Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμόρφωση πειθαρχικού Δικαίου στο δημόσιο
  • [02] Πάσχα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας
  • [03] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί
  • [04] Από το Λονδίνο το e-mail ο»Ώ

  • [01] Αναμόρφωση πειθαρχικού Δικαίου στο δημόσιο

    Βαθιά τομή επιφέρει στο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων το σχέδιο αναμόρφωσης που καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μπει τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων κρατικών λειτουργών, που έδιναν την εικόνα ενός διεφθαρμένου κράτους, συμπαρασύροντας όλο το δημόσιο τομέα και το σύνολο των ευσυνείδητων υπαλλήλων στη απαξίωση και τη χλεύη.

    Κύριο χαρακτηριστικό του νέου πειθαρχικού κώδικα θα είναι η απομάκρυνση, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια, κάτι το οποίο θα εξαλείψει τα γνωστά φαινόμενα «συναδερφικής αλληλεγγύης» στην εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, όπως είχε μεταδώσει και πριν πέντε ημέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή στο πειθαρχικό δίκαιο, θα είναι ο χρόνος περαίωσης των ΕΔΕ, καθώς αυτός μειώνεται στον ένα μήνα, ενώ οι υπάλληλοι που παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης τίθενται αυτοδικαίως σε αργία ως την έκδοση της δικαστικής απόφασης και ταυτόχρονα χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο μέλλον θέση προϊσταμένου.

    Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, για πρώτη φορά με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο θα προβλέπεται επιπλέον ότι η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση όλων των πράξεων στο «Διαύγεια» θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός των άλλων θα στερείται και του δικαιώματος προαγωγής.

    Αυστηρότερες θα είναι με το νέο καθεστώς και οι πειθαρχικές ποινές, καθώς θα υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις, το πρόστιμο επεκτείνεται σε 12 μήνες από τους τρεις που προβλέπονται σήμερα, όπως και η προσωρινή παύση με πλήρη στέρηση αποδοχών, που επεκτείνεται στους 12 μήνες από τους έξι, ενώ παράλληλα θεσπίζεται και ο υποβιβασμός έως δύο βαθμούς από έναν που ισχύει μέχρι σήμερα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Πάσχα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

    Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη Ακολουθία στην εκκλησία των Φραγκάδων στα Ιωάννινα, ενώ την Κυριακή, θα μεταβεί στην Κέρκυρα για να γιορτάσει το Πάσχα στον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στην Ύδρα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στο Ναύπλιο.

    Στην Αθήνα θα παραμείνει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετέβη στην Αταλάντη, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Καβάλα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

    Ο στρατός της Λιβύης ενδέχεται να πάψει να συμμετέχει στις εχθροπραξίες στη Μιζουράτα λόγω των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ και να αφήσει τις τοπικές φυλές να πολεμήσουν αντ' αυτού τους εξεγερμένους, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι.

    Οι φυλές μπορεί να "λύσουν" το πρόβλημα "χρησιμοποιώντας βία ή μέσω διαπραγματεύσεων", συνέχισε.

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σε χώρο στάθμευσης κοντά στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία του Μουάμαρ Καντάφι στο κέντρο της Τρίπολης, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Εν τω μεταξύ, ο λιβυκός στρατός πήρε εντολή να αποσυρθεί από την πόλη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, δήλωσε ένας τραυματισμένος λίβυος στρατιώτης που αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη αυτή.

    Άλλος στρατιώτης απάντησε επίσης θετικά στο ερώτημα ανταποκριτή του Ρόιτερς για το αν η λιβυκή κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της Μιζουράτα.

    Ο λιβυκός στρατός δέχθηκε επίθεση νωρίτερα σήμερα από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, προσέθεσε ο Άγιαντ Μουχάμαντ, ένας νεαρός στρατιώτης.

    Η πόλη αυτή, η μεγαλύτερη που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών στη δυτική Λιβύη, πολιορκείται από τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για σχεδόν δύο μήνες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Από το Λονδίνο το e-mail

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον αποστολέα του e-mail περί «πασχαλινής» αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    Το μήνυμα εστάλη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας, μεγάλου διεθνούς Τραπεζικού Ομίλου, που έχει έδρα το Λονδίνο.

    Αμέσως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, μέσω του Διαδικτύου. Παράλληλα, ζήτησε μέσω της EUROPOL τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, αφού το ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποσταλεί σε μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου και ειδικότερα σε παράγοντες της Χρηματιστηριακής μας Αγοράς.

    Η προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Citigroup στο Λονδίνο εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι ο τραπεζικός και επενδυτικός όμιλος "δεν θεωρεί ότι παραβίασε τον νόμο".

    "Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές Αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Citigroup.

    Την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είχε δώσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 April 2011 - 10:30:19 UTC