Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμένεται νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο
  • [02] Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη ΔΟΥ Ν. Σμύρνης
  • [03] "Ζωντανός" ο Ολυμπιακός στο κυνήγι της πρόκρισης, στην Ευρωλίγκα
  • [04] Η "Τζοκόντα" του Μουσείου Πράδο είναι σύγχρονη της αυθεντικής
  • [05] Το "ποντίκι" κινδυνεύει από τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις
  • [06] Όσπρια, μια "υποτιμημένη" καλλιέργεια με προοπτικές
  • [07] Προτείνουν φόρο στη ζάχαρη, επειδή είναι "τοξική και εθιστική"
  • [08] Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Γλαβίνας

  • [01] Αναμένεται νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο

    ΟπρωθυπουργόςΛ.Παπαδήμος,αναμένεται να συγκαλέσει νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα για το ΡSI και η δανειακή σύμβαση.

    "Με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση", δήλωσεο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

    Οκ. Καψής διευκρίνισε ότι της τελικής συμφωνίας θα προηγηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά.

    Εν τω μεταξύ, δεν θα αποχωρήσει τελικά ο ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά αυτό θα γίνει εάν και εφόσον έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.

    Αυτό ήταν το συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη με τα τέσσερα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το κόμμα.

    [02] Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη ΔΟΥ Ν. Σμύρνης

    Αναστάτωση προκάλεσε στις 8 το πρωί τηλεφώνημα για βόμβα στην Εφορεία Νέας Σμύρνης.

    Αγνωστος, που τηλεφώνησε στη ΔΟΥ, είπε ότι επρόκειτο να εκραγούν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στις 9.30.

    Το κτίριο εκκενώθηκε και στη συνέχεια ελέγχθηκε από πυροτεχνουργούς.

    [03] "Ζωντανός" ο Ολυμπιακός στο κυνήγι της πρόκρισης, στην Ευρωλίγκα

    Το επιθετικό κρεσέντο του Κώστα Σλούκα στις αρχές της τέταρτης περιόδου έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Ολυμπιακό και χάρισε στους «ερυθρόλευκους» την πρώτη νίκη τους στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε 83-65 των Τούρκων στο ΣΕΦ, για την 3η ημέρα του 5ου ομίλου και κράτησε την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ.

    [04] Η "Τζοκόντα" του Μουσείου Πράδο είναι σύγχρονη της αυθεντικής

    Μαδρίτη, Ισπανία 01/02/2012 18:25 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ Πρακτ-Γερμ Πρακτ)

    Ισπανία: Το Μουσείο του Πράδο ανακάλυψε πως η "Τζοκόντα" του είναι σύγχρονη του πρωτοτύπου

    Το Μουσείο του Πράδο, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του αντιγράφου του διάσημου πίνακα «Η Τζοκόντα» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ανακάλυψε πως η αξία του είναι ακόμη μεγαλύτερη απ' όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί, καθώς έχει φιλοτεχνηθεί στο ίδιο το εργαστήριο του μεγάλου Iταλού ουμανιστή ενόσω εκείνος ζωγράφιζε τον πρωτότυπο πίνακα.

    Πηγές του Μουσείου τονίζουν πως οι συντηρητές ανακάλυψαν κάτω από το μαύρο φόντο του πίνακα, που είχε προστεθεί αργότερα, το ίδιο τοπίο της Τοσκάνης που απεικονίζεται και στην περίφημη «Μόνα Λίζα» του Λούβρου. Καθώς το αντίγραφο αυτό είναι διατηρημένο σε καλύτερη κατάσταση, ρίχνει φως στην αινιγματική προσωπογραφία της Λουΐζας Γκεραρντίνι και το χαμόγελό της.

    Το συμπέρασμα ότι το αντίτυπο αυτό της «Τζοκόντας» φιλοτεχνήθηκε κατά τον ίδιο χρόνο με το γνωστότερο, αλλά και στο ίδιο εργαστήριο του Ντα Βίντσι, εξάγεται από την αποκάλυψη, μέσω της εξέτασής του με υπέρυθρες ακτίνες, ότι και οι διάφορες διορθώσεις που προστέθηκαν στον πίνακα είναι ακριβώς ίδιες με εκείνες που έκανε ο μεγάλος ιταλός δάσκαλος.

    Η ανακάλυψη αυτή επισήμως θα παρουσιασθεί στις 21 Φεβρουαρίου. Ο πίνακας θα μεταφερθεί στο Παρίσι προκειμένου να εκτεθεί στο αφιέρωμα που ετοιμάζει το Λούβρο για την «Αγία Άννα» του Ντα Βίντσι μεταξύ 29 Μαρτίου και 25 Ιουνίου, έτσι ώστε οι δύο πίνακες να συνεκτεθούν.

    [05] Το "ποντίκι" κινδυνεύει από τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια νέα έκδοση του γνωστού αισθητήρα Kinect, που πλέον θα αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows.

    Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν, όπως ήδη κάνουν με τις κονσόλες Xbox 360 για βιντεοπαιγνίδια, να ελέγχουν εξ αποστάσεως τον υπολογιστή τους με φωνητικές εντολές και με τις κινήσεις τους. Ο χρήστης αντί να κάνει «κλικ» με το ποντίκι του, απλώς θα κουνάει τα χέρια του μπροστά στην οθόνη του ή θα μιλάει στο συνδεδεμένο στον υπολογιστή του μικρόφωνο.

    Το νέο Kinect for Windows, σύμφωνα με το BBC, θα επιτρέπει τον έλεγχο του υπολογιστή από απόσταση έως 40 εκατοστών από την οθόνη έναντι ελάχιστης απόστασης 50 εκατοστών για το Kinect για παιγνίδια. Όμως το νέο προϊόν θα έχει περίπου διπλάσια τιμή (περίπου 200 ευρώ) σε σχέση με αυτό που προορίζεται για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

    Το Kinect εμφανίστηκε στην αγορά πριν από περίπου ένα χρόνο και τώρα η εταιρία συνειδητοποιεί ότι μπορεί να το αξιοποιήσει ευρύτερα, όχι μόνο στην ψυχαγωγία και την πληροφορική, αλλά σε άλλες χρήσεις, όπως στην εκπαίδευση, την ιατρική (επιτρέποντας στους χειρουργούς να ελέγχουν τα εργαλεία τους εξ αποστάσεως με τις κινήσεις τους), στη βιομηχανία κ.α.

    Υπάρχουν πάντως ανταγωνιστές στην αγορά, όπως το DepthSense, μια κάμερα με αισθητήρα από τη βελγική SoftKinetic που «πιάνει» τις κινήσεις σε απόσταση μόλις 15 εκατοστών, πολύ λιγότερο από την ελάχιστη δυνατή απόσταση του Kinect for Windows, οπότε φαίνεται να είναι ακόμα πιο φιλική για ένα χρήστη που κάθεται μπροστά σε ένα υπολογιστή. Άλλες εταιρίες με παρεμφερή προϊόντα είναι οι Extreme Reality, Mgestyk και PrimeSense.

    Το Kinect κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ του καταναλωτικού προϊόντος με την ταχύτερη αύξηση πωλήσεων στην ιστορία, πουλώντας πάνω από οκτώ εκατομμύρια συσκευές μεταξύ Νοεμβρίου 2010 και Ιανουαρίου 2011. Την άνοιξη του 2011 η Microsoft επέτρεψε σε ανεξάρτητους προγραμματιστές να αναπτύξουν το δικό τους λογισμικό για το Kinect, ώστε να βοηθήσει στην περαιτέρω εξάπλωσή του. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί διεθνώς πάνω από 18 εκατ. συσκευές.

    Σε πρώτη φάση το νέο Kinect θα απευθυνθεί σε εταιρίες και καταστήματα, ενώ αναμένεται κάποια στιγμή να ακολουθήσει μια έκδοση για τους καταναλωτές.

    [06] Όσπρια, μια "υποτιμημένη" καλλιέργεια με προοπτικές

    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 01/02/2012 16:14 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Θεσσαλονίκη: Όσπρια: Μια "υποτιμημένη" καλλιέργεια με ανεξάντλητες προοπτικές

    "Χωρίς τα όσπρια η ανθρωπότητα δεν θα είχε φτάσει ούτε μέχρι τον Μεσαίωνα" είχε υποστηρίξει ο Ουμπέρτκο Έκο και όχι άδικα, αφού επί σειρά δεκαετιών, τα φασόλια και η φακή ήταν το "κρέας των φτωχών".

    Και παρά το γεγονός ότι με το πέρασμα των χρόνων, τα όσπρια- συνώνυμο της υγιεινής διατροφής- άρχισαν να γίνονται αγαπημένη συνήθεια ευκατάστατων οικογενειών, τα ελληνικά νοικοκυριά συνέχισαν να δείχνουν την προτίμησή τους στο κρέας- αν και η συνήθεια αυτή φαίνεται ν' αλλάζει, εν μέσω κρίσης.

    Μάλιστα, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεωπόνος Ιωάννης Παπαϊορδανίδης, συνέταιρος στη βορειοελλαδική εταιρεία «Προϊόντα Γης Βοΐου» μπορεί τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια οσπρίων να ακολούθησε φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα η παραγωγή στην Ελλάδα να είναι ελλειμματική, αλλά οι προοπτικές ανάπτυξης μοιάζουν «ανεξάντλητες».

    [07] Προτείνουν φόρο στη ζάχαρη, επειδή είναι "τοξική και εθιστική"

    Η ζάχαρη θα πρέπει να φορολογηθεί με ειδικό φόρο κατανάλωσης, ανάλογο με αυτόν που ισχύει στο αλκοόλ και τον καπνό, επειδή είναι επιβλαβής για την υγεία και εθιστική για τον οργανισμό. Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, σε άρθρο τους με τίτλο «Η τοξική αλήθεια για τη ζάχαρη» στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature», επισημαίνοντας ότι ο νέος ειδικός φόρος είναι απαραίτητος για να μειωθεί η αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση της ζάχαρης και των άλλων γλυκαντικών ουσιών.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Ρόμπερτ Λάστιγκ, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας, σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν», ζητούν να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην ακολουθούμενη δημόσια πολιτική σχετικά με τη ζάχαρη.

    Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική κατανάλωση της ζάχαρης, η οποία έχει τριπλασιαστεί διεθνώς κατά τα τελευταία 50 χρόνια, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης, του διαβήτη και του λεγόμενου μεταβολικού συνδρόμου. Προκαταρκτικές μελέτες έχουν επίσης συσχετίσει τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης με τον καρκίνο, την πρόωρη γήρανση και την εγκεφαλική άνοια.

    Η ζάχαρη θεωρείται εξίσου τοξική για το ήπαρ όπως το αλκοόλ.

    [08] Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Γλαβίνας

    Πέθανε τα ξημερώματα, σε ηλικία 74 χρονών, ο πρώην βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Γλαβίνας.

    Υπήρξε επί σειρά ετών δήμαρχος Σοχού Θεσσαλονίκης (εκλέχθηκε προδικτατορικά, παύθηκε από τη δικατορία και επανεκλέχθηκε το 1975) και από το 1981 μέχρι το 1996 βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 February 2012 - 9:28:57 UTC