Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα εξέταση στη θέση του τεστ ΠΑΠ
  • [02] Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία με 17 συλλήψεις
  • [03] Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε την επιστροφή των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν
  • [04] Ο Σ. Ρούσντι δεν θα λάβει μέρος σε λογοτεχνικό φεστιβάλ λόγω απειλών
  • [05] Εμμένει η τάση υπερθέρμανσης του πλανήτη μας
  • [06] Πέθανε ο Τζόνι Οτις, θρυλική μορφή της μαύρης αμερικανικής μουσικής
  • [07] Νέα οικονομική «αιμορραγία» για τον Άρη η απόφαση υπέρ του Διγενή Λακώματος

  • [01] Νέα εξέταση στη θέση του τεστ ΠΑΠ

    Το HPV τεστ αντικατέστησε, από τα τέλη του 2011, το τεστ Παπανικολάου στη γειτονική Τουρκία αλλά και στο μακρινό Μεξικό καθώς η εφαρμογή του έδειξε ότι έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως μέθοδος προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Εντός του 2012 αναμένεται να αντικαταστήσει το τεστ ΠΑΠ και στην Ολλανδία, την Ιταλία και στην περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία.

    Το HPV τεστ, που πρέπει να γίνεται κάθε 5-6 χρόνια, έχει διπλάσια αποτελεσματικότητα από το τεστ ΠΑΠ και καλύπτει για διπλάσιο χρονικό διάστημα. Η διαφορά μεταξύ του HPV τεστ και του τεστ ΠΑΠ είναι ότι το πρώτο ανιχνεύει τους ογκογόνους τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων(ΗPV), ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ το δεύτερο εντοπίζει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις.

    Πάντως δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται οι γυναίκες που έλαβαν θετικό αποτέλεσμα στο HPV τεστ, επισήμανε ο καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας στο ΑΠΘ Θεόδωρος Αγοραστός κατά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την εβδομάδα κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που έχει καθιερωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

    [02] Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία με 17 συλλήψεις

    Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγινε έλεγχος σε συνολικά 181 άτομα, 65 οχήματα και προσήχθησαν 41 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 17 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

    Επίσης, βεβαιώθηκαν και 16 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Επιπλέον κατασχέθηκαν, ποσότητα χασίς βάρους 80 γραμμαρίων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους εισαγγελείς Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

    [03] Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε την επιστροφή των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι διακόπτονται όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, έπειτα από τον φόνο σήμερα τεσσάρων γάλλων στρατιωτών από αφγανό στρατιώτη.

    Το ζήτημα της εσπευσμένης αποχώρησης των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει πλέον τεθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

    "Δεν μπορώ να δεχθώ ότι αφγανοί στρατιώτες πυροβολούν γάλλους στρατιώτες", είπε ο Νικολά Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Ζεράρ Λονγκέ αναχωρεί αμέσως για το Αφγανιστάν.

    [04] Ο Σ. Ρούσντι δεν θα λάβει μέρος σε λογοτεχνικό φεστιβάλ λόγω απειλών

    Ο Σαλμάν Ρούσντι δεν θα παρευρεθεί σε ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ στην Ινδία μετά την προειδοποίηση των αρχών ότι ο αμφιλεγόμενος συγγραφέας θα είναι πιθανός στόχος δολοφονικής ενέργειας στην διοργάνωση με αφορμή τις απειλές για διαμαρτυρίες μουσουλμανικών οργανώσεων που εναντιώνονταν στην προγραμματισμένη συμμετοχή του.

    Μετά την πρόσκληση που δέχτηκε ο Ρούσντι να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο λογοτεχνικό φεστιβάλ της Ασίας, υπήρξαν αντιδράσεις αυτό τον μήνα από ινδικές μουσουλμανικές οργανώσεις και ανώτατοι μουσουλμάνοι ηγέτες κάλεσαν την κυβέρνηση να αποτρέψει τον 65χρονο συγγραφέα να εισέλθει στη χώρα.

    "Ενημερώθηκα από πηγές της αντικατασκοπείας στην Μαχαράστρα και το Ρατζαστάν ότι πληρωμένοι δολοφόνοι του υποκόσμου της Μουμπάι ίσως να κατευθύνονται στην Τζαϊπούρ για να με σκοτώσουν", αναφέρει ο Ρούσντι σε ανακοίνωσή του που διαβάστηκε από τον παραγωγό του φεστιβάλ.

    [05] Εμμένει η τάση υπερθέρμανσης του πλανήτη μας

    Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης το 2011 ήταν η ένατη υψηλότερη μετά το 1880, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη γενικότερη τάση διαχρονικής ανόδου της θερμοκρασίας, καθώς τα εννέα από τα δέκα πιο ζεστά έτη στη σύγχρονη μετεωρολογική ιστορία έχουν συμβεί μετά το 2000.

    Τα νέα στοιχεία του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ (GISS) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι ο πλανήτης μας συνεχίζει να βιώνει θερμότερες θερμοκρασίες σε σχέση με μερικές δεκαετίες πριν.

    Η μέση θερμοκρασία της Γης το 2011 ήταν περίπου κατά μισό βαθμό Κελσίου (συγκεκριμένα 0,51) μεγαλύτερη σε σχέση με τα μέσα του 20ού αιώνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

    [06] Πέθανε ο Τζόνι Οτις, θρυλική μορφή της μαύρης αμερικανικής μουσικής

    Ο Τζόνι Οτις, η θρυλική μορφή της μαύρης αμερικανικής μουσικής κουλτούρας, μουσικός, συνθέτης, παραγωγός, πέθανε την Τρίτη στο προάστιο του Λος Αντζελες Αλταντίνα σε ηλικία 90 ετών, δήλωσε στο Ρόιτερς ο φίλος του και ιστορικός της μουσικής Τομ Ριντ.

    "Ο ρόλος του στην ποπ και το ροκ -ν-ρολ τον έκανε θρύλο...Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της αμερικανικής μουσικής και ήταν και ένας μεγάλος Αμερικανός", δήλωσε ο Τομ Ριντ.

    Ο Τζόνι Οτις (Γιάννης Αλέξανδρος Βελιώτης) γεννήθηκε από Eλληνο-αμερικανούς γονείς τον Δεκέμβριο 1921 στη βόρεια Καλιφόρνια και μεγάλωσε σε γειτονιά μαύρων του Μπέρκλεϊ, βαφτίστηκε στη μαύρη κουλτούρα και μουσική, ανάμεσα στους ήχους των μπλουζ, των γκόσπελ και του σουίνγκ.

    Στα μέσα της δεκαετίας του '40 είχε ήδη τη δικιά του ορχήστρα και έκανε το πρώτο του χιτ , το "Harlem Nocturne". Ακολούθησαν τα "Mistrustin Blues" και "Double Crossing Blues" στη δεκαετία του '50 και το "Willie and the Hand Jive" το 1958.

    Συνέθεσε το πρώτο χιτ της Ετα Τζέιμς, το "Wallflower" το 1955, των Gladys Knight and the Pips, το "Every Beat of My Heart" το 1961 και ήταν ο παραγωγός του "Hound Dog" που έγινε γνωστό από τον Ελβις Πρίσλεϊ το 1956.

    [07] Νέα οικονομική «αιμορραγία» για τον Άρη η απόφαση υπέρ του Διγενή Λακώματος

    Ακόμα ένα πρόβλημα προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα που πονοκεφαλιάζουν φέτος την ΠΑΕ Αρης.

    Οικονομικό και αυτό, αφού το εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης στην υπόθεση των απαιτήσεων του Διγενή Λακκώματος, μετά από την ύπαρξη συμφωνητικού για τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου.

    Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση επιδικαζόταν σε βάρος του Αρη ποσό 500.000 ευρώ, πλέον τόκων και δικαστικής δαπάνης για απαίτηση του Α.Σ Διγενής Λακκώματος που αφορούσε ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταγραφή του διεθνή αμυντικού, το οποίο είχαν συνάψει ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Λάμπρος Σκόρδας, και ο τέως ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλκέτας Παναγούλιας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 January 2012 - 11:29:10 UTC