Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρωμαϊκή ανάγλυφη πλάκα βρέθηκε στη Σαντορίνη
  • [02] "Γιατρέ, πόσο χρονών είστε;"
  • [03] Σε καθεστώς τριετούς επιτήρησης ο ΠΑΟΚ από την ΟΥΕΦΑ
  • [04] ΗΠΑ: "Κανένα στοιχείο δεν ενισχύει την εκδοχή δολοφονίας της Νάταλι Γουντ"
  • [05] Τα μωρά που θηλάζουν, κλαίνε περισσότερο και είναι πιο ιδιόρρυθμα

  • [01] Ρωμαϊκή ανάγλυφη πλάκα βρέθηκε στη Σαντορίνη

    Ρωμαϊκή ανάγλυφη πλάκα, που απεικονίζει δύο ανδρικές μορφές σε ανάκλιντρο, αποκαλύφθηκε χθες στη Σαντορίνη, κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών. Οι εργασίες, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου "Ύδρευση- αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Περίσσας νήσου Θήρας", υπό την επίβλεψη της 2ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

    Η πλάκα έχει συνολικές διαστάσεις 1,82 μ. μήκος, 0,91 μ. πλάτος και 0,15 μ. πάχος. Η δεξιά ώριμη ανδρική μορφή συνοδεύεται από την επιγραφή ΜΕΛΗΣ, ενώ η αριστερή νεαρή ανδρική μορφή από την επιγραφή ΧΑΡΙΚΛΗΣ.

    Η ευρύτερη περιοχή της Περίσσας, στην οποία βρέθηκε το ανάγλυφο, παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Το εύρημα μεταφέρθηκε και φυλάχθηκε σε ασφαλή χώρο.

    [02] "Γιατρέ, πόσο χρονών είστε;"

    Πριν κάνετε την επόμενη χειρουργική επέμβαση, ίσως θα έπρεπε να μάθετε διακριτικά την ηλικία του χειρουργού, καθώς μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο ιατρικό πεδίο.

    Οι χειρουργοί που πλησιάζουν τα 40 ή βρίσκονται μεταξύ των 40 και 50 ετών, θεωρούνται οι ασφαλέστεροι από πλευράς ικανότητας. Ούτε η απειρία, αλλά ούτε και η προχωρημένη ηλικία, εγγυώνται την επιτυχία σε ένα χειρουργείο.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Λιόν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στη βρετανική ηλεκτρονική ιατρική επιθεώρηση BMJ.com, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 3.500 επεμβάσεων θυρεοειδεκτομής από 28 χειρουργούς σε πέντε γαλλικά νοσοκομεία. Διάλεξαν το συγκεκριμένο είδος χειρουργικής επέμβασης, επειδή γίνεται με τον ίδιο τρόπο από όλους τους γιατρούς και δεν έχει αλλάξει η διαδικασία της εδώ και δεκαετίες, με συνέπεια οι συγκρίσεις να είναι πιο εύκολες.

    Η έρευνα έδειξε ότι οι επιπλοκές στον ασθενή μετά την επέμβαση ήσαν πιθανότερες τόσο όταν η επέμβαση γινόταν από νεαρό χειρουργό, όσο και από κάποιον με άνω των 20 ετών εμπειρία. Μάλιστα, για τους δεύτερους δεν υπήρχε η δικαιολογία ότι αναλάμβαναν τα πιο δύσκολα περιστατικά, επειδή η αυξημένη πιθανότητα επιπλοκών ήταν ανεξάρτητη από τη σοβαρότητα του περιστατικού.

    Πάντως οι γάλλοι ερευνητές επεσήμαναν ότι, επειδή η έρευνά τους έγινε σε μικρό δείγμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστική και πρέπει το θέμα να διερευνηθεί περαιτέρω.

    [03] Σε καθεστώς τριετούς επιτήρησης ο ΠΑΟΚ από την ΟΥΕΦΑ

    Προσωρινά απέφυγε τον κίνδυνο αποβολής του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ, αλλά η απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου της ΟΥΕΦΑ, τον θέτει σε καθεστώς τριετούς επιτήρησης για την οικονομική του εξυγίανση.

    Η αρμόδια αυτή Επιτροπή επέβαλε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης κυρώσεις σε σχέση με τις παραβιάσεις των κανονισμών χορήγησης αδειών συλλόγων της ΟΥΕΦΑ.

    Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 250.000, εκ των οποίων 200.000 με αναστολή για μια δοκιμαστική περίοδο τριών ετών. Επιπλέον, στον ΠΑΟΚ έχει επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από μία διασυλλογική διοργάνωση με αναστολή τριών ετών.

    Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι, έως τις 30 Ιουνίου 2012 έχουν ρυθμιστεί εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους, αλλά και φορολογικές αρχές, ιδρύματα κοινωνικής ασφάλισης ή άλλους συλλόγους που απορρέουν από τις συμφωνίες μεταφοράς που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις 30 Ιουνίου 2012. Αρμόδιο όργανο της ΟΥΕΦΑ θα παρακολουθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα λειτουργήσει συμμορφούμενος με την παρούσα διάταξη.

    Επίσης ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταθέσει προσφυγή κατά της ΟΥΕΦΑ και της Επιτροπής Ελέγχου εντός τριών ημερών από την αποστολή της γραπτής πλήρους απόφασης.

    [04] ΗΠΑ: "Κανένα στοιχείο δεν ενισχύει την εκδοχή δολοφονίας της Νάταλι Γουντ"

    Η αστυνομία του Λος Αντζελες που είχε αποφασίσει τον περασμένο Νοέμβριο να ανοίξει εκ νέου το φάκελο του μυστηριώδους θανάτου της αμερικανίδας ηθοποιού Νάταλι Γουντ το 1981, δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να ενισχύει την εκδοχή της δολοφονίας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Los Angeles Times στην ιστοσελίδα της.

    Ο σερίφης του Λος Αντζελες είχε αναθέσει σε δύο ερευνητές το άνοιγμα εκ νέου του φακέλου Γουντ, για το θάνατο της ηθοποιού στη διάρκεια κρουαζιέρας, ο οποίος τότε είχε αποδοθεί σε ατύχημα.

    Η αστυνομία προχώρησε εκ νέου στη διενέργεια έρευνας ύστερα από νέες πληροφορίες, που έδωσε κυρίως ο καπετάνιος του πλοίου, στο οποίο είχε επιβιβαστεί η 43χρονη ηθοποιός μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ και τον ηθοποιό Κρίστοφερ Γουόκεν.

    Ωστόσο ο Ουίλιαμ ΜακΣουίνι, ο υπεύθυνος των ερευνητών του γραφείου του σερίφη, δήλωσε στην εφημερίδα ότι εβδομάδες επαφών και ερευνών δεν οδήγησαν στο παραμικρό στοιχείο μιας ενδεχόμενης ανθρωποκτονίας.

    "Εξακολουθεί να θεωρείται θάνατος από ατύχημα", είπε. "Τίποτε δεν βρέθηκε που να επιτρέπει σήμερα να αμφισβητηθεί αυτό".

    Η Νάταλι Γουντ και ο Ρόμπερτ Βάγκνερ έφυγαν για να περάσουν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών στο κότερό τους "Splendour", συντροφιά με έναν καλεσμένο, τον ηθοποιό Κρίστοφερ Γουόκεν, σύμφωνα με την έρευνα της εποχής.

    Είχαν φάει σε ένα εστιατόριο στην προκυμαία πριν επιβιβαστούν στο κότερό τους για να πιούν ένα ποτό, όταν άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ του Βάγκνερ και του Γουόκεν.

    Η Γουντ έφυγε από τη γέφυρα του πλοίου κατευθυνόμενη προς την κεντρική καμπίνα, αλλά όταν ο Βάγκνερ πήγε εκεί λίγο αργότερα, όταν οι δύο άνδρες είχαν προφανώς ηρεμήσει, εκείνη δεν ήταν μέσα. Φέρεται να είχε ανεβεί στη γέφυρα για να ρίξει στη θάλασσα μια σωσίβια λέμβο. Βρέθηκε πνιγμένη στις 29 Νοεμβρίου 1981, στα νερά του νησιού Καταλίνα στον Κόλπο του Λος Αντζελες.

    Η Νάταλι Γουντ, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Νικολάεβνα Ζαχαρένκο, ήταν κόρη ρώσων μεταναστών στο Σαν Φρανσίσκο. Γύρισε πολλές ταινίες, μεταξύ τους τις "West Side Story" και "Επαναστάτης χωρίς αιτία".

    [05] Τα μωρά που θηλάζουν, κλαίνε περισσότερο και είναι πιο ιδιόρρυθμα

    Οι γυναίκες που θηλάζουν, πρέπει να είναι προετοιμασμένες ότι το μωρό τους θα κλαίει περισσότερο, θα χαμογελάει και θα γελάει λιγότερο, θα είναι πιο ευέξαπτο και γενικά θα έχει πιο πολλές ιδιορρυθμίες, σε σχέση με τα μωρά που δεν θηλάζουν, σύμφωνα με μια νέα βρετανική ιατρική έρευνα.

    Οι ερευνητές της μονάδας επιδημιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών στο Κέμπριτζ της Βρετανίας, με επικεφαλής τον δρα Κεν Ονγκ, σύμφωνα με το BBC και τη ''Γκάρντιαν'', οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό PLoS ONE, μελέτησαν 316 μωρά ηλικίας τριών μηνών. Τόνισαν ότι η ευερεθιστότητα των μωρών που θηλάζουν, είναι φυσιολογική και μολονότι τα μωρά που διατρέφονται με γάλα τύπου ''φόρμουλα'' από μπιμπερό, δείχνουν πιο ήσυχα και ικανοποιημένα, ο θηλασμός παραμένει η καλύτερη και πιο υγιής μέθοδος διατροφής ενός νηπίου.

    Οι ειδικοί συνιστούν στις νέες μητέρες να θηλάζουν αποκλειστικά τα παιδιά τους κατά το πρώτο εξάμηνο, όμως αρκετές δηλώνουν αδυναμία μετά από ένα χρονικό διάστημα. Ένα βασικό επιχείρημα για την εγκατάλειψη του θηλασμού είναι ότι μετά από αυτόν το μωρό δεν φαίνεται να ηρεμεί όσο με το γάλα από μπουκάλι.

    Όμως η νέα μελέτη, που δεν διέκρινε διαφορές στη συμπεριφορά αγοριών και κοριτσιών, επισημαίνει πως οι μητέρες δεν πρέπει να παρερμηνεύουν την όποια νευρικότητα του μωρού που θηλάζουν και να την εκλαμβάνουν ως δυσαρέσκεια, καθώς είναι φυσιολογική και αποτελεί, όπως και σε άλλα ζωικά είδη, τον φυσικό τρόπο του νηπίου να επικοινωνήσει με την μητέρα του.

    Άλλωστε, κατά τους επιστήμονες, συχνά το κλάμα δείχνει κούραση και όχι πείνα επειδή το μωρό δεν έχει χορτάσει με τον θηλασμό. Από την άλλη, η ηρεμία που συχνά δείχνουν τα μωρά που δεν θηλάζουν, μπορεί απλώς να σημαίνει ότι έχουν παραπιεί ''φόρμουλα'', ενώ η υπερβολική κατανάλωση γάλατος από το μπιμπερό οδηγεί ευκολότερα στην αύξηση υπερβολικού βάρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 January 2012 - 9:29:32 UTC