Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Χάγη αποφασίζει σήμερα για ένταλμα σύλληψης Καντάφι
  • [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [03] Και η εθνική!
  • [04] Κίνδυνος ματαίωσης
  • [05] Δίκη Ερυθρών Χμερ

  • [01] Η Χάγη αποφασίζει σήμερα για ένταλμα σύλληψης Καντάφι

    Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα αποφασίσει σήμερα αν θα εκδώσει ή όχι ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη από τα μέσα Φεβρουαρίου.

    H απόφαση των δικαστών θα ληφθεί στη Χάγη στις 13:00 τοπική ώρα, στη διάρκεια συνεδρίασης που θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

    Σε αίτηση προς το δικαστήριο στις 16 Μαΐου ο εισαγγελέας Λουίς Μορένο-Οκάμπο ζητεί από τους δικαστές να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης κατά του Καντάφι, του γιου του Σεΐφ Αλ-Ισλάμ και του επικεφαλής των λιβκών μυστικών υπηρεσιών Αμπντάλα αλ-Σενούσι.

    Ο εισαγγελέας κατηγορεί τους τρεις άντρες για ανθρωποκτονίες και διώξεις εναντίον πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, μετά τις 15 Φεβρουαρίου, ειδικά στην Τρίπολη, την Βεγγάζη και την Μισράτα.

    Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του ΔΠΔ. Επίσης 650.000 Λίβυοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και 243.000 έχουν μετακινηθεί στο εσωτερικό, όπως προκύπτει από στοιχεία του ΟΗΕ.

    Αν οι δικαστές κάνουν δεκτό την αίτηση του εισαγγελέα, ο Καντάφι θα είναι ο δεύτερος επικεφαλής κράτους εναντίον του οποίου θα έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ, μετά τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ ελ-Μπασίρ, ο οποίος καταζητείται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στο Νταρφούρ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    height="282" align="right" type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/windows/mediaplayer/en/default.asp" name="ObjMediaPlayer" showdisplay="0" showcontrols="1" enableContextMenu="0"

    Για την προβολή του video απαιτείται η έκδοση του Media Player 9 ή νεότερη.

    Μπορείτε να "κατεβάσετε" την τελευταία έκδοση από εδώ

    Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

    [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Παραλύουν την Τρίτη και την Τετάρτη ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

    Χειρόφρενο θα τραβήξουν, Τρίτη και Τετάρτη, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

    'Ετσι, χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα καθώς οι εργαζόμενοι μετέχουν στην 48ωρη απεργία όπως επίσης τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Το Μετρό δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 16.00. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ την Τρίτη και την Τετάρτη.

    Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η συζήτηση της αίτησης της ΔΕΗ να κηρυχθεί η απεργία της ΓΕΝΟΠ παράνομη και καταχρηστική. Ανεξάρτητα από την απόφαση, την Τρίτη και την Τετάρτη η απεργία στη ΔΕΗ θα συνεχιστεί με την κάλυψη της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.

    Διακοπές ρεύματος από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση για Αττική και Θεσσαλονίκη, που ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων στελεχών, οι διακοπές θα συνεχιστούν πιθανότατα μέχρι τις βραδυνές ώρες.

    Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, αναμένεται να δημιουργηθούν καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία. Tη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο.

    Οι «Αγανακτισμένοι» προετοιμάζονται για πιο δυναμικό παρόν κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Και η εθνική!

    Ακόμη και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εμπλέκεται στο κύκλωμα διαφθοράς και στημένων αγώνων! Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, με τη συμμετοχή νέων ονομάτων, ενώ μεταξύ των «ύποπτων» αγώνων συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι της εθνικής Ελλάδος.

    Ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή, οδηγήθηκαν οι 10 κατηγορούμενοι στην υπόθεση των στημένων αγώνων που συνελήφθησαν για κακουργήματα και πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

    Πρόκειται για τους Σταύρο Ψωμιάδη, πρόεδρο της ΠΑΕ Καβαλας, Γιώργο Τσακογιάννη, μεγαλομέτοχο της ομάδας της Ηλιούπολης, Νίκο Χάλκο, πρόεδρο της ομάδας της Ηλιούπολης , Αχιλλέα Μπέο - πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάση Ντότση - μάνατζερ του Αγροτικού Αστέρα και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή των Τρικάλων, Δημήτρη Ζαβαντία - παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Πανσερραϊκού, Ανδρέα Δημόπουλο - οργανωτή παράνομου στοιχήματος, Βασίλη Καρακούλια - οργανωτή παράνομου στοιχήματος, Νίκο Παντέλη προπονητή.

    Πρώτος πιθανότατα θα απολογηθεί Αχχιλέας Μπέος, ενώ οι απολογίες αναμένεται να διαρκέσουν πολλές ώρες.

    Σύμφωνα με την δικογραφία, οι Μπέος, Τσακογιάννης και Μάκης Ψωμιάδης -ο οποίος καταζητείται και σύμφωνα με τον συνήγορο του προτίθεται να παραδοθεί- είχαν «διευθυντικό ρόλο» στην όλη υπόθεση.

    Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

    Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «SPORTDAY», είναι στο τελικό στάδιο έρευνα που γίνεται από ΣΔΟΕ και ΕΥΠ και σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87(!) άτομα, με ονόματα προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων και μάνατζερ.

    Η έρευνα αυτή αφορά 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο παράνομο στοιχηματισμό, μετά από στοιχεία σε 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ λιγκ. Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Δ. Καρακώστα και της Βινιεράτου Τ. στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Κίνδυνος ματαίωσης

    Με τον κίνδυνο να ματαιωθούν όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για το φετινό καλοκαίρι, αρχής γενομένης, από την παράσταση που δίνει η Παιδική Σκηνή με το «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο Αλσος Ηλιούπολης Δ. Κιντής, σήμερα το βράδυ, ξεκινούν οι καλοκαιρινές περιοδείες του Εθνικού Θεάτρου.

    Ειδικότερα, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο μετά από την διαβούλευση των διοικήσεων των Κρατικών Θεάτρων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίστηκε καταρχήν, μια τρίωρη στάση για το βράδυ της Δευτέρας (20:00-23:00).

    'Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Μάκης Σπετσιέρης, «τα αιτήματα των εργαζομένων είναι συγκεκριμένα και αδιαπραγμάτευτα».

    Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο ζητούν:

    Β· Να εξαιρεθούν ολοκληρωτικά τα Κρατικά Θέατρα από το Ν. 3899/10 (να μην ενταχθούν στο καθεστώς των ΔΕΚΟ).

    Β· Την εφαρμογή των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων.

    Β· Η όποια λύση δοθεί να αφορά το σύνολο του προσωπικού (καλλιτεχνικό,τεχνικό, προσωπικό, στα κρατικά θέατρα).

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Δίκη Ερυθρών Χμερ

    Η δίκη για γενοκτονία, τεσσάρων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ερυθρών Χμερ, που είναι ακόμη στη ζωή, άρχισε επίσημα, σήμερα, στην Πνομ Πενχ, ενώπιον του δικαστηρίου που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τουλάχιστον 30 χρόνια από τότε που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

    Ο ιδεολόγος του καθεστώτος του Πολ Ποτ ή "Αδελφός Νο 2" Νουόν Τσέα, ο υπουργός Εξωτερικών Ιένγκ Σάρι, ο πρόεδρος της "δημοκρατικής Καμπουτσέα" αρχηγός του κράτους Χιέου Σαμφάν και ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιένγκ Τιρίτ καλούνται να απολογηθούν για τις κατηγορίες των εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονίας.

    Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ηλικίας 79 έως 85 χρονών, βρίσκονται στο εδώλιο.

    Τα πολιτικά στελέχη του καθεστώτος καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη προσχεδιασμένη και μεθοδική εφαρμογή μεταξύ 1975 και 1979 μιας μαρξιστικής ουτοπίας που αφάνισε εξαιτίας της εξαντλητικής εργασίας, της πείνας, της αρρώστιας ή ύστερα από βασανιστήρια και εκτελέσεις περίπου δύο εκατομμύρια Καμποτζιανούς, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας εκείνη την εποχή.

    Οι μαοϊστές Ερυθροί Χμερ, υπό την ηγεσία του Πολ Ποτ, εξόντωσαν όσους τόλμησαν να αμφισβητήσουν το πρόγραμμά τους, όταν αποφάσισαν να καταργήσουν κάθε έννοια ιδιοκτησίας και ιεραρχίας και να εγκαθιδρύσουν ένα αυστηρό καθεστώς κολεκτιβοποίησης.

    Από σήμερα έως την Πέμπτη οι προκαταρκτικές ακροαματικές διαδικασίες θα αφιερωθούν σε θέματα διαδικαστικά, κυρίως στον κατάλογο των μαρτύρων.

    Οι πρώτες μαρτυρίες των τεσσάρων πρώην υπευθύνων που κρατούνται σε κτίριο που ανήκει στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή τους το 2007, δεν αναμένονται το νωρίτερο πριν από τον Αύγουστο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2011 - 8:30:23 UTC