Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος
  • [03] Επιδείνωση του καιρού
  • [04] Τόνος σε...τιμή ευκαιρίας..."μόνο" 565.000 ευρώ!
  • [05] Ο Θ. Πάγκαλος για εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και μειώσεις μισθών που ζητά η τρόικα
  • [06] Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Γούμενος για χρέη προς το Δημόσιο
  • [07] "Ξυπνάει" η Αίτνα στην Ιταλία. Σε επαγρύπνηση οι Αρχές
  • [08] Η Ρεάλ νικήτρια στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο παρκέ
  • [09] Μουσική Μπετόβεν με ορχηστρικούς ήχους των αρχών του 19ου αιώνα
  • [10] Χρονικός μανδύας "κρύβει" γεγονότα και εξαφανίζει τον χρόνο
  • [11] Χριστόφιας και Έρογλου παραθέτουν δείπνο στον Αλ. Ντάουνερ στο μικτό χωριό Πύλα

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, συνεδριάζει στις 15.30, το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικώντο οποίο ολοκληρώνει ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενόψει και του νέου γύρου ελέγχων από την τρόικα.

    Το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στο πολυνομοσχέδιο το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σε έως και 60 μήνες. Στο ίδιο νομοσχέδιο, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάθεσης της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Οργανισμούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, ενώ θα θεσπίζεται καθεστώς συνοπτικών ελέγχων με αντικειμενικά κριτήρια κατά τον έλεγχο των ελευθέρων επαγγελματιών.

    Επίσης, θα τεθούν επί τάπητος και τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων και των περιφερειών με ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους ΟΤΑ.

    Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο, αναμένεται να συζητηθεί και το άμεσοάνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα, με θέμα το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεών τους.

    [02] Γ. Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στην χθεσινή, υπό την προεδρία του, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος ανακοίνωσε στα μέλη του οργάνου ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος στις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα, σύμφωνα με την εισήγησή του, μετά τις εθνικές εκλογές.

    Ειδικότερα η πρόταση του κ. Παπανδρέου είναι να αναδειχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με εκλογική διαδικασία από τη βάση του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές.

    Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει υποψήφιο πρωθυπουργό είτε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας που θα επιλέξουν τα όργανα του Κινήματος.

    Σύγκρουση με συμφέροντα

    Δεν είμαστε σταθεροί στη σύγκρουσή μας με τα συμφέροντα, ομολόγησε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου .

    Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνησή του αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δεν ασχολήθηκε με τα αίτια που τα δημιούργησαν.

    Στη διετία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μπεγλίτη, δεν δώσαμε βάρος στις αιτίες της κρίσης και δεν ήμασταν σταθεροί στη σύγκρουσή μας με ένα σύστημα αντιπαραγωγικό, κρατικοδίαιτο και κομπραδόρικο, το οποίο ευθύνεται και ενέχεται για την ελληνική πλευρά της κρίσης. Έπρεπε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να ονομάσουμε τα συμφέροντα αυτά.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος, όπως είπε, ζήτησε δάνειο 10 εκ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, θέμα που έφθασε και στον ίδιο, κακώς, όπως υποστήριξε, διότι τα θέματα αυτά πρέπει να κρίνονται με τραπεζικά κριτήρια. Και όταν του αναφέρθηκε ότι δεν πληρούνται τα τραπεζικά κριτήρια είπε να μη δοθεί το δάνειο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετεί τον χρόνο έναρξης της σύγκρουσης με το δημοσιογραφικό συγκρότημα που διευθύνει ο κ. Ψυχάρης, από τότε που απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης του δανείου.

    Αναφέρθηκε και στην υπόθεση της συγχώνευσης Εθνικής-ΑLPHA, η οποία δεν έγινε ποτέ, διότι, όπως είπε, υπονομεύθηκε, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία.

    Αναφορά έκανε και στις καταγγελίες για τα CDS και την ενδεχόμενη εμπλοκή αδελφού του στην υπόθεση, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία, θα έπρεπε να είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, αντί να γίνεται ο πρωθυπουργός υπόλογος για περιστατικά που δεν ερευνήθηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν.

    Απαντώντας στα όσα ο κ Παπανδρέου ανέφερε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού ΛαμπράκηΣτ. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

    Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

    Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

    Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

    [03] Επιδείνωση του καιρού

    Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τα Θεοφάνεια, αρχικά στη ΒΔ Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες,τα χιόνια σε όλα τα ορεινά,τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 Μποφόρ.

    [04] Τόνος σε...τιμή ευκαιρίας..."μόνο" 565.000 ευρώ!

    Ένας ερυθρός (κυανόπτερος) τόνος πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 565.000 ευρώ στην πρώτη δημοπρασία του χρόνου που έγινε στην ψαραγορά του Τσουκίτζι στο Τόκιο, τη μεγαλύτερη του κόσμου.

    Το ψάρι αυτό των 269 κιλών, που αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι (βόρεια Ιαπωνία), αγοράσθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σουσι Ζανμάι.

    Στην τιμη των 56,49 εκατομμυρίων γιεν (565.000 ευρώ), πρόκειται για τον πιο ακριβό τόνο στην ιστορία της Ιαπωνίας, μετά το ρεκόρ των 32,49 εκατομμυρίων γεν, που είχαν διατεθεί πέρυσι για ένα τεράστιο ψάρι 342 κιλών, δήλωσε ένας υπεύθυνος της ψαραγοράς.

    "Ήθελα να πάρω τον καλύτερο τόνο για να τον φάνε οι γιαπωνέζοι πελάτες και όχι ξένοι", δήλωσε ο νικητής της δημοπρασίας Κιγιόσι Κιμούρα.

    Στην τιμή αυτή, το κομμάτι του φιλέτου σε σασίμι (ωμό ψάρι) ή σούσι (συνοδευμένο με ξυδάτο ρύζι) θα έπρεπε να διατίθεται για περίπου 5.000 γεν (50 ευρώ) το κομμάτι, όμως ο ιδιοκτήτης του Σούσι Ζανμάι θα το πωλεί στην κανονική τιμή των 418 γεν (4 ευρώ), σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Ιαπωνία καταναλώνει το 80% των ερυθρών τόνων που αλιεύονται στον κόσμο, κυρίως με τη μορφή του σούσι. Όμως ο τόνος ανώτερης ποιότητας εκτιμάται ολοένα και περισσότερο στην Κίνα και η συμμετοχή Κινέζων στις δημοπρασίες ανεβάζει τις τιμές.

    [05] Ο Θ. Πάγκαλος για εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και μειώσεις μισθών που ζητά η τρόικα

    Την άμεση σύγκληση της ΚΟ για την εκλογή υποψηφίου πρωθυπουργού, πρότεινε ο Θ Πάγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA την επομένη του Πολιτικού Συμβουλίου. Αν και τάχθηκε υπέρ της καθαρής λύσης και εναντίον της δυαρχίας, "καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα", σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκλεγεί από τη βάση και μετά τις εκλογές.

    'Αφησε αιχμές κατά στελεχών που κρατούν αποστάσεις από τη διετή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, λέγοντας πως όλα τα στελέχη είναι συνυπεύθυνα. Τόνισε πως ο ίδιος θα προτιμούσε να εξαντλήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου την τετραετία, ενώ αναγνώρισε πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

    Σε ότι αφορά τη μείωση μισθών που ζητά η τρόικα στον ιδιωτικό τομέα, είπε πως δεν μπορεί να επιβληθεί με νομοθετική πράξη, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος και σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί με επαφές και αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων.

    Ο κ. Πάγκαλος, επισήμανε ότι αν η τρόικα επιμείνει για νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση θα πρέπει να αντισταθεί, ωστόσο αναγνώρισε πως υπάρχει ζήτημα ανταγωνιστικότητας της χώρας για να υπογραμμίσει πως, όπου έχει μειωθεί το κόστος υπάρχει τεράστια αύξηση των εξαγωγών

    [06] Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Γούμενος για χρέη προς το Δημόσιο

    Τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η οφειλή αφορά την ανώνυμη εταιρία Παρατηρητής, της οποίας ο 51χρονος Γ. Γούμενος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος. Η εταιρία έχει έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται στον τομέα των Εκδόσεων.

    Η σύλληψη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε χθες το βράδυ στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Το συνολικό ύψος της οφειλής, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανέρχεται σε 1.045.670, 66 ευρώ. Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

    Σε βάρος του Γ. Γούμενου εκκρεμούν υποθέσεις στα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την εποχή που υπήρξε μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

    [07] "Ξυπνάει" η Αίτνα στην Ιταλία. Σε επαγρύπνηση οι Αρχές

    Ψηλή στήλη καπνού υψώνεται επάνω από την Αίτνα στη Σικελία, καθώς το ηφαίστειο δίνει από χθες ενδείξεις ενεργοποίησης, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Κατάνιας.

    Εκροή λάβας διαπιστώθηκε επίσης στην κορυφή του ηφαιστείου, στο επίπεδο του νοτιο-ανατολικού κρατήρα, με κατεύθυνση της περιοχή της Βάλε ντελ Μπόβε.

    Μονάδα διαχείρισης κρίσης συγκροτήθηκε στο αεροδρόμιο της Κατάνια για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κατάστασης και να αποφασίσει ενδεχόμενα μέτρα. Προς το παρόν οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά.

    Η στήλη καπνού υψώνεται στα πέντε χιλιάδες μέτρα και κατευθύνεται νοτιο-δυτικά.

    Από χθες το βράδυ η δραστηριότητα του ηφαιστείου έχει αυξηθεί.

    Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας δεν έχει καταγράψει σεισμικές δονήσεις.

    [08] Η Ρεάλ νικήτρια στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο παρκέ

    Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε την έδρα της και πανηγύρισε τη νίκη στο μπασκετικό "el Cl'sico", στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Η «βασίλισσα» επικράτησε 78-74 της Μπαρτσελόνα και «έπιασε» τους «μπλαουγκράνα» στην κορυφή της βαθμολογίας. Καταλυτική η προσφορά του Μαρτίνας Πότσιους, ο οποίος τους 5 από τους συνολικά 10 πόντους που πέτυχε στον αγώνα τους σημείωσε στο τελευταίο δίλεπτο. Συγκεκριμένα, από το 72-72 στο 38' ο Πότσιους με 5 διαδοχικούς πόντους, «έγραψε» το 77-72 και «γκρέμισε» τα όνειρα της Μπαρτσελόνα για «διπλό». Τζέι Σι Κάρολ και Άντε Τόμιτς ήταν οι κορυφαίοι της Ρεάλ, οι οποίοι πέτυχαν από 16 πόντους, ενώ από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισαν Πιτ Μάικλ και Μαρσέλο Ουέρτας με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

    [09] Μουσική Μπετόβεν με ορχηστρικούς ήχους των αρχών του 19ου αιώνα

    Με μια εντυπωσιακή παραγωγή και μια πρωτιά υποδέχεται η Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της μουσικής τη νέα χρονιά.

    Με όργανα εποχής, υπό τη μουσική διεύθυνση του πολυβραβευμένου Γιώργου Πέτρου, ερμηνεύει έργα του Μπετόβεν, ενώ η ευφάνταστη χορογραφία της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας χορού Griffon δίνει πνοή στο μπαλέτο "Τα πλάσματα του Προμηθέα", χθες και σήμερα(4-5 Ιανουαρίου) στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

    Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που θα ακουστεί η μουσική του Μπετόβεν με τους ορχηστρικούς ήχους των αρχών του 19ου αιώνα.

    Κλασικά όργανα, όμοια με αυτά για τα οποία ο μεγάλος συνθέτης συνέλαβε την περίφημη Έβδομη Συμφωνία του, αλλάζουν την ηχητική εντύπωση που έχουμε έως τώρα γι' αυτόν. Ο συμφωνικός ήχος γίνεται ελαφρύτερος, ενώ η λαμπρότητα και η ένταση των μοντέρνων οργάνων δίνουν τη θέση τους στη διαφάνεια, τη γλυκύτητα αλλά και την επιθετικότητα των οργάνων εποχής.

    "Ο ήχος είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που περιμένει κανείς και που έχουμε συνηθίσει από τη συμβατική συμφωνική ορχήστρα. Είναι πολύ μεγάλες οι δυσκολίες στην ερμηνεία των έργων αυτών με όργανα εποχής , σημειωτέον δε, ότι ο Μπετόβεν ήταν από τους συνθέτες που έφερναν τα όργανα στα όριά τους. Οι μουσικοί στην εποχή του, του έκαναν παράπονα, ότι αυτά που έγραφε δεν παίζονται", αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής ορχήστρας Γιώργος Πέτρου.

    [10] Χρονικός μανδύας "κρύβει" γεγονότα και εξαφανίζει τον χρόνο

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν τον πρώτο «χρονικό μανδύα», μια συσκευή που μπορεί να αποκρύψει ακόμα και ολόκληρα συμβάντα από ένα παρατηρητή, στην ουσία κάνοντας τον ίδιο τον χρόνο να εξαφανιστεί. Κάτι ανάλογο είχε αναγγελθεί θεωρητικά προ καιρού, από τον καθηγητή θεωρητικής φυσικής Μάρτιν ΜακΚολ του Imperial College του Λονδίνου. Τώρα όμως υπάρχει επίσημη ανακοίνωση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature» ότι επιτεύχθηκε για πρώτη φορά η πειραματική απόδειξη πως αυτό είναι δυνατό να συμβεί, έστω και αν το συμβάν που οι επιστήμονες εξαφάνισαν, κράτησε πολύ λιγότερο από το ανοιγοκλείσιμο των ματιών.

    Ήταν μια αρχή για μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, η οποία ίσως κάνει θαύματα στο μέλλον που θα θυμίζουν την επιστημονική φαντασία. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μότι Φρίντμαν και τον Αλεξάντερ Γκαέτα της Σχολής Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Κορνέλ, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», κατάφεραν να «κρύψουν» γεγονότα που διήρκεσαν 40 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας ταυτόχρονα διαφορετικά μέρη μιας ακτίνας φωτός.

    Στη συνέχεια, αυτά τα διαφορετικά μέρη φωτός συνδυάστηκαν από κοινού και το τελικό αποτέλεσμα ήταν οι παρατηρητές να μη δουν τι συνέβη στη διάρκεια του «κρυμμένου» χρόνου, έστω και γι' αυτό το απειροελάχιστο διάστημα. Απλούστατα η σχετική πληροφορία του συμβάντος δεν υπήρχε διαθέσιμη για να τη «διαβάσει» (δηλαδή να τη δει) ο θεατής και έτσι δεν ήταν δυνατό να υποπέσει στην αντίληψή του. Οτιδήποτε συνέβη σε αυτά τα «κρυφά» κλάσματα του δευτερολέπτου, ήταν «ανύπαρκτο» γι' αυτόν.

    Οι άνθρωποι βλέπουν κάτι να συμβαίνει γύρω τους, επειδή το φως φτάνει στα μάτια τους. Αν το φως -για κάποιο λόγο- πάψει να καταλήγει στα μάτια τους, τότε το συμβάν δεν έχει υπάρξει για τους παρατηρητές. Είναι σαν να διαγράφηκε μια σκηνή από το «φιλμ» των γεγονότων. Προς το παρόν πάντως, η αστυνομία δεν χρειάζεται να ανησυχεί ότι κάποιος κακοποιός θα μπορεί να κρύψει την εγκληματική πράξη του, καθώς θα πρέπει να κινηθεί πολύ-πολύ πιο γρήγορα από ένα ανθρώπινο όν για να προλάβει να «εξαφανίσει» το παράνομο γεγονός μέσα στα εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, που επιτρέπει η συσκευή να λάβει χώρα η απόκρυψη ενός συμβάντος.

    [11] Χριστόφιας και Έρογλου παραθέτουν δείπνο στον Αλ. Ντάουνερ στο μικτό χωριό Πύλα

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου κ.κ. Χριστόφιας και Έρογλου παραθέτουν απόψε δείπνο στον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και στους συνεργάτες του, στο μικτό χωριό Πύλα.

    Η Πύλα βρίσκεται στην ''νεκρή ζώνη'', στην επαρχία Λάρνακας, και σε αυτή κατοικούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Ελληνοκύπριοι. Το χωριό εφάπτεται και στην βρετανική βάση της Δεκέλειας.

    Πριν από το αποψινό δείπνο ο πρόεδρος Χριστόφιας θα επισκεφθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου θα επισκεφθεί το γραφείο του τουρκοκύπριου κοινοτάρχη του χωριού. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην πλατεία του χωριού και θα περάσουν από τα δύο καφενεία του.

    Για το δείπνο έχει επιλεγεί ελληνοκυπριακό εστιατόριο, ενώ στη συνέχεια οι δύο ηγέτες με τις συζύγους τους, τον Αλεξάντερ Ντάουνερ και τους συνεργάτες του θα μεταβούν για καφέ σε τουρκοκυπριακό εστιατόριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 January 2012 - 9:29:35 UTC