Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρές διαπραγματεύσεις για το PSI
  • [02] Προφυλακίστηκαν 15 άτομα, για το κύκλωμα τοκογλυφίας
  • [03] Eμπρησμός σε ενεχυροδανειστήριο στην Κυψέλη
  • [04] Δημοψήφισμα στην Κροατία για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ
  • [05] Παγωνιά στη Δυτική Μακεδονία

  • [01] Σκληρές διαπραγματεύσεις για το PSI

    Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους συνεχίζονται και ότι η αναχώρηση του Τσαρλς Νταλάρα, προέδρου του IIF, από την Αθήνα ήταν προγραμματισμένη και όχι αιφνιδιαστική.

    Ο Νταλάρα και ο συνάδελφός του Ζαν Λεμιέρ, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της τράπεζας BNP Paribas, αναχώρησαν χθες από την Αθήνα καθώς είχαν "ανειλημμένες προσωπικές υποχρεώσεις", όπως δήλωσε σε διεθνή πρακτορεία ο εκπρόσωπος του IIF Φρανκ Βόγκελ, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους δύο άνδρες να αναχωρούν αιφνιδιαστικά και τις συνομιλίες να σταματούν.

    Παρά την αναχώρηση του Νταλάρα και του Λεμιέρ, ο Βογκλ υπογράμμισε ότι "οι συζητήσεις συνεχίζονται", καθώς "μία ομάδα ειδικών που εκπροσωπεί την διευθύνουσα επιτροπή παραμένει στην Αθήνα και θα συνεχίσει να εργάζεται με κυβερνητικούς αξιωματούχους για πολλά θέματα του PSI".

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα υπάρξουν τηλεφωνικές επαφές του κ. Νταλάρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup αύριο, Δευτέρα.

    [02] Προφυλακίστηκαν 15 άτομα, για το κύκλωμα τοκογλυφίας

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα εκβίασης, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας απολογήθηκαν ενώπιον του γ

    Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες του Σαββάτου είναι ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ. Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ακόμη δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία κι ο άλλος απότακτος, πρώην ποδοσφαιριστής --σερβικής καταγωγής-- του ΠΑΟΚ, ο γιος του 58χρονου φερόμενου ως ? τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης συνολικά 16 άνθρωποι, που κατηγορούνται ως μέλη των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων. Η διαδικασία των απολογιών των συνολικά 53 κατηγορουμένων για την υπόθεση ξεκίνησε την Παρασκευή, με την προφυλάκιση επτά ατόμων, θα συνεχιστεί σήμερα, Κυριακή, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.«εγκέφαλου» της ισχυρότερης εκ των τεσσάρων συμμοριών και τέσσερις «μπράβοι».

    Αντιθέτως, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και με καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας από 10 έως 200.000 ευρώ, αφέθηκαν οκτώ εκ των κατηγορουμένων που κλήθηκαν να δώσουν σήμερα εξηγήσεις στον ανακριτή. Μεταξύ αυτών, είναι ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 (με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ) και ο τραπεζικός υπάλληλος (100.000 ευρώ).

    Συνεχίζονται οι απολογίες

    Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή οι φερόμενοι ως

    ? «εγκέφαλοι» των τεσσάρων οργανώσεων, το συνολικό κέρδος των οποίων από τη δράση τους ανέρχεται, κατά το κατηγορητήριο, σε περίπου 45 εκατ. ευρώ.

    Ήδη την Παρασκευή, πρώτη μέρα της διαδικασίας, απολογήθηκαν οι πρώτοι 13 κατηγορούμενοι. Επτά εξ αυτών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ενώ οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση από 10 έως 300.000 ευρώ. Οι επτά προφυλακισθέντες φέρονται να ασχολούνταν είτε με την είσπραξη χρημάτων από τα εκβιαζόμενα θύματα είτε λειτουργούσαν ως «μπράβοι». Σ? αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους συγκαταλέγονται δύο δικηγόροι (100.000 ευρώ εγγύηση έκαστος) κι ένας εφοριακός, προϊστάμενος Τμήματος στη ΔΟΥ Καλαμαριάς, (με εγγύηση 200.000 ευρώ.

    [03] Eμπρησμός σε ενεχυροδανειστήριο στην Κυψέλη

    Στόχος άγνωστων εμπρηστών έγινε ενεχυροδανειστήριο, στις 04.10 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Ραγκαβή & Γκύζη, στην Κυψέλη. 'Αγνωστοι τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από στουπί με βενζίνη και γκαζάκι, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην είσοδο του ενεχυροδανειστηρίου.

    Προανάκριση για το περιστατικό διερνεργεί η Ασφάλεια Αθηνών.

    [04] Δημοψήφισμα στην Κροατία για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

    Άνοιξαν σήμερα στις 08:00 ώρα Ελλάδος οι κάλπες στην Κροατία για το δημοψήφισμα που αφορά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν "κρίσιμης σημασίας στόχο" για της αρχές αυτής της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, η οποία είναι ανεξάρτητη από το 1991.

    Οι κάλπες θα κλείσουν έπειτα από 12 ώρες και τα πρώτα μερικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδος.

    Οι ψηφοφόροι καλούνται να πουν "ναι" στην ΕΕ παρά τις επιφυλάξεις που προκαλεί η κρίση στην ευρωζώνη, επιτρέποντας στη χώρα τους να γίνει το 2013 το 28ο κράτος μέλος της ένωσης.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το "ναι" στην ΕΕ συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ του 55% και του 60%, ενώ το "όχι" ποσοστό γύρω στο 30%.

    "Θα πάρετε μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην ιστορία της Κροατίας", δήλωνε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Ίβο Γιοσίποβιτς, ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης στην ΕΕ.

    [05] Παγωνιά στη Δυτική Μακεδονία

    Η παγωνιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ο καιρός είναι γενικά αίθριος.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν -10 στη Φλώρινα, -5 στην Κοζάνη και -3 στην Καστοριά.

    Στη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς.

    Για τις επόμενες ημέρες αναμένεται κρύο, ενώ από την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με χιόνια στα ορεινά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 January 2012 - 9:29:19 UTC