Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετατίθεται εκ νέου η συνάντηση Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Μία νεκρή από την έντονη βροχόπτωση στον Πύργο Ηλείας
  • [03] Τους επτά έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας
  • [04] Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από τη συνεχή και έντονη βροχόπτωση στον Πύργο Ηλείας
  • [05] Νεκρή 70χρονη γυναίκα από πυρκαγιά στη Νέα Ιωνία
  • [06] Έκρηξη στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου σε Ισραήλ και Αίγυπτο
  • [07] Η Κέιτ Μπλάνσετ θα ενσαρκώσει την Κλεοπάτρα

  • [01] Μετατίθεται εκ νέου η συνάντηση Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Για τις 15:00 μετατίθεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος θα έχει νέα διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόϊκας.

    Ανοικτό παραμένει, εξάλλου, το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τους κυρίους Τσάρλς Νταλάρα και Γιόζεφ Άκερμαν για το θέμα του PSI.

    Όπως είχε δηλώσει,χθες, ο κ. Βενιζέλος «ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα, που συνδέονται μεταξύ τους: οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε απολύτως εντός στόχου το 2012, με δεδομένο ότι έχουμε καταγράψει ένα καλό αποτέλεσμα, εντός σχεδόν των προγνώσεών μας, ως προς τον δημοσιονομικό στόχο του 2011».

    Κίνδυνο για «πόλεμο φτώχειας» στην Ελλάδα, «βλέπει» οΓ.Χατζημαρκάκης

    Για τον κίνδυνο ενός «πραγματικού πολέμου φτώχειας» στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild». Ο κ. Χατζημαρκάκης προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, απορρίπτει την ιδέα του «Επιτρόπου», ενώ εισηγείται την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες, σε «Hellas», προκειμένου η χώρα να κάνει, όπως λέει, μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα.

    «Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία» τονίζει ο ευρωβουλευτής και σημειώνει ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα γίνεται όλο και φτωχότερη, ενώ υπάρχουν ήδη 30.000 άστεγοι. «Ήδη σήμερα ανταγωνίζονται στις χωματερές της Αθήνας οι πιο φτωχοί Έλληνες και οι παράνομοι μετανάστες για αποφάγια. Θέλουμε να διακινδυνεύσουμε έναν πραγματικό πόλεμο, λόγω της φτώχειας, στην Ελλάδα; Θα επιτρέψουμε να σκοτώνουν οι άνθρωποι για την τροφή;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης και επισημαίνει ότι ένας «Επίτροπος» δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός από τον ελληνικό λαό, ενώ «η καλύτερη και ριζοσπαστικότερη λύση» θα ήταν η διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Λουκά Παπαδήμο. «Ο Μάριο Μόντι μας δείχνει πώς μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα» σημειώνει.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης επιρρίπτει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας στο πολιτικό σύστημα, στο καθεστώς ευνοιοκρατίας και στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους πολίτες. «Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να υπόσχονται εργασία στο Δημόσιο και άλλες μικρές χάρες, με αντάλλαγμα την ψήφο» τονίζει και συμπληρώνει ότι τα χρήματα που διαθέτει σήμερα η Ευρώπη πηγαίνουν αποκλειστικά στο χρέος, ενώ τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. «Η Ελλάδα χρειάζεται την ανάπτυξη, αλλά μόνο εάν μπορεί να πληρώσει το χρέος» υποστηρίζει.

    Σε ό,τι αφορά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, εκτιμά ότι «το όνομα της χώρας έχει για πολλούς ταυτιστεί με το σάπιο πολιτικό σύστημα» και προτείνει την αλλαγή της ονομασίας σε «Hellas» σε όλες τις γλώσσες, προκειμένου να γίνει μια νέα αρχή. «Στο πλαίσιο μιας πραγματικής καινούργιας αρχής, πρέπει να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα και να οριστεί το "Hellas" ως η ονομασία σε όλες τις γλώσσες. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα» εξηγεί ο κ. Χατζημαρκάκης.

    [02] Μία νεκρή από την έντονη βροχόπτωση στον Πύργο Ηλείας

    Ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή «Λιθάρι» κοντά στον Πύργο της Ηλείας, που πλήττεται από έντονη και συνεχή βροχόπτωση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, η γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, αλλά και ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό ατόμων, λόγω των πλημμυρών. Ειδικότερα, με τη βοήθεια ελικοπτέρου «σούπερ πούμα» απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας κοντά στον Αλφειό ποταμό, ενώ στην ίδια περιοχή διασώθηκαν αλλά δέκα άτομα.

    Επίσης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές «Λαμπέτι», «Καρούτι» και «Σαλμώνη», ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει πλημμυρίσει και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

    Πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί από όλη την Δυτική Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων και την απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

    [03] Τους επτά έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

    Τους επτά έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα από την περασμένη Πέμπτη.

    Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, ο οποίος κατηγορείται από μεγάλο μέρος του Τύπου ότι υποτίμησε το μέγεθος της χιονόπτωσης, ζήτησε να μείνουν κλειστά τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες και αύριο, Δευτέρα, διότι, όπως δήλωσε δεν εμπιστεύεται πλέον τις προβλέψεις της πολιτικής προστασίας, «αλλά μόνον εκείνες της πολεμικής αεροπορίας, που κάνουν λόγο για νέες εκτεταμένες χιονοπτώσεις». Σε πολλά χωριά, έξω από την ιταλική πρωτεύουσα, έχει διακοπεί τόσο η ηλεκτροδότηση όσο και η υδροδότηση.

    Εξάλλου, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο και οι σεισμόπληκτοι που ζουν στην πρωτεύουσά του, τη Λ' Άκουϊλα, φοβούνται ότι οι σκεπές των ξύλινων προσωρινών σπιτιών, που τους παραδόθηκαν, μπορεί να υποχωρήσουν υπό την πίεση του χιονιού.

    Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, τις επόμενες ώρες ενδέχεται να σημειωθεί εκτεταμένη χιονόπτωση και στη Νάπολη. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν πτώση σε ολόκληρη την χώρα έως την Τρίτη, γεγονός που δημιουργεί φόβους για παγετό.

    [04] Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από τη συνεχή και έντονη βροχόπτωση στον Πύργο Ηλείας

    Δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στον Πύργο της Ηλείας, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης, που έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ στην πόλη έχουν φθάσει δυνάμεις από Πάτρα, Αίγιο, Λεχαινά και άλλες γειτονικές περιοχές, για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Επίσης, οι πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα από τα σπίτια τους δύο γυναίκες, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.

    Πολλοί κάτοικοι του Πύργου αναγκάστηκαν να παραμείνουν όλη τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τις πλημμύρες.

    [05] Νεκρή 70χρονη γυναίκα από πυρκαγιά στη Νέα Ιωνία

    Τραγικό θάνατο βρήκε 70χρονη, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη έως στιγμής αιτία στο διαμέρισμα, όπου διέμενε μόνη της, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αλεξάνδρου Παναγούλη 23Α, στη Νέα Ιωνία.

    Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, βρήκαν την γυναίκα ανααίσθητη και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μόλις, όμως, έφτασε το ασθενοφόρο, η 70χρονη εξέπνευσε, πριν προλάβουν να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

    Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα, αφού προξένησε μικρές ζημιές στο διαμέρισμα. Για τα αίτια διενεργείται προανάκριση απο το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    [06] Έκρηξη στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου σε Ισραήλ και Αίγυπτο

    Έκρηξη έπληξε τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Αίγυπτο στο Ισραήλ και στην Ιορδανία σήμερα στο Βόρειο Σινά, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μασάιντ, δυτικά της αλ Αρίς.

    Κάτοικοι της αλ Αρίς είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι ήταν ορατές φλόγες από την πόλη.

    [07] Η Κέιτ Μπλάνσετ θα ενσαρκώσει την Κλεοπάτρα

    Το έργο του Σέξπιρ «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» θα ανέβει τον επόμενο χρόνο στην Αυστραλία από δυο κορυφαίους ηθοποιούς της χώρας, τον Ρίτσαρντ Ρόξμπαργκ και την Κέιτ Μπλάνσετ.

    Ακολούθως, η παράσταση θα περιοδεύσει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως δηλώνουν οι πρωταγωνιστές, «πρόκειται για ένα κολοσσιαίο έργο» και ίσως τη μεγαλύτερη τραγωδία του Σέξπιρ, αλλά επειδή η επιτυχία του εξαρτάται απόλυτα από την ερωτική χημεία των δύο κεντρικών ρόλων, δεν επιλέγεται συχνά.

    Ο αυστραλιανός Τύπος υποστηρίζει ότι η ενσάρκωση της Κλεοπάτρας από την Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι η πιο σημαντική θεατρική παρουσία, παγκοσμίως, για τα τελευταία δέκα χρόνια. Το έργο κινείται στον αντίποδα του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», καθώς όπως αναφέρουν οι ειδικοί, «εκεί έχουμε τον πρώιμο έρωτα, ενώ εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον ώριμο έρωτα της Κλεοπάτρας και του Αντωνίου. Το ενδιαφέρον έγκειται στο πώς τοποθετεί ο Σέξπιρ αυτόν τον παθιασμένο έρωτα μέσα στον ιστορικό χώρο, που επηρεάζει την τύχη της οικουμένης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 February 2012 - 9:29:10 UTC