Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αύριο
  • [02] «Κόκκινο» το ντέρμπι της αγωνιστικής
  • [03] Αλ. Γκούζενμπαουερ: "Παιχνίδι με τη φωτιά" η κερδοσκοπία με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

  • [01] Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αύριο

    Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής πεντάωρης σύσκεψης. Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

    Ειδικότερα, στην ανακοίνωση, με την οποία απαριθμούνται τα θέματα που υπήρξε συμφωνία, αναφέρεται:

    «Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

    1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

    2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

    3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

    4) Την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

    Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».

    Το βράδυ του Σαββάτου, οι εκπρόσωποι της τρόικας επανήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκαν εκ νέου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος νωρίτερα είχε επαφές με τους εκπροσώπους τους Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF) Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ.

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου αναμένεται να συζητηθούν τα διαμειφθέντα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Η χώρα δεν αντέχει περισσότερη ύφεση. Παλεύω με κάθε τρόπο να το αποτρέψω», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επιστρέφοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, στα γραφεία του κόμματός του.

    «Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που, εν συνεχεία, θα κατακάψει όλη την Ευρώπη", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος

    Καρατζαφέρης, δήλωση που ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση ότι δεν επήλθε συμφωνία των αρχηγών με τις απαιτήσεις της τρόικας για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

    [02] «Κόκκινο» το ντέρμπι της αγωνιστικής

    Στη μάχη του τίτλου μπήκε ξανά ο Ολυμπιακός. Μέσα σε 14 λεπτά οι πρωταθλητές "καθάρισαν" στην Τούμπα το ντέρμπι της 20ής ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας με τον ΠΑΟΚ και με το 2-0 πλησίασαν τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς. Ο Αμπντούν στο 5΄ και ο Μιραλάς στο 18΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Από το 76΄ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζαρ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

    Στα Πηγάδια, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική, ο Άρης πέτυχε την 4η νίκη του στα τελευταία 5 ματς (έχει και μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι), καθώς επικράτησε με 2-0 επί της Ξάνθης. Ο Ούμπιντες στο 59΄ και ο Καστίγιο στο 67΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Μασάδο, απέναντι στους "ακρίτες" που γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα. Από το 71ό λεπτό οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βάλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [03] Αλ. Γκούζενμπαουερ: "Παιχνίδι με τη φωτιά" η κερδοσκοπία με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

    Προειδοποίηση πως η κερδοσκοπία με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ένα "παιχνίδι με τη φωτιά", απευθύνει σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ", ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και πρώην αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Άλφρεντ Γκούζενμπαουερ.

    Όπως συμπληρώνει ο κ. Γκούζενμπαουερ, αυτή η κερδοσκοπία του θυμίζει το 2008, όταν πολλοί ρωτούσαν "γιατί δεν μπορεί να αφεθεί μια τράπεζα να χρεοκοπήσει" και κατόπιν ήλθε η κατάρρευση της "Λέμαν" και από εκείνη τη στιγμή δεν ήταν να σταματήσει κανείς το κύμα και η ζημία υπήρξε ένα πολλαπλάσιο από το κόστος που θα είχε μια σωτηρία της "Λέμαν".

    Για τον πρώην καγκελάριο, η θέση πως "ας τους αφήσουμε να χρεοκοπήσουν" είναι καταστροφική, διότι θα προκαλούσε μια χιονοστιβάδα που με τίποτε δεν θα μπορούσε πλέον να σταματήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 February 2012 - 21:28:54 UTC