Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, για το νέο μνημόνιο
  • [02] Γκαζάκια σε σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη
  • [03] Στο "μικροσκόπιο" του Δ.Σ. της Alpha Bank, η συγχώνευση με την Eurobank
  • [04] Ο Ρόμνεϊ θεωρείται επικρατέστερος στην ψηφοφορία στην πολιτεία της Φλόριντα
  • [05] Αναστολή λειτουργίας του "Απλού θεάτρου"
  • [06] Κατά 23 % αυξήθηκε η αιολική ισχύς στην Ελλάδα το 2011
  • [07] H Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, εκτιμά ο πρόεδρος της Commerzbank
  • [08] Επτά συλλήψεις στην Κίνα εξαιτίας μόλυνσης πόσιμου νερού με κάδμιο

  • [01] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, για το νέο μνημόνιο

    Για νέο μνημόνιο και συνέχιση της ίδιας «καταστροφικής πολιτικής», που θα συνοδεύεται με νέες σημαντικές θυσίες από τον ελληνικό λαό, κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ενώ κάνει λόγο για προκλητική αύξηση και διαχείριση απόρρητων δαπανών και αμοιβών τραπεζικών ιδρυμάτων. Ερωτά τον πρωθυπουργό αν η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή να προχωρήσει σε νέα επώδυνα μέτρα.

    [02] Γκαζάκια σε σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη

    Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο απο τέσσερα γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι, στις 3 τα ξημερώματα, στην είσοδο του σούπερ μάρκετ "fresh market", στη συμβολή των οδών Κασταλίας 30 και Κερκύρας, στην Κυψέλη.

    Από την έκρηξη και την πυρκαγιά ράγισε το τζάμι της εισόδου και προκλήθηκαν μικρές ζημιές εξωτερικά, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    [03] Στο "μικροσκόπιο" του Δ.Σ. της Alpha Bank, η συγχώνευση με την Eurobank

    Αθήνα, Ελλάδα 31/01/2012 10:15 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Στο "μικροσκόπιο" του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, η συγχώνευση με την Eurobank

    Πραγματοποιείται σήμερα το προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, στο οποίο εκτιμάται ότι θα συζητηθεί και το θέμα που έχει προκύψει με την πορεία του χρονοδιαγράμματος της συγχώνευσης της με την Eurobank.

    Οι επιπτώσεις από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων στο τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα στους ισολογισμούς των δύο τραπεζών, δείχνει να είναι το σημείο "τριβής", στη πορεία συγχώνευσης των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank, όπως προκύπτει και από την σειρά ανακοινώσεων που προχώρησαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

    Οι εκτιμήσεις των δύο τραπεζών για το ζήτημα αυτό είναι διαφορετικές, όπως δείχνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, σε τέτοιο βαθμό που η Alpha Bank συγκαλεί εκ νέου έκτακτη γενική συνέλευση για να επανεξετάσει το όλο ζήτημα, την στιγμή που οι γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών έχουν εγκρίνει την μεταξύ τους συγχώνευση, που έχει λάβει και το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    [04] Ο Ρόμνεϊ θεωρείται επικρατέστερος στην ψηφοφορία στην πολιτεία της Φλόριντα

    Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφίζουν σήμερα στη Φλόριντα για τον υποψήφιο του κόμματός τους στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου και αν δεν υπάρξει μια μεγάλη έκπληξη, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ θα κερδίσει εύκολα τον κυριότερο αντίπαλό του Νιουτ Γκίνγκριτς.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ρόμνεϊ προηγείται με διαφορά 11 ως 15 μονάδων από τον Γκίνγκριτς, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Στη Φλόριντα, την τέταρτη πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια Ρεπουμπλικάνοι καλούνται να ψηφίσουν τον υποψήφιο που προτιμούν. Η πολιτεία αυτή που δίνει 50 εκλέκτορες είναι "απαραίτητη" για κάθε υποψήφιο που φιλοδοξεί να φτάσει στο Λευκό Οίκο.

    Η μάχη των υποψηφίων είναι δύσκολη στην πολιτεία αυτή, στην οποία οι ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι αποτελούνται από ισπανόφωνους, συνταξιούχους, συντηρητικούς χριστιανούς και μέλη του υπερ-συντηρητικού "tea party".

    [05] Αναστολή λειτουργίας του "Απλού θεάτρου"

    Την αναστολή της λειτουργίας του Απλού Θεάτρου για οικονομικούς λόγους, ύστερα από 22 χρόνια συνεχούς κι επιτυχημένης πορείας, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο σκηνοθέτης Αντώνης Αντύπας.

    Στην απόφασή του αυτή τον οδήγησε «η αδιαφορία του υπουργείου Πολιτισμού, η απαξιωτική στάση του απέναντι στα επιχορηγούμενα θέατρα και ο εμπαιγμός του σε σχέση με τις παραγωγές του θεάτρου», όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του.

    Στην ίδια απόφαση είχαν οδηγηθεί και πριν από αυτόν ο Σπύρος Ευαγγελάτος με το κλείσιμο του «Αμφιθεάτρου» και ο Γιώργος Μιχαηλίδης με το «Ανοιχτό θέατρο».

    Οι παραστάσεις με το έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Βαγόνι στα νερά» ολοκληρώθηκαντηνΚυριακή, 29/1.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αντώνη Αντύπα «το θέατρο ευχαριστεί το κοινό που τόσα χρόνια στήριξε με την εμπιστοσύνη του και την παρουσία του τις παραστάσεις του».

    [06] Κατά 23 % αυξήθηκε η αιολική ισχύς στην Ελλάδα το 2011

    Με ρυθμό ανάπτυξης 23% "έτρεξε" η αιολική ενέργεια το 2011, καθώς η εγκαταστημένη ισχύς των αιολικών πάρκων έφθασε στο τέλος του χρόνου στα 1626,5 μεγαβάτ (+306 MW σε σχέση με το 2010).

    Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) που έδωσε τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα, επισημαίνει ότι το 2011 ήταν μια καλή χρονιά για την αιολική ενέργεια αλλά απαιτείται ετήσιος ρυθμός άνω του 40% προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2020. "Ο στόχος αυτός, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Π. Παπασταματίου, απαιτεί σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και μακροχρόνια πολιτική δέσμευση" και καλεί την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει τη στήριξή της στο σημερινό τρόπο τιμολόγησης της αιολικής ενέργειας.

    Τα στοιχεία της ΕΛΕΤΑΕΝ αφορούν στα αιολικά πάρκα που βρίσκονται σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία.

    [07] H Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, εκτιμά ο πρόεδρος της Commerzbank

    Η Ελλάδα θα πρέπει να βγάλει τις "χειροπέδες" του ευρώ για να επιβιώσει, εάν δεν θέλει να ζητά συνεχώς οικονομική βοήθεια από τις χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, Κλάους - Πέτερ Μίλερ.

    Ο κ. Μίλερ δήλωσε ότι δεν θα είναι καλό για την Ελλάδα, εάν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης συνεχίσουν να την αναγκάζουν να φορά τις "χειροπέδες", ενός νομίσματος που επιτρέπει μόνο την εσωτερική προσαρμογή μέσω περικοπών των δαπανών και μείωσης των μισθών.

    "Θα επανέλθουν (σ.σ.: οι Έλληνες) ζητώντας και άλλα χρήματα και δεν θα υπάρχει τέλος, εκτός και αν εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν θα πάρει δύο έως τρία χρόνια - μιλάμε για 20, 30 ή 40 χρόνια για την Ελλάδα", δήλωσε ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας σε εκδήλωση που έγινε στη Φρανκφούρτη.

    [08] Επτά συλλήψεις στην Κίνα εξαιτίας μόλυνσης πόσιμου νερού με κάδμιο

    Οι κινεζικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση επτά στελέχη επιχείρησης που θεωρείται ύποπτη για την απόρριψη τοξικών ουσιών σε ποταμό με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή μόλυνση στο πόσιμο νερό εκατομμυρίων ανθρώπων, ανέφεραν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    Τα στελέχη αυτή διαχειρίζονται χημικά εργοστάσια στην αυτόνομη περιοχή Γκουανγκσί, δήλωσε ο Φενγκ Ζενιάν, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, αρμόδιος για την προστασία του περιβάλλοντος, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Η μόλυνση αφορά ένα τμήμα μήκους εκατό χιλιομέτρων του παταμού Λονγκζιάνγκ, στη νότια Κίνα. Τα επίπεδα τοξικού καδμίου στο νερό είναι σε ορισμένες περιοχές 25πλάσια του ορίου που έχουν θέσει οι κινεζικές αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 January 2012 - 9:29:07 UTC