Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπρηστική επίθεση σε γραφείο φιλάθλων του ΠΑΟΚ
  • [02] Ένας ακήρυχτος...πόλεμος
  • [03] Κλείνουν τα Τέμπη
  • [04] Προσφέρουν διέξοδο
  • [05] Νέες πρεμιέρες
  • [06] "Το δίδυμο του Τσερνόμπιλ"
  • [07] Στη Ρώμη ο Σαρκοζί ο»Ώ

  • [01] Εμπρηστική επίθεση σε γραφείο φιλάθλων του ΠΑΟΚ

    Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του ΠΑΟΚ, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Σολωμού στην Αθήνα, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

    ¶γνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία, έριξαν στο εσωτερικό εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ένας ακήρυχτος...πόλεμος

    Ένας ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό γύρω από τον οργανωμένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της Φυλής, με πρωταγωνιστές Ρομά και ομάδες των οικονομικών μεταναστών (Πακιστανών κ.α). Κάθε μία πλευρά διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο στους 6.000 τόνους σκουπιδιών, που καθημερινά καταλήγουν εκεί για ταφή.

    Στη μέση της διαμάχης συχνά βρίσκονται, τόσο οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ, όσο κι οι οδηγοί των απορριμματοφόρων, που όπως δηλώνουν οι ίδιοι, υποχρεώνονται πολλές φορές με την απειλή όπλων να κινούνται στο χώρο, καθ' υπόδειξιν των επιτήδειων.

    Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος εργαζομένων στον ΧΥΤΑ, Γιώργος Χαρδάς, οι Ρομά με τα παιδιά τους βρίσκονται στον χώρο, προκειμένου να «αλιεύσουν» κυρίως χαλκό, αλλά και προϊόντα που έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των καταστημάτων, τα οποία γίνονται αντικείμενο εμπορίας. Αντίθετα, οι οικονομικοί μετανάστες αναζητούν στα σκουπίδια οτιδήποτε μπορεί να ξαναπουληθεί.

    Στο παρελθόν, οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές απεργίες, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον ΧΥΤΑ. Όχι μόνον επειδή οι ομάδες αυτές δρουν επιθετικά, μάλιστα ενίοτε θρηνούμε και θύματα, αλλά κι επειδή πολλές φορές απειλούν με όπλα τους εργαζόμενους και τους υποδεικνύουν πού να εργαστούν, προκειμένου εκείνοι ανενόχλητοι να επιδοθούν στην ιδιότυπη κλοπή. Η αστυνομία πολλές φορές φτάνει στον ΧΥΤΑ, πραγματοποιεί περιπολίες, αλλά το μέτρο ουδέποτε κρίθηκε επαρκές, αφού δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούν να βρίσκονται στο σημείο για πάντα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κλείνουν τα Τέμπη

    Κλείνουν τα Τέμπη για μία ακόμη φορά στις 27 και 28 Απριλίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων, μετά από σχετική εισήγηση των αλπινιστών, που πρόσφατα διενήργησαν αυτοψία στην κοιλάδα, μετά την νέα βραχόπτωση που σημειώθηκε την καθαρά Δευτέρα.

    Ωστόσο, ή Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της -μετά από σχετική αυτοψία- επισημαίνει ότι δεν είναι ασφαλής η κυκλοφορία οχημάτων στον Παραλιακό ¶ξονα της Λάρισας αν δεν εκτελεστούν επειγόντως εργασίες ασφαλτόστρωσης (υπάρχουν καθιζήσεις) και διαγράμμιση, ενώ και για τις λοιπές εναλλακτικές διαδρομές (που αφορούν και την κίνηση βαρέων οχημάτων) τονίζει ότι δεν έχουν εκτελεσθεί εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από τις βλάβες που προκλήθηκαν κατά την προηγούμενη χρήση τους και σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους.

    Το σχετικό έγγραφο απεστάλει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Αγιάς, την Εγνατία Α.Ε. και την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Προσφέρουν διέξοδο

    Σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, με την απογοήτευση και τον πεσιμισμό, να κυριαρχούν στην ψυχολογία μεγάλης μερίδας του κόσμου, δήμοι της Αττικής προσφέρουν μία διέξοδο, προς κάτι γόνιμο, ουσιαστικό κι ευγενές, αλλά ταυτόχρονα και οικονομικά προσιτή.

    Πρόκειται για τον μαζικό αθλητισμό. Με δεδομένο ότι η άθληση είναι η καλύτερη ψυχαγωγία του ανθρώπου σε κάθε ηλικία, οι δήμοι προσκαλούν τους συμπολίτες τους να γνωρίσουν τις χαρές του αθλητισμού και μάλιστα κοντά στα σπίτι τους. Επιπλέον, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και να αναπτύξουν δεξιότητες σ' ένα χώρο που θα τους αποτραβήξει, ιδίως τα παιδιά και τους νέους, από άλλες νοσηρές κι επικίνδυνες δραστηριότητες για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

    Τα αθλητικά προγράμματα προσφέρονται από τους δήμους σε όλες τις ηλικίες, αλλά και σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται προγράμματα άθλησης για την προσχολική και την παιδική ηλικία, την εφηβική, ειδικά προγράμματα για τη γυναίκα, προετοιμασία υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ, άσκηση γι' άτομα με αναπηρίες, αλλά και άσκηση για την τρίτη ηλικία.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Νέες πρεμιέρες

    Αυλαία έριξαν οι περισσότερες θεατρικές σκηνές της Αθήνας την Κυριακή των Βαΐων, η οποία σηματοδοτεί εδώ και χρόνια το τέλος της χειμερινής θεατρικής περιόδου.

    Βέβαια, ορισμένες παραστάσεις συνεχίζουν και μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπου σ' αυτές προστίθενται και πολλές πρεμιέρες.

    Ξεκινώντας από τις τελευταίες, το θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει από την Παρασκευή 29 Απριλίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, "Ασκητική - Salvatores Dei".

    Στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, καταφθάνει στις 2 Μαΐου η ομάδα blind spot για να αφηγηθεί θεατρικά τη δική της ιστορία.

    Μια σπουδαία θεατρική εμπειρία θα έχουν αναμφισβήτητα όσοι παρακολουθήσουν τέλη Μαΐου την "Υπόθεση Τζέκυλ" στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (24-26/5).

    Το Εθνικό Θέατρο, για τέταρτη χρονιά αφιερώνει τον Μάιο στις "Αναγνώσεις" του, με μια σειρά παραστάσεων που αναδεικνύουν τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία.

    Από 4-8 Μαΐου και από 13-15 Μαΐου στο θέατρο Κιβωτός, ο Γιάννης Μπέζος θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, συνεχίζοντας και φέτος μια "βόλτα" στους αγαπημένους του συνθέτες.

    Στο μεταξύ, στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου εγκαθίσταται η "Λωξάντρα" της Μαρίας Ιορδανίδου στην παράσταση του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, (έως τις 15/5).

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Το δίδυμο του Τσερνόμπιλ"

    Ένας από τους επιζώντες του Τσερνόμπιλ που βρίσκεται στην Ιαπωνία με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας , προβλέπει χαλεπούς καιρούς, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, για τους ανθρώπους που ζουν κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

    "Το δυστύχημα της Φουκουσίμα είναι σαν το δίδυμο του Τσερνόμπιλ", λέει ο Πάβελ Βντοβιτσένκο, 59 ετών, που ζούσε το 1986 σε ακτίνα 180 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, στο Μπριάσνκ, σε μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές.

    Όταν δέχθηκε, εδώ και πολλούς μήνες, την πρόκληση ιαπωνικών αντιπυρηνικών οργανώσεων να επισκεφθεί την Ιαπωνία για την επέτειο των 25 χρόνων του δυστυχήματος του Τσερνόμπιλ, ο Πάβελ Βντοβιτσένκο δεν φανταζόταν ότι θα καλείτο να πάρει θέση για μία άλλη πυρηνική καταστροφή στην ίδια την Ιαπωνία.

    "Οι άνθρωποι στο Τσερνόμπιλ ήλθαν αντιμέτωποι με την κατάρρευση της οικονομίας", εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην καθηγητής Ιστορίας που έχει ιδρύσει μία οργάνωση αρωγής προς τα θύματα της καταστροφής στην Ουκρανία.

    "Οι επιχειρήσεις πτώχευσαν, η γεωργία κατέρρευσε, δεν υπάρχει πια δουλειά", λέει πριν αναφερθεί στην κύρια ανησυχία του, την υγεία. "Οι άνθρωποι στο Τσερνόμπιλ χτυπήθηκαν από τον καρκίνο μετά το δυστύχημα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί στη Φουκουσίμα".

    Είκοσι πέντε χρόνια μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, ο απολογισμός στον τομέα της υγείας προκαλεί ακόμη διχογνωμίες.

    Ο Πάβελ Βντοβιτσένκο επισημαίνει πρώτα το θέμα των διακρίσεων. Μετά το Τσερνόμπιλ, "οι άνθρωποι δεν ήθελαν να πλησιάσουν όσους προέρχονταν από τις μολυσμένες περιοχές", λέει, αναφέροντας ως παράδειγμα τους μαθητές από την περιοχή του Τσερνόμπιλ που παρακολουθούσαν τα μαθήματα χωριστά από τους συμμαθητές τους.

    Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν στην Ιαπωνία οι 80.000 κάτοικοι της ζώνης που βρίσκεται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και η οποία έχει εκκενωθεί.

    "Τα θύματα του Τσερνόμπιλ και της Φουκουσίμα πρέπει να συνεργασθούν...για να μην υπάρξουν άλλες πυρηνικές καταστροφές", λέει.

    Το Τσερνόμπιλ και η Φουκουσίμα έχουν καταταχθεί στην ίδια βαθμίδα της κλίμακας σοβαρότητας πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων, αλλά είναι διαφορετικής φύσης, κυρίως εξαιτίας του επιπέδου διαρροής ραδιενέργειας που είναι στην περίπτωση της Φουκουσίμα δέκα φοράς χαμηλότερη από του Τσερνόμπιλ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Στη Ρώμη ο Σαρκοζί

    Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επισκέπτεται την Τρίτη την Ρώμη, όπου μεταξύ άλλων θα επιδιώξει και την επίτευξη συμφωνίας, πάνω στο θέμα της εντατικοποίησης των ελέγχων στα σύνορα, ζήτημα που αποτελεί σημείο τριβής το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο χώρες, εξαιτίας του κύματος Βορειοαφρικανών παράνομων μεταναστών, που προσπαθούν να διασχίσουν τη μεθόριο Γαλλίας-Ιταλίας.

    Ο πρόεδρος Σαρκοζί, που αντιμετωπίζει την πίεση του ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου, πάνω στο μεταναστευτικό, θα επιδιώξει να πετύχει μια συμφωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προτού καταθέσει κοινές προτάσεις στην επόμενη σύνοδο της ΕΕ.

    Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Ρώμη, έρχεται σε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις περνούν κρίση, εξαιτίας όχι μόνο του ζητήματος των μεταναστών, αλλά και των προτάσεων δημόσιας εξαγοράς Ιταλικών εταιρειών από Γαλλικές αλλά και της επικριτικής στάσης του Παρισιού απέναντι στην πολιτική της Ρώμης στην κρίση της Λιβύης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 April 2011 - 6:30:24 UTC