Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού"

  • [01] "Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού"

    «Βρισκόμαστε στην κόψη ξυραφιού», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του με την οποία συνόψισε τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης, που είχε νωρίτερα, με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

    Χαρακτηρίζοντας πολύ "σκληρή" και "λεπτή" τη διαπραγμάτευση που γίνεται με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι υπάρχουν "ανοιχτά δύο μεγάλα ζητήματα" που είναι οι εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

    Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε ότι «όλα πρέπει να τελειώσουν» μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ προανήγγειλε συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος, αυτή την ώρα, παρόντος και του κ. Βενιζέλου. συναντάται με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF) Τσαρλς Νταλάρα για την οριστικοποίηση του PSI.

    Οι τελικές αποφάσεις για όλα τα ζητήματα θα ληφθούν στην αυριανή σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος «τώρα είναι η ώρα των δεσμεύσεων».

    Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη, υπό τον κ. Βενιζέλο, και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών, και Άμυνας.

    Όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, στη συγκεκριμένη σύσκεψη αποφασίστηκε πως στον τομέα της Υγείας δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις προσωπικού, αλλά θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές δαπανών, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με το 1 δισ. να αφορά περικοπές τη φαρμακευτική δαπάνη. Περικοπές, ύψους 400 εκατ. ευρώ, θα γίνουν την επόμενη διετία και στον τομέα της Άμυνας. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση εμμένει να μην ενταχθούν οι στρατιωτικοί στο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς και να μη γίνουν απολύσεις ένστολων.

    Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η τρόικα απαιτεί περικοπές δαπανών σε Ασφάλιση, Υγεία και Άμυνα, καθώς και συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων (ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 February 2012 - 17:28:53 UTC