Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αρνητική η απόφαση της Χάγης", δηλώνει εκπρόσωπος της Ένωσης Θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής
  • [02] Στο επίκεντρο Βενιζέλου - τρόικας το νέο οικονομικό πρόγραμμα

  • [01] "Αρνητική η απόφαση της Χάγης", δηλώνει εκπρόσωπος της Ένωσης Θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής

    Υπέρ της Γερμανίας είναι η απόφαση που ανακοινώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και αφορά την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο.

    Όπως τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής, δικηγόρος, Μιλτιάδης Σφουντούρης, «η απόφαση του Δικαστηρίου είναι αρνητική σε όλα της τα σημεία. Υπάρχει ένας δικονομικός κανόνας ότι τα εγκλήματα έγιναν, τα δικαιώματα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να τα διεκδικήσουν κράτη. Δηλαδή διάδικοι και διεκδικητές πρέπει να είναι μόνο κράτη».

    Επισημαίνει δε ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι πιεστούν τα κράτη και να καταθέσουν προσφυγές, ώστε να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις από την Γερμανία για τις θηριωδίες που έγιναν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

    Το θετικό για την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζει ο κ. Σφουντούρης είναι η κίνηση των 28 βουλευτών, που υπέβαλαν αίτημα προκειμένου να συζητηθεί στην Βουλή το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή Π. Κουρουμπλή και συνυπογράφεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Ένα άλλο σημείο, σύμφωνα με τον κ. Σφουντούρη, είναι αυτό που αφορά τα θύματα στο Δίστομο, και το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί, καθώς, όπως επισημαίνει, «είναι άλλο να μην μπορείς να βρεις το δικαστή που θα δικάσει την υπόθεσή σου και άλλο να μην εφαρμόζεται μία δικαστική απόφαση».

    [02] Στο επίκεντρο Βενιζέλου - τρόικας το νέο οικονομικό πρόγραμμα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και των εκπροσώπων της τρόικας. Ο σκοπός της συνάντησης είναι να εξέτασει το νέο οικονομικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να εγκριθεί στη συνέχεια το νέο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας.

    Τα βασικότερα ζητήματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι τα εργασιακά.Σύμφωναμε πληροφορίες, η τρόικα επιμένει να γίνουν περαιτέρω περικοπές στον 13 και 14 μισθό, όπως επίσης και στον κατώτατο μισθό.

    Επίσης, το τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται και τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για να καλύψει το "έλλειμμα" που θα δημιουργηθεί από τη μεγαλύτερη, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ύφεση της οικονομίας.

    Νέα συνάντηση Παπαδήμου - πολιτικών αρχηγών

    Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων ημερώναναμένεται και η σύσκεψη του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπου εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα για το "κλείσιμο" του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Επιστολή κοινωνικών εταίρων σε κυβέρνηση,τρόικα και Ε.Ε.

    Από την πλευρά τους, οι κοινωνικοί εταίροι απέστειλαν επιστολή με τα συμπεράσματα του διαλόγου στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους και στους θεσμικούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι "ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί θεσμό συνεννόησης, αναγνωρισμένο από την Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει και στη χώρα μας να αποτελεί βασικό εργαλείο συμφωνιών, με σεβασμό στα αποτελέσματά του".

    Οι κοινωνικοί εταίροι, συμφώνησαν στη διατήρηση του δέκατου τρίτου, του δέκατου τέταρτου και κατώτατου μισθού, της εξάμηνης ισχύος των κλαδικών συμβάσεων μετά τη λήξη τους και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις μετά το τέλος της συνάντησης, όλες οι πλευρές διαβεβαίωναν πώς δεν τέθηκε θέμα καθιέρωσης ειδικών οικονομικών ζωνών με μισθό χαμηλότερο του κατώτατου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 February 2012 - 13:28:54 UTC