόνισε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών η κυπριακή κυβέρνηση " μακριά από υπεραπλουστεύσεις, αντιμετωπίζει το φαινόμενο της μετανάστευσης όχι ως ένα περιστασιακό γεγονός κάποιων ξένων εποχιακών εργατών, ούτε και ως απειλή ή ως παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης της Κύπρου, αλλά ως ένα φαινόμενο που χρήζει ρύθμισης και που υπό αυτές τις προϋποθέσεις, μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και στον πολιτιστικό και πολιτισμικό εμπλουτισμό της κυπριακής κοινωνίας".

    Η μεταναστευτική πολιτική της Κύπρου , επισημαίνει , "διαπνέεται και προάγει πανανθρώπινες αρχές και αξίες, είναι πλήρως εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις και το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] ΜΚΟ κατηγορεί τον Καντάφι

    Το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ, κατήγγειλε χθες Παρασκευή ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι έχουν χρησιμοποιήσει όλμους διασποράς στην πολιορκία της ελεγχόμενης από τους εξεγερμένους πόλης Μιζουράτα, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτήΒ· ωστόσο η Τρίπολη διέψευσε τον ισχυρισμό της ΜΚΟ.

    "Τους προκαλώ να το αποδείξουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

    Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους διασποράς σε κατοικημένες περιοχές στην Μιζουράτα, "θέτοντας σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τους αμάχους".

    Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι κατέγραψε τουλάχιστον τρεις εκρήξεις όλμων διασποράς στη συνοικία ελ Σαουάχντα της παραθαλάσσιας πόλης τη νύχτα της 14ης Απριλίου. "Είναι φρικιαστικό το ότι η Λιβύη χρησιμοποιεί όπλα αυτού του είδους", ανέφερε ο Στιβ Γκους, διευθυντής ενός τμήματος του HRW το οποίο παρακολουθεί συστηματικά τη χρήση τέτοιων όπλων, στο ανακοινωθέν.

    "Ερευνητές επιθεώρησαν τα απομεινάρια ενός βομβιδίου και πήραν συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους υπήρξαν άλλα τουλάχιστον δύο πλήγματα με όλμους διασποράς", σημείωσε το Παρατηρητήριο στο ανακοινωθέν του, που δημοσίευσε στον ιστότοπό του.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Αβάσιμες" οι φήμες

    Οι φήμες σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους είναι παντελώς αβάσιμες, τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που συμμετέχει στην στις εργασίες του G20 σε επίπεδο Κεντρικών τραπεζιτών, στην Ουάσιγκτον.

    Κάθε τέτοια φημολογία είναι παντελώς αστήρικτη, δεν αποτελεί καν επιλογή, ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

    "Οι χρηματαγορές σφάλλουν, όταν θεωρούν ότι τα κρατικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσα τελούν υπό διαβούλευση, είναι ανεπαρκώς φερέγγυα. Είναι φερέγγυα και είμαστε πεισμένοι ότι, εάν εφαρμοστούν όπως αναγγέλθηκαν, θα επιτύχουν", υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

    "Το ευρώ δεν θα γνωρίσει επομένως πρόβλημα. Αντιθέτως, χαρακτηρίζεται από μία σταθερότητα, που προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, όμως μερικά κράτη της ευρωζώνης έχουν κρίση εξωτερικού χρέους", εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    Εξάλλου, για παρερμηνεία των σχολίων του σε γερμανική εφημερίδα σχετικά με την πιθανή ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Το συμπέρασμα ότι το Βερολίνο αναγνωρίζει την ανάγκη της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει το χρέος της ερμηνεύτηκε «κάπως λανθασμένα», επισήμανε ο γερμανός υπουργός.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Έλεγχος εκλογικών δαπανών

    "Η κρίση της πολιτικής είναι παρούσα, όπως και η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος. Αυτή την κρίση τη γέννησε και την τροφοδότησε, μεταξύ άλλων, και η οικονομική συμπεριφορά των κομμάτων και των πολιτικών" επισημαίνει ο κ. Κουβέλης.

    "Τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να εξασφαλίζουν πλήρη διαφάνεια και να ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο" προτείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και εξηγεί: "Ο έλεγχος να είναι ουσιαστικός. Για την οικονομική θέση των κομμάτων να εξετάζονται και να συνυπολογίζονται, στο πραγματικό τους ύψος, οι δαπάνες τους. Να καθιερωθεί, στη βάση των δαπανών τους, «τεκμήριο εσόδων». Οι συνδρομές των μελών και οι ενισχύσεις φίλων του κόμματος να είναι ονομαστικές. Οι εκλογικές δαπάνες να ελέγχονται ουσιαστικά προκειμένου να διαπιστώνεται συγκεκριμένα η υπέρβαση του ορίου που προβλέπεται από το νόμο. Κάθε παράβαση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης να επισύρει κύρωση προστίμου και σε κάθε περίπτωση ανάλογη και αντίστοιχη περικοπή της κρατικής επιχορήγησης".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Βραβείο στον Θ. Κουρεντζή

    Με την τέταρτη στην καριέρα του "Χρυσή Μάσκα", το μεγαλύτερο θεατρικό βραβείο της Ρωσίας, τιμήθηκε ο Έλληνας διευθυντής ορχήστρας, Θόδωρος Κουρεντζής, για τη συμμετοχή του στο ανέβασμα της όπερας "Βότσεκ" του Άλμπαν Μπεργκ, στο θέατρο Μπαλσόι.

    "Πρόκειται για μεγαλοφυή σύνθεση και είμαι αμέτρητα ευτυχής, που η παράσταση ειδικά αυτής της όπερας ήταν η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο Μπαλσόι", δήλωσε ο Θ.Κουρεντζής, ο οποίος είναι και ο πρώτος μαέστρος του περίφημου θεάτρου, που παίρνει το βραβείο αυτό.

    "Χρυσή Μάσκα" για την ίδια παράσταση πήραν τόσο ο σκηνοθέτης, Ντμίτρι Τσερνιακόφ, ο οποίος δήλωσε ευτυχής γιατί με το ανέβασμα του "Βότσεκ" υλοποιήθηκε ένα όνειρό του, που έμοιαζε απραγματοποίητο, όσο και ο διευθυντής φωτισμού, Γκλεμπ Φιλστίνσκι.

    Ο 39χρονος Θ. Κουρεντζής γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε τη μαεστρική τέχνη στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης στο πλευρό του Ιλιά Μούσιν, ήταν μουσικός διευθυντής και βασικός μαέστρος του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου του Νοβοσιμπίρσκ και από τις αρχές του 2011 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου στο Περμ της Σιβηρίας. Διευθύνει την ορχήστρα Μusica Aeterna Ensemble και είναι από τους δημοφιλέστερους διευθυντές ορχήστρας στη Ρωσία. Μαζί με άλλους ξένους επιφανείς καλλιτέχνες τιμήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 με το παράσημο της Φιλίας από τον πρόεδρο Μεντβιέντεφ. Δεύτερη αγάπη του εκτός από τη μουσική είναι και ο κινηματογράφος, όπου ενσαρκώνει τον επιφανή Ρώσο φυσικό Λεβ Λαντάου, στην υπό παραγωγή ταινία "Ντάου" του Ιλιά Χρζανόφσκι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Στο "φως" αριστουργήματα

    Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη δύο αριστουργηματικών έργων ζωγραφικής, ενός του Γκόγια και ενός του Ελ Γκρέκο, τα οποία είχαν εξαφανιστεί πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια.

    Τα έργα, "Η εμφάνιση της Παναγίας της Πιλάρ", υπογεγραμμένο από τον Φρανσίσκο Γκόγια και χρονολογημένο μεταξύ 1775 και 1780, και ο "Ευαγγελισμός" του Ελ Γκρέκο (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος) του 1570, βρέθηκαν σε ένα σπίτι στην Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία.

    Οι δύο πίνακες ζωγραφικής --ελαιογραφίες--, οι οποίοι ανήκουν σε ιδιωτική συλλογή, είχαν παρουσιαστεί σε μια διεθνή έκθεση τέχνης στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Κατόπιν οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναφέρει την εξαφάνισή τους κατά την επιστροφή τους στην Ισπανία.

    Η αστυνομία είχε καταχωρήσει τους δύο πίνακες σε μια βάση δεδομένων έργων τέχνης, εξαφανισμένων ή κλεμμένων, για να αποτρέψει την πώληση τους στο εξωτερικό.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 April 2011 - 10:30:24 UTC