Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους δρόμους και πάλι από Δευτέρα οι αγρότες
  • [02] Δύο εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Κέβιν Μιραλάς
  • [03] Δυο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στα Στενά του Βοσπόρου
  • [04] Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Νέιθαν Μπερνς

  • [01] Στους δρόμους και πάλι από Δευτέρα οι αγρότες

    Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι Έλληνες αγρότες, και αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, ξεκινούν κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες και θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» (1-5 Φεβρουαρίου).

    Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. Οι αγρότες, αντιδρούν στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

    Περαιτέρω, στις 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το «παρόν» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.

    Στις 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.

    Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων , θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (12 το μεσημέρι), ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.

    [02] Δύο εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Κέβιν Μιραλάς

    Οι φόβοι που δημιουργήθηκαν στον Ολυμπιακό με την αποχώρηση του Κέβιν Μιραλάς από την πρωινή προπόνηση, επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

    Ο Βέλγος επιθετικός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, που έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού στον ορθό μηριαίο δεξιά, με την ιατρική εκτίμηση να κάνει λόγο για απουσία δύο εβδομάδων από τους αγωνιστικούς χώρους.

    Το σίγουρο είναι ότι ο Μιραλάς θα λείψει από την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στη «γραμμή κρούσης» των Πειραιωτών, αφού ο Τζιμπούρ δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ και ο Πάντελιτς μόλις επέστρεψε στις προπονήσεις, μετά τον τραυματισμό του στο ματς κυπέλλου με τον Θρασύβουλο.

    Ετσι, δεν αποκλείεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε να εμπιστευθεί -θέλοντας και μη- θέση βασικού στον επανακάμψαντα Ντιόγκο.

    [03] Δυο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στα Στενά του Βοσπόρου

    Δυο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στα Στενά του Βοσπόρου, ανοικτά της Κωνσταντινούπολης, όμως η πολυσύχναστη θαλάσσια οδός παραμένει ανοιχτή, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρία GAC σήμερα.

    Το M/V Kayan I, εκτοπίσματος 5.644 τόννων, υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, έχει παρουσιάσει ρήγμα στο τμήμα της πρύμης από όπου βάζει νερό και ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο μετά τη σύγκρουσή του με το M/V Adriablue στο νότιο τμήμα του Βοσπόρου.

    "Λόγω των ισχυρών ανέμων το M/V Kayan συγκρούστηκε με το M/V Adriablue ενώ προσπαθούσε να δέσει στο αγκυροβόλιο του Νότιου Βοσπόρου", ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρία σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Το άλλο πλοίο υπέστη ζημιά στο τμήμα του πλοίου όπου βρίσκονται τα διαμερίσματα για το πλήρωμα.

    Τόσο ο Βόσπορος όσο και τα Δαρδανέλια δεν επηρεάστηκαν από το ατύχημα και η κυκλοφορία των πλοίων διεξάγεται κανονικά, ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρία.

    [04] Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Νέιθαν Μπερνς

    Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί και επίσημα από σήμερα ο Νέιθαν Μπερνς.

    Ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός είχε συμφωνήσει από χθες στους όρους του «διαζυγίου» του με τη διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία ανακοίνωσε το μεσημέρι την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

    Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εντάχθηκε στο δυναμικό της Ενωσης το καλοκαίρι του 2008, αλλά αγωνίστηκε ελάχιστα την πρώτη χρονιά και την περίοδο 2009-2010 δόθηκε δανεικός στην Κέρκυρα.

    Επέστρεψε την περσινή σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκάστοτε προπονητή της ομάδας.

    Το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν το ερχόμενο καλοκαίρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 January 2012 - 13:29:03 UTC