Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκάδες νεκροί σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου την Πέμπτη
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Τροπολογία για τους όρους ανταλλαγής και έκδοσης των νέων ομολόγων
  • [04] Προς κατάργηση ο φόρος πολυτελείας για τα επιβατικά ΙΧ

  • [01] Δεκάδες νεκροί σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο

    Εβδομήντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ δύο αιγυπτιακών ομάδων στην πόλη Πορτ Σάϊντ.

    "Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της ομάδας αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της αλ Άχλι.

    "Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος. Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας. Δεν γίνεται καμία κίνηση, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε ασθενοφόρα", κατήγγειλε από την πλευρά του ένας παίκτης της αλ Άχλι, ο Μοχάμεντ Άμπο Τρέικα, στο τηλεοπτικό δίκτυο της ομάδας του.

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου την Πέμπτη

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει αύριο το πρωί, στις 11, στο γραφείο του στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, για να ενημερωθεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο ο οποίος τον ενημέρωσε για τη συμπόρευσή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και με άλλα στελέχη.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Τροπολογία για τους όρους ανταλλαγής και έκδοσης των νέων ομολόγων

    Τροπολογία με την οποία θα καθορίζονται οι όροι ανταλλαγής και έκδοσης των νέων ομολόγων θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος και ενημέρωσε επίσης την επιτροπή Οικονομικών ότι έως τις 13 Φεβρουαρίου θα πρέπει η Βουλή να την ψηφίσει.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η κυβέρνηση θα λάβει μέριμνα ώστε να μετριαστούν οι απώλειες μικροεπενδυτών από την διαδικασία του κουρέματος. Πάντως διευκρίνισε ότι θα αντιμετωπιστούν όλα δίκαια και ξεχωριστά, δεδομένου ότι άλλα ομόλογα του Δημοσίου αγοράστηκαν στην πρωτογενή αγορά με ονομαστική αξία, άλλα στην δευτερογενή, ενώ έγιναν και μικροκινήσεις εύκολου κέρδους. «Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά και όλα θα αντιμετωπιστούν δίκαια και χωριστά» τόνισε χαρακτηριστικά.

    «Και το PSI θα έρθει στη Βουλή», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος ταυτόχρονα εξειδίκευσε τα μεγάλα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τα οποία είτε προηγούνται της συμφωνίας, είτε πρέπει να γίνουν πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης.

    Εξήγησε πως είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και απομένει τον Ιούνιο να εξειδικευθούν οι στόχοι του 2013 και 2014, η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με την μεταρρύθμιση στις επικουρικές συντάξεις, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, το ζήτημα της διάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το θέμα της χρηματοοικονομικής πολιτικής και των τραπεζών. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα «άλλα πρέπει να γίνουν μέχρι την 13 Φεβρουαρίου, άλλα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και κάποια άλλα, όχι τόσο κρίσιμα, μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης».

    [04] Προς κατάργηση ο φόρος πολυτελείας για τα επιβατικά ΙΧ

    Στην κατάργηση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται στα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα - με εργοστασιακή αξία πάνω από 20.000 ευρώ για τα καινούργια και άνω των 16.000 ευρώ για τα μεταχειρισμένα - αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

    Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου σήμερα στη Βουλή, ο οποίος επικαλέστηκε την απειλή παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα αυτό, αλλά και τα πενιχρά έσοδα του δημοσίου από το συγκεκριμένο μέτρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 February 2012 - 21:28:56 UTC