Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο έλεος της βροχής
  • [02] Μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
  • [03] Ζ.Κ.Γιούνκερ: Χρεοκοπία αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις
  • [04] Η προσωρινή κυβέρνηση του Κουβέιτ υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της
  • [05] Ουέν Τζιαμπάο: Η Κίνα έχει οικονομικό συμφέρον να βοηθήσει στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους
  • [06] Το «δεξί χέρι» του Κάμερον σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου

  • [01] Στο έλεος της βροχής

    Μία ηλικιωμένη γυναίκα νεκρή και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, δίκτυα υποδομών, αγροτοκαλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, είναι ο έως στιγμής απολογισμός της παρατεταμένης και έντονης βροχόπτωσης, που πλήττει από το βράδυ του Σαββάτου περιοχές του νομού Ηλείας.

    Οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ αδιάκοπες είναι οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας με τη συνδρομή ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ και ενός ελικοπτέρου «Σούπερ Πούμα», για τον απεγκλωβισμό ατόμων από πλημμυρισμένες περιοχές.

    Στο έλεος του ασυγκράτητου βρόχινου νερού βρίσκεται και το νοσοκομείο του Πύργου, όπου είναι σε εξέλιξη αγωνιώδεις προσπάθειες πυροσβεστών και προσωπικού, προκειμένου να περισωθούν από το πλημμυρισμένο υπόγειο ιατρικά μηχανήματα και νοσοκομειακό υλικό.

    [02] Μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

    Το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού δεσπόζει από το πρόγραμμα της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ψυχολογία μετά τη νίκη στο Ολυμπιακό στάδιο επί της ΑΕΚ και θέλει τη νίκη κόντρα στον πρωταθλητή. Η αποστολή βέβαια του «δικέφαλου» μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη μέσα στην Τούμπα για να παραμείνει σε απόσταση... βολής από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα (όλα τα παιχνίδια θα μεταδοθούν από το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εκτός από την αναμέτρηση Ξάνθη-Αρης):

    15:00 Αστέρας Τρίπολης-Δόξα Δράμας

    15:00 Παναιτωλικός-Ατρόμητος

    17:15 ΑΕΚ-Πανιώνιος

    19:30 Ξάνθη-Αρης

    19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

    [03] Ζ.Κ.Γιούνκερ: Χρεοκοπία αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

    Τον κίνδυνο "χρεοκοπίας" της Ελλάδας τον Μάρτιο, αν οι μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν οι πιστωτές της, δεν πάνε καλά, επισείει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

    "Αν χρειαστεί να διαπιστώσουμε ότι όλα παίρνουν τον κατήφορο στην Ελλάδα, τότε δεν θα υπάρξει καινούριο πρόγραμμα" αναχρηματοδότησης της χώρας που να της επιτρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. "Αυτό θα σήμαινε μια χρεοκοπία τον Μάρτιο", πρόσθεσε.

    "Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων", συνέχισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας λύπη που υπάρχουν "στοιχεία διαφθοράς σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης" στην Ελλάδα.

    [04] Η προσωρινή κυβέρνηση του Κουβέιτ υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της

    Η προσωρινή κυβέρνηση του Κουβέιτ υπέβαλε την παραίτησή της σήμερα, ανοίγοντας τον δρόμο για το σχηματισμό ενός νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, το νέο υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να σχηματιστεί πριν από την πρώτη σύνοδο του νέου κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές.

    [05] Ουέν Τζιαμπάο: Η Κίνα έχει οικονομικό συμφέρον να βοηθήσει στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους

    Η Κίνα έχει οικονομικό συμφέρον να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης να ξεπεράσουν τη κρίση χρέους, δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Ευρώπης ως εξαγωγική αγορά, αλλά και σαν πηγή νέων τεχνολογιών.

    Ο Ουέν ζήτησε από τους κινέζους πολίτες, σε ομιλία του στην επαρχία Γκουανγκτόνγκ, να κατανοήσουν ότι η στήριξη της Ευρώπης είναι για το δικό τους όφελος, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    "Σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια κρίση χρέους και πρέπει εξετάσουμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη από στρατηγική άποψη ώστε να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα", πρόσθεσε.

    "Από την άλλη πλευρά, η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για μας είναι η Ευρώπη, όπως είναι και η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγής τεχνολογίας. Από αυτήν την άποψη, το να βοηθήσουμε στην σταθεροποίηση των ευρωπαϊκών αγορών στην ουσία σημαίνει ότι βοηθάμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να κάνουμε όλη την κοινωνία να το καταλάβει", κατέληξε ο κινέζος πρωθυπουργός.

    [06] Το «δεξί χέρι» του Κάμερον σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου

    Ο συμπαραγωγός και ο κινηματογραφιστής της πιο πετυχημένης αυστραλιανής ταινίας του 2011, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη στη Νέα Νότια Ουαλία. Πρόκειται για τον συμπαραγωγό της ταινίας «Santcum» («Άδυτο») Άντριου Ράϊτ (βασικό στέλεχος στην παραγωγή του «Άβαταρ») και τον κινηματογραφιστή Μάικ Ντεγκράϊ.

    Οι δύο άνδρες εργάζονταν πάνω σε μια νέα ταινία μεγάλου μήκους, που θα γυριζόταν στην Παπούα της Νέας Γουϊνέας. Ήταν συνεργάτες του Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος ήταν ο έτερος παραγωγός της ταινία «Άδυτο», που κινηματογραφήθηκε σε 3D.

    Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο σκηνοθέτης των φιλμ «Τιτανικός», «Άβαταρ» και άλλων επιτυχιών είχε ανακοινώσει τη λειτουργία ενός στούντιο για 3D παραγωγές στη Μελβούρνη, σε συνεργασία με τον Άντριου Ράϊτ, μιας και ο τελευταίος ήταν ο πλέον ειδικός στην κινηματογράφηση ταινιών 3D.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 February 2012 - 11:28:55 UTC