Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση 1,625 δισ. στη δημοπρασία
  • [02] Απειλή για την υγεία
  • [03] Οχήματα στο διάστημα ο»Ώ

  • [01] Συγκέντρωση 1,625 δισ. στη δημοπρασία

    Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων (τρίμηνα έντοκα), με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,10%, έναντι απόδοσης 3,85% στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων.

    Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), το αρχικό ζητούμενο ποσό ήταν 1,25 δισ. ευρώ και η αξία των συνολικών προσφορών ανήλθε σε 4,316 δισ. ευρώ (υπερκάλυψη κατά 3,45 φορές).

    Το ποσό που διέθεσε ο ΟΔΔΗΧ, αφορά σε ποσοστό 30% μη ανταγωνιστικές προσφορές, ενώ έως την Πέμπτη 21η Απριλίου μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές, ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Απειλή για την υγεία

    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία και επίσημοι αρμόδιοι φορείς, όσον αφορά το φαινόμενο των υπαίθριων σφαγείων αμνοεριφίων και τις υπαίθριες αγορές πουλερικών, οι οποίες κάνουν «χρυσές» δουλειές ενόψει του Πάσχα.

    Ο κίνδυνος μολύνσεων και ασθενειών είναι υπαρκτός, αφού τα ζώα αυτά, συνήθως, δεν υπόκεινται σε κτηνιατρικούς και υγειονομικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η δημόσια υγεία. Ενώ, προτρέπουν τους καταναλωτές να εμπιστευτούν τα επίσημα κρεοπωλεία και πτηνοτροφεία της χώρας.

    «Κι αυτό το Πάσχα θα θυσιαστούν στο όνομα του γιορτινού μας τραπεζιού δεκάδες χιλιάδες ζώα. Ας είναι τουλάχιστον ανώδυνη η θυσία τους. Έχει φροντίσει γιβ αυτό η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς και οι ζωοφιλικές οργανώσεις που αγωνίστηκαν για την αναισθητοποίηση των προς σφαγή ζώων ώστε να μην υποφέρουν», δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Διευθύντρια της Ε.Φ.Ε, Λιάνα Αλεξανδρή.

    Τονίζει δε, ότι «οι μέθοδοι των υπαίθριων σφαγείων προκαλούν τοξίνωση και φρικτούς πόνους σε πολλά από τα ζώα. Η Ελλάδα είναι σχεδόν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη στην οποία η βαρβαρότητα λαμβάνει τέτοιες διαστάσεις από τις παράνομες σφαγές - εκτός των πιστοποιημένων σφαγείων».

    Όσον αφορά τα πουλερικά, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών, οι οποίοι προτίθενται να αγοράσουν νεοσσούς (κλωσοπουλάκια) από υπαίθριες αγορές, λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν από την έλλειψη ελέγχων και τονίζει ότι «η πώληση νεοσσών σε υπαίθριες αγορές και κάτω από απαράδεκτες συνθήκες απαγορεύεται από τον νόμο και οι παραβάτες διώκονται ποινικά».

    Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία καλεί τους συνειδητοποιημένους πολίτες να καταγγέλλουν όσα περιστατικά παράνομων σφαγείων ή αγορών πουλερικών υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Οχήματα στο διάστημα

    Τα νέα διαστημικά οχήματα που θα αντικαταστήσουν τα υπό κατάργηση γερασμένα διαστημικά λεωφορεία αναζητεί η NASA και ήδη έχει ζητήσει προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες για νέους τρόπους μεταφοράς των αστροναυτών στο διάστημα.

    Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσέφερε μάλιστα το ποσό των 270 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερις εταιρίες -Blue Origin, Boeing, Sierra Nevada Corp and SpaceX- για να τις βοηθήσει στον σχεδιασμό των νέων διαστημικών οχημάτων.

    H αμερικανική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει μάλιστα να αυξήσει στα 850 εκατομμύρια δολάρια την χρηματοδότηση των εταιριών τον επόμενο χρόνο.

    Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC, οι τέσσερις εταιρίες θα διαθέσουν στην NASA από τα μέσα της δεκαετίας "υπηρεσίες ταξί" για την μεταφορά των αστροναυτών.

    Μέχρι τότε,οι αμερικανοί αστροναύτες θα μεταφέρονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ρωσικούς πυραύλους.

    Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη πτήση διαστημικού λεωφορείου, η ΝΑSA ανακοίνωσε ότι ο γερασμένος στόλος της θα αποσυρθεί σε τέσσερα μουσεία στη Φλόριντα, την Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 April 2011 - 10:30:17 UTC