Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και αγγλική ονομασία αποκτούν τα φυτά
  • [02] Σημαντικές ζημίες παρουσίασαν οι ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος
  • [03] Επιστημονική μελέτη για το Μινωικό Ιερό Κορυφής στα Κύθηρα
  • [04] "Ζήτημα επιβίωσης" τα φάρμακα για φαρμακοποιούς και ασθενείς
  • [05] Αισιόδοδος ο Μ. Τιμοσίδης, για την ομαλή χορήγηση φαρμάκων
  • [06] Δωρεάν τρόφιμα για τους αστέγους της Αθήνας
  • [07] Η εσωτερική υποτίμηση είναι προτιμότερη για την Ελλάδα, υποστηρίζει το Bloomberg
  • [08] Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πριν τη δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων
  • [09] Επιστρέφει στο Παρίσι ο Τούρκος πρεσβευτής
  • [10] Ο πρόεδρος της Γερμανίας αρνείται να παραιτηθεί
  • [11] Μέσα στην εβδομάδα θα αποφανθούν οι ειδικοί στη Βρετανία για τα εμφυτεύματα στήθους

  • [01] Και αγγλική ονομασία αποκτούν τα φυτά

    Μια αθόρυβη «επανάσταση» εκσυγχρονισμού συνέβη από την 1η Ιανουαρίου 2012 στη Βοτανική, η οποία αποτόλμησε πλέον να υποδεχτεί τον 21ο αιώνα (με μικρή καθυστέρηση!), καθώς οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ταξινόμηση και το «βάφτισμα» των νέων ειδών φυτών, που ανακαλύπτονται συνεχώς στον πλανήτη μας, αποφάσισαν να μην δίνουν μόνο λατινικά ονόματα, αλλά θα επιτρέπεται η χρήση και της αγγλικής γλώσσας στην επίσημη επιστημονική ονοματοθεσία.

    Τα λατινικά αποτελούν εδώ και αιώνες την «επίσημη» γλώσσα των βιολόγων, όσον αφορά την απόδοση επίσημων- και συχνά δυσνόητων ή ευφάνταστων- ονομάτων στα ζώα και τα φυτά. Όμως η όλη ταξινομική διαδικασία έχει αποδειχτεί πολύ χρονοβόρα, με συνέπεια να υπάρχουν είδη που εξαφανίζονται από προσώπου γης, πριν καν αποκτήσουν ένα όνομα. Μια από τις αιτίες είναι ότι στη σημερινή εποχή όπου όλο και λιγότεροι επιστήμονες είναι εξοικειωμένοι με τα λατινικά, αργεί υπερβολικά η εξακρίβωση ότι το νέο όνομα είναι επιστημονικά και γραμματικά σωστό, ενώ στη συνέχεια η νέα λατινική ονομασία πρέπει να δημοσιευτεί σε κάποιο καταξιωμένο επιστημονικό περιοδικό.

    Προκειμένου να επιταχυνθεί η ταξινόμηση των ειδών, το Διεθνές Βοτανικό Συνέδριο, που συνήλθε στην Αυστραλία το 2011 (συνέρχεται μια φορά κάθε έξι χρόνια), με τη συμμετοχή περίπου 200 μελών της Διεθνούς Ένωσης Ταξινόμησης των Φυτών, πήρε δύο βασικές αποφάσεις σχετικά με την ονοματολογία: πρώτον, από την αρχή του 2012 δεν θα θεωρείται υποχρεωτική η επιστημονική ονοματοθεσία μόνο στα λατινικά και, δεύτερον, η δημοσίευση των νέων ειδών (φυτών, φυκιών, μυκήτων) σε online επιστημονικά περιοδικά και βιβλία θα θεωρείται εξίσου αποδεκτή με την έως τώρα υποχρεωτική δημοσίευση σε έντυπα περιοδικά του χώρου των βοτανολόγων. Με τον τρόπο αυτό, θα διευκολυνθεί περαιτέρω η διάχυση των πληροφοριών για τα νέα είδη.

    Το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από φέτος στη Βοτανική, περιγράφηκε στο διαδικτυακό περιοδικό «PhytoKeys» από τον Τζέιμς Μίλερ του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ» και το «Scientific American». Όπως αναφέρει ο Αμερικανός βοτανολόγος, «πρόκειται για θεμελιώδεις αλλαγές, που θα διευκολύνουν την ικανότητα να ονομάζουμε και να περιγράφουμε νέα είδη». Ειδικά σε μια εποχή όπου επιδιώκεται η προστασία της βιοποικιλότητας, αναγνωρίζεται η σημασία της ταχείας ανακάλυψης, περιγραφής και δημοσιοποίησης των νέων ειδών, ώστε να μπαίνουν στον παγκόσμιο «χάρτη» των ειδών και να αποκτούν «υπόσταση» για το ευρύ κοινό.

    [02] Σημαντικές ζημίες παρουσίασαν οι ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος

    Η οικονομική κρίση που ταλανίζει ολοένα και περισσότερο την ελληνική κοινωνία, έχει άμεση επίπτωση και στο ποδόσφαιρο της χώρας, κάτι που αποδεικνύεται εμφανώς μέσα από την αποκλειστική έρευνα που διεξήγαγε η «DIRECTION BUSINESS REPORTS».

    Η εν λόγω έρευνα μελέτησε τους ισολογισμούς των 15 από τις 16 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα (σ.σ. εξαιρείται η ΠΑΕ Πανιώνιος που μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2011 δεν είχε δημοσιεύσει ισολογισμό) και εξήγαγε σημαντικά συμπεράσματα για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι 15 ΠΑΕ κατέγραψαν συνολικά, σημαντικές ζημίες εντός του 2011, αφού τα συνολικά έσοδα ήταν 176,48 εκ.ευρώ (σ.σ. μειωμένα κατά 8,66% σε σχέση με το 2010) και τα συνολικά έξοδα έφτασαν στα 250,28 εκ.ευρώ (σ.σ. αυξημένα κατά 3,44%).

    Οι εταιρείες σημείωσαν αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα 73,79 εκατ. ευρώ το 2011 αυξημένο κατά 51,39% σε σχέση με το 2010 (σε αυτό συνέβαλε κατά κύριο λόγο η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΠΑΕ που εμφάνισε λειτουργικές ζημιές 37,18 εκατ. ευρώ για το 2011). Αν στο αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα προστεθούν συνολικά οι τόκοι και τα έκτακτα αποτελέσματα, που είναι ζημιές 10,75 εκατ. ευρώ, τότε οι συνολικές ζημιές που κατέγραψαν οι 15 ΠΑΕ για το 2011 φτάνουν στα 84,55 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 30,15% σε σχέση με τις ζημιές του 2010.

    Μείωση 14,40% καταγράφει το 2011 σε σχέση με το 2010 το σύνολο των μεταγραφών και των συμβολαίων ποδοσφαιριστών που ανήλθε στα 166,36 εκατ. ευρώ. Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών για το 2011 μειώθηκε κατά 11,24% σε σχέση με το 2010 και ανήλθε στα 195,45 εκατ. ευρώ.

    [03] Επιστημονική μελέτη για το Μινωικό Ιερό Κορυφής στα Κύθηρα

    Όταν ο ανασκαφέας της Πύλου Καρλ Μπλέγκεν έλεγε ότι «η μελέτη είναι η εκδίκηση των θεών για τη χαρά που νιώθει κανείς με την ανασκαφή», δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο πολύ θα ταίριαζε η περιγραφή αυτή σε μια άλλη αρχαιολογική θέση, εξίσου σημαντική, στο Ιερό Κορυφής στον 'Αγιο Γεώργιο στο Βουνό Κυθήρων.

    Την άποψή του εξάλλου συμμερίζεται η Έφη Σαπουνά - Σακελλαράκη, επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, χήρα του αείμνηστου Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος ανέσκαψε την περιοχή. Με αφορμή το νέο βιβλίο «Κύθηρα. Το Μινωικό Ιερό Κορυφής στον 'Αγιο Γεώργιο στο Βουνό», που εξέδωσε πρόσφατα η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, η 'Εφη Σακελλαράκη μοιράστηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιες σκέψεις της.

    «Η μελέτη είναι γενικά πολύ πιο δύσκολη από την ανασκαφή. Εν τω μεταξύ βρέθηκε και η Ζώμινθος, η άλλη μεγάλη ιστορία της ζωής του Γιάννη Σακελλαράκη, πλέον και της δικής μου, καθώς τώρα εγώ συνεχίζω την ανασκαφή της. Ξέρετε, οι αρχές και των δύο μας είναι όταν σκάβουμε κάτι να σταματάμε, να το δημοσιεύουμε και μετά να συνεχίζουμε. Έτσι σταμάτησε η ανασκαφή στα Κύθηρα», τονίζει, εξηγώντας τους λόγους που οι ανασκαφές στο Ιερό Κορυφής στον 'Αγιο Γεώργιο στο Βουνό, οι οποίες σταμάτησαν το 1994 (με αρχή το 1992), έκαναν σχεδόν 17 χρόνια για να επαναληφθούν. Συνεχίστριά τους η Αιμιλία Μπάνου, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συνεργάτιδα του Σακελλαράκη σ' αυτές τις πρώτες ανασκαφές, η οποία τον περασμένο Απρίλιο πήρε τη σχετική άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

    [04] "Ζήτημα επιβίωσης" τα φάρμακα για φαρμακοποιούς και ασθενείς

    «Ζήτημα επιβίωσης», χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί την αποτροπή της μείωσης του ποσοστού κέρδους τους στο 15%, και την άμεση πληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, αφού, όπως λένε, «δεν έχουν δει ούτε ευρώ από το δημόσιο, σε πολλές περιπτώσεις εδώ και έξι μήνες». Από την άλλη, οι ασφαλισμένοι στα ταμεία ζητούν την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις απεργίες και από τη μη εκτέλεση των συνταγών, αν και όπως υποστηρίζουν, παρότι κατανοούν και συμπαρίστανται στον κλάδο των φαρμακοποιών, θεωρούν ότι υπήρξαν, σε πολλές περιπτώσεις και για πολλά χρόνια, φαινόμενα αισχροκέρδειας. Πάντως, οι φαρμακοποιοί, σε πολλές περιπτώσεις χρόνιων και σοβαρών ασθενειών, χορηγούν ατύπως τα φάρμακα στους ασθενείς.

    Καθώς ήδη 3.000 φαρμακεία έχουν μπει στον Τειρεσία και έχουν εκδοθεί κατασχετήρια για άλλα 100, οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις εξαγγελίες των συναρμόδιων υπουργείων για καταβολή των χρημάτων μέσα στο προσεχές διάστημα και αναμένουν τις αποφάσεις των φαρμακευτικών συλλόγων, χαρακτηρίζοντας «ύποπτες» τις αποφάσεις, που παίρνονται στον χώρο του φαρμάκου.

    «Οι φαρμακοποιοί έχουμε, στην ουσία, υποκαταστήσει το δημόσιο σύστημα υγείας εδώ και μήνες. Πληρώνουμε συνέχεια χωρίς να μας πληρώνουν και σε πολλές περιπτώσεις αναγκαζόμαστε να δίνουμε ?δανεικά? φάρμακα για να εξυπηρετήσουμε τη δημόσια υγεία», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χρυσούλα Αποστόλου, φαρμακοποιός στον Χολαργό. Τονίζει ότι «πλέον, τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης», ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση «χαοτική». Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις λέει: «Συναισθανόμαστε τις ευθύνες μας απέναντι στην κοινωνία, αλλά οι ολιγοήμερες απεργίες και η μη εκτέλεση των συνταγών του δημοσίου είναι ο μόνος μοχλός πίεσης που διαθέτουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε και τα φαρμακεία μας, αλλά και τους ασθενείς».

    «Ήδη, το ποσοστό κέρδους μας έχει μειωθεί κατά 20-30% από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων και η εξαγγελία για 15% θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε πολλούς από εμάς», αναφέρει ο Νίκος Αγραφιώτης, φαρμακοποιός στην Αγία Παρασκευή. Επισημαίνει δε, ότι «αυτή η πολιτική δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσδοκά να λύσει» και συμπληρώνει: «Είναι ύποπτες οι κινήσεις που γίνονται στον χώρο του φαρμάκου, καθώς οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία δεν ξεπερνούν το 6-8%. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να κλείσουν πολλά από τα φαρμακεία προς όφελος μεγάλων εταιρειών».

    Την απόγνωσή του εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 78χρονος, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, καρκινοπαθής. «Είναι αδιανόητο οι φαρμακοποιοί και η κυβέρνηση να επιλύουν τις διαφορές τους στην πλάτη μας», λέει. Θεωρεί δίκαια τα αιτήματα των φαρμακοποιών και επισημαίνει ότι «θα έπρεπε να αντιδράσουν με άλλους τρόπους ή τουλάχιστον να χορηγούν τα φάρμακα σε αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη», ενώ καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιταχύνουν τις διαδικασίες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

    Η Τασία Γεωργίου, δημόσιος υπάλληλος, αναφέρει από την πλευρά της, ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ποσοστά κέρδους των φαρμακοποιών ήταν τεράστια. «Όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένων και των φαρμακοποιών», λέει και επισημαίνει την ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος και την πάταξη των φαινομένων, που καθίστανται επιζήμια για τη δημόσια υγεία.

    [05] Αισιόδοδος ο Μ. Τιμοσίδης, για την ομαλή χορήγηση φαρμάκων

    «Χθες βρέθηκε λύση με τους φαρμακοποιούς. Εκτιμώ και θέλω να πιστεύω ότι από σήμερα θα γίνεται ομαλά η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, χωρίς να τους δημιουργούν άλλα προβλήματα», υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα» ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

    Σε ότι αφορά στον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ) ο κ. Τιμοσίδης ανέφερε ότι και ο υπουργός Υγείας είχε αναγνωρίσει πως «υπάρχει μια αίσθηση πως ο νέος φορέας που πάει να δημιουργηθεί θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα και δυσκολίες» και πρόσθεσε: «μένω σ? αυτή τη διαπίστωση και λέω ότι είμαστε εδώ για να δούμε τι έγινε από την πλευρά των δύο συναρμόδιων υπουργείων για τον ΕΟΠΥ, ως ενιαίου φορέα για τους γιατρούς και τους λειτουργούς του. Να δούμε εάν, πράγματι, υπάρχουν οι λόγοι για τους οποίους έχει προκληθεί αυτή η αντίδραση».

    [06] Δωρεάν τρόφιμα για τους αστέγους της Αθήνας

    Δωρεάν τρόφιμα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, προσφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε μια προσπάθεια να συνδράμει τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Η προσφορά αφορά 800 κιλά γραβιέρας Κρήτης που θα παραδοθούν αύριο το πρωί, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε, πριν λίγo, με τον πρόεδρο του Κέντρου και δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Αποστολόπουλο.

    «Το κέντρο της Αθήνας βιώνει τη φτώχεια και την εγκατάλειψη. Πρέπει με ευαισθησία να δούμε το θέμα και να κάνουμε κάτι», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης. «Αυτές οι πρωτοβουλίες χρειάζονται για την κοινωνία και τούτη η κίνηση πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλους κρατικούς φορείς», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αποστολόπουλος.

    Η διάθεση της γραβιέρας Κρήτης στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους που υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 250.000 άτομα. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος πέρυσι διανεμήθηκαν 13.730.000 κιλά τροφίμων.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε ερώτηση για τις «παράνομες» ενισχύσεις ύψους 424,8 εκατ. ευρώ που ζητά να επιστραφούν η ΕΕ, αφού έκανε λόγο «για πρακτικές που καταστρέφουν τη χώρα», σημείωσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί το πρόστιμο. Όπως ανακοίνωσε, χθες, το υπουργείο, το ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ αφορά σε ενισχύσεις προς αγρότες που δόθηκαν την περίοδο 2007- 2008, επί υπουργίας Σ. Χατζηγάκη.

    [07] Η εσωτερική υποτίμηση είναι προτιμότερη για την Ελλάδα, υποστηρίζει το Bloomberg

    Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και η ανάκτηση της απώλειας της ανταγωνιστικότητάς της μέσα από μία διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή μείωσης των μισθών, είναι προτιμότερη από την έξοδό της από το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο - άποψη το πρακτορείο Bloomberg.

    Το άρθρο, με τίτλο: "Η εσωτερική υποτίμηση φαίνεται να είναι η λιγότερο κακή επιλογή για την Ελλάδα", τονίζει ότι η φυγή από το ευρώ θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη οικονομικό πλήγμα στη χώρα σε σχέση με το κόστος που υφίσταται από την ύφεση και την αύξηση της ανεργίας για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της μέσα στο ευρώ.

    Η φυγή από το ευρώ, σημειώνει το δημοσίευμα, θα προκαλούσε μία επιδρομή στις ελληνικές τράπεζες, καθώς οι καταθέτες θα έσπευδαν να μεταφέρουν τα ευρώ τους στο εξωτερικό πριν από την καθιέρωση της δραχμής.

    Επιπλέον, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να οφείλουν ευρώ στους ξένους δανειστές τους και θα έχουν - λόγω της συνεχούς υποτίμησης της νέας δραχμής - μειωμένη ικανότητα να εξυπηρετήσουν τα δάνεια αυτά.

    Το δημοσίευμα εκτιμά ότι η ρητή μείωση των μισθών δεν χρειάζεται να αντιστοιχεί πλήρως στο κόστος της προσαρμογής (σ.σ.: ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας).

    Αναφέρει τέλος, ότι μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός μείωσης του φόρου εισοδήματος και αύξησης του ΦΠΑ, που θα έχει τα χαρακτηριστικά μίας κανονικής υποτίμησης, καθώς θα αυξήσει τις τιμές των εισαγωγών σε σχέση με τις τιμές των εξαγωγών.

    [08] Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πριν τη δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων

    Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πριν από τη δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων, στην οποία έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών περίπου στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) FTSEurofirst 300 κατέγραφε απώλειες 0,23%, μετά από ένα τετραήμερο ράλι.

    Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,11% στα 1,3034 δολάρια, με την ισοτιμία του να επηρεάζεται και από τη μικρή άνοδο της απόδοσης των 10ετών ιταλικών ομολόγων στο 6,94% (από 6,92%), κοντά δηλαδή στο ψυχολογικό όριο του 7%, αναφέρει στον ιστότοπό της η εφημερίδα Financial Times.

    Σημειώνεται ότι η ισοτιμία του ευρώ σημείωσε χθες τη μεγαλύτερη άνοδο στο τελευταίο δίμηνο, ενισχυμένη από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη συνεχίσθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, αλλά με ρυθμό χαμηλότερο σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ για την Αμερική δείχνουν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών.

    Η Γερμανία προτίθεται να πωλήσει μέσω της δημοπρασίας 10ετή ομόλογα αξίας 5 δις. ευρώ. Η νευρικότητα των επενδυτών οφείλεται στο γεγονός ότι μία αντίστοιχη δημοπρασία τον Νοέμβριο δεν προσέλκυσε ικανοποιητική ζήτηση για να καλύψει την προσφορά του γερμανικού δημοσίου.

    [09] Επιστρέφει στο Παρίσι ο Τούρκος πρεσβευτής

    Η τουρκική πρεσβεία στο Παρίσι επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία θα επιστρέψει στη γαλλική πρωτεύουσα τις προσεχείς ημέρες, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την έγκριση από τη Γερουσία του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας.

    "Θα επιστρέψει σε τέσσερις με πέντε ημέρες. Θα προσπαθήσει να εμποδίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας Ενγκίν Σολάκογλου.

    [10] Ο πρόεδρος της Γερμανίας αρνείται να παραιτηθεί

    Ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, που αντιμετωπίζει επικρίσεις μετά το σκάνδαλο για μια υπόθεση δανείου που έλαβε με προνομιακούς όρους, αρνείται να παραιτηθεί, μετέδωσε σήμερα η δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD.

    Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Βουλφ. Η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

    Ο πρόεδρος της Γερμανίας του οποίου η θητεία έχει κυρίως θεσμικό χαρακτήρα, κλυδωνίζεται από τα μέσα Δεκεμβρίου μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου για ένα δάνειο με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που έλαβε ο Βουλφ από ένα ζευγάρι πλούσιων επιχειρηματιών.

    Χθες η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά το δημοσίευμα της Bild, η οποία θεωρείται η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή εφημερίδα με 12 εκατομμύρια αναγνώστες, ότι δέχθηκε εκφοβισμό για να "πνίξει" το σκάνδαλο.

    [11] Μέσα στην εβδομάδα θα αποφανθούν οι ειδικοί στη Βρετανία για τα εμφυτεύματα στήθους

    Η Βρετανία αναμένει αυτήν την εβδομάδα τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ασφάλεια των εμφυτευμάτων στήθους, μετά το παγκόσμιο σκάνδαλο με τα προϊόντα της γαλλικής εταιρίας Poly Implant Prothese, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αντριου Λάνσλεϊ.

    Η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν απαιτείται η αφαίρεση των εμφυτευμάτων της PIP, αντίθετα με τις γαλλικές αρχές που συνέστησαν στις γυναίκες να τα αφαιρέσουν.

    Ο Λάνσλεϊ τόνισε πως ανησυχεί για την ποιότητα των στοιχείων από τις ιδιωτικές κλινικές και τους προμηθευτές, αλλά πρόσθεσε πως οι ειδικοί θα είναι σε θέση να αποφανθούν στο τέλος της εβδομάδας και να δώσουν μια οριστική απάντηση στις περίπου 40.000 γυναίκες στην Βρετανία που φέρουν τα εμφυτεύματα αυτά.

    "Με βάση τις αποδείξεις και τα στοιχεία που έχουν εξετάσει ως τώρα, επιμένουν στο ότι δεν συντρέχει λόγος αφαίρεσης των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων γιατί δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία για την ασφάλεια που να δικαιολογεί τον κίνδυνο μιας χειρουργικής επέμβασης", υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.

    "Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι (τα εμφυτεύματα) συνδέονται με τον καρκίνο, τα τεστ τοξικότητας έδειξαν πως το περιεχόμενο του εμφυτεύματος δεν είναι τοξικό", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η PIP, κάποτε τρίτη μεγαλύτερη εταιρία εμφυτευμάτων στον κόσμο, πτώχευσε το 2010 όταν επίσημη έρευνα έδειξε πως χρησιμοποιούσε φτηνή, μη εγκεκριμένη σιλικόνη σε ορισμένα από τα προϊόντα της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 January 2012 - 11:29:22 UTC