Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες διευκρινίσεις θα δώσουν οι εισαγγελείς
  • [02] Συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί
  • [03] Σε επιφυλακή ο Έβρος για πλημμύρες
  • [04] H Γιουνάιτεντ στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας

  • [01] Νέες διευκρινίσεις θα δώσουν οι εισαγγελείς

    Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης θα προσέλθουν και πάλι αύριο, Δευτέρα,για τρίτη φορά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, προκειμένου να δώσουν για ακόμη μια φορά εξηγήσεις για τις "ενοχλήσεις" που δέχθηκαν στο έργο τους.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατέθεσαν στον κ. Μακρή που διεξάγει σχετική έρευνα, δύο χειρόγραφα υπομνήματα είκοσι συνολικά περίπου σελίδων, στα οποία ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες,ότι τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού μέσω τρίτου προσώπου υπηρεσιακού παράγοντα (συνεργάτη υπουργού), προκειμένου να επισπεύσουν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.

    Παράλληλα, οι Πεπόνης και Μουζακίτης, ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από υπουργό.

    Κατά την αυριανή συνάντησή τους με τον κ.Μακρή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα διευκρινίσουν εάν οι >>ενοχλήσεις<< των τρίτων αυτών προσώπων (υπηρεσιακών παραγόντων και μη) αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

    [02] Συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί

    Συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο Νικολά Σαρκοζί αύριο στο Βερολίνο, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

    Οι δύο ηγέτες αναμένεται να επεξεργαστούν περαιτέρω τις προτάσεις που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου για ένα νέο σύμφωνο μεγαλύτερης δημοσιονομικής ενοποίησης.

    [03] Σε επιφυλακή ο Έβρος για πλημμύρες

    Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμυρών παραμένουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των Δήμων του Έβρου, καθώς συνεχίζεται η διοχέτευση μεγάλων όγκων νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας.

    Οι πρώτες ζημίες από τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, όπου λόγω υπερχείλισης ρέματος από φερτά υλικά, εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν και αγνοούνται περισσότερα από εκατό αιγοπρόβατα.

    Από το πρωί η στάθμη των υδάτων των ποταμών Άρδα και Ερυθροπόταμου, παραμένει στα όρια επιφυλακής, ενώ η προσοχή της Πολιτικής Προστασίας, επικεντρώνεται πλέον στην περιοχή Πυθίου, όπου η στάθμη άγγιξε τα 5,50 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, καθώς αναμένεται να παροχετευθούν στον Έβρο, μεγαλύτεροι όγκοι υδάτων από τους ποταμούς Τούντζα και Άρδα.

    [04] H Γιουνάιτεντ στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας

    Σπουδαία νίκη με 3-2 και πρόκριση μέσα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Ολα πήγαν κατ' ευχήν στο ξεκίνημα του αγώνα για την ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, καθώς προηγήθηκε στο 10' με τον Ρούνει, απέκτησε αριθμητική υπεροχή στο 12', λόγω αποβολής του Κομπανί, έκανε το 0-2 με τον Γουέλμπεκ στο 30' και το 0-3 πάλι με τον Ρούνεϊ στο 39'. Αν και με παίκτη λιγότερο, η Σίτι αντέδρασε στο β' ημίχρονο και μείωσε σε 2-3 με τον Κολαροβ στο 48' και τον Αγκουέρο στο 64', όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει κι έτσι η Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη και την πρόκριση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 January 2012 - 17:29:21 UTC