Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γλέντι Τσικνοπέμπτης στο Μουσείο Ακρόπολης
  • [02] "Ξεκλειδώνει" βοήθεια 505 εκ. δολαρίων για Ρουμανία από ΔΝΤ
  • [03] Νίκη των Τζάιαντς της Νέας Υόρκης στο «Σούπερ Μπόουλ»
  • [04] Πώς να διαβάσουμε τον "Οδυσσέα" του Τζ. Τζόις - 90 χρόνια από την 1η έκδοσή του
  • [05] Ανακαλύφθηκε το κυτταρικό και γενετικό μυστικό του μασάζ, που ωφελεί το σώμα

  • [01] Γλέντι Τσικνοπέμπτης στο Μουσείο Ακρόπολης

    Μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη προτείνει για τις 16 Φεβρουαρίου στους επισκέπτες του το Μουσείο Ακρόπολης. Το πολιτιστικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον θα είναι ολοήμερο, καθώς οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο με τη γοητευτική θέα της φωτισμένης Ακρόπολης, έως τα μεσάνυχτα.

    Ξεκινώντας με μια περιήγηση στον χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να γνωρίσει ή να ξαναθυμηθεί αγαπημένα εκθέματα από τα μοναδικά μνημεία της Ακρόπολης, η επίσκεψη εμπλουτίζεται και με άλλες δυνατότητες: Με έναν ξεχωριστό απογευματινό καφέ στο εστιατόριο ή μια μουσική συναυλία με έργα Χατζιδάκι στις 5 μμ. από το Trio Tangarto. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η συγκεκριμένη έχει τίτλο «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Astor Piazzolla» και θα πραγματοποιηθεί, όπως κι εκείνη της επόμενης Πέμπτης (η οποία θα είναι αφιερωμένη στις μουσικές της Σμύρνης), στον εξώστη του δεύτερου ορόφου, με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων.

    Αλλά και για τους πιο παραδοσιακούς της ημέρας, οι επιλογές δεν θα είναι άνευ γευστικών απολαύσεων, καθώς από τις 8 μμ. στο εστιατόριο θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικά γλυκά.

    Οι τηλεφωνικές κρατήσεις θα πραγματοποιούνται στο 210 9000915 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.theacropolismuseum.gr.

    [02] "Ξεκλειδώνει" βοήθεια 505 εκ. δολαρίων για Ρουμανία από ΔΝΤ

    Βουκουρέστι, Ρουμανία 06/02/2012 10:32 (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Agerpres)

    Ρουμανία: Θετική αξιολόγηση από ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και ΕΕ. "Ξεκλειδώνει" βοήθεια 505 εκ. δολαρίων

    Σε συμφωνία κατέληξε το τεχνικό κλιμάκιο των εμπειρογνώμων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις ρουμανικές αρχές, σε σχέση με θέματα που αφορούν την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την τήρηση των όρων της συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών.

    Το ΔΝΤ πρόκειται - σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres" να δώσει το «πράσινο φως» για να χορηγηθεί η επόμενη δόση, ύψους 505 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρουμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, Τζέφρι Φρανκς.

    Οι ρουμανικές αρχές κατάφεραν να τηρήσουν τη δέσμευση της μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε επίπεδα κάτω του 3% του ΑΕΠ και συνεχίζουν την προσπάθεια για τη διαμόρφωση του ελλείμματος σε 1,9% του ΑΕΠ.

    [03] Νίκη των Τζάιαντς της Νέας Υόρκης στο «Σούπερ Μπόουλ»

    Οι Τζάιαντς της Νέας Υόρκης ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, καθώς στον τελικό του «σούπερ μπόουλ», νίκησαν τα ξημερώματα τους Νιού Ινγκλαντ Πάτριοτς με 21-17, κατακτώντας το τέταρτο τρόπαιο συνολικά στην ιστορία τους.

    Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ, έγινε στην Ιντιανάπολις και το παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές από τις κερκίδες και δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σ' ολόκληρο τον κόσμο.

    [04] Πώς να διαβάσουμε τον "Οδυσσέα" του Τζ. Τζόις - 90 χρόνια από την 1η έκδοσή του

    Ενενήντα ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση (κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου του 1922 στο Παρίσι), ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις, το μυθιστορηματικό προπύργιο του ευρωπαϊκού μοντερνισμού, που έμελλε να καταταγεί ανάμεσα στα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, εξακολουθεί να αποτελεί έναν τεράστιο όσο και εξαιρετικά ελκυστικό γρίφο.

    Ο Οδυσσέας, του οποίου η ελληνική έκδοση κυκλοφόρησε ξανά πρόσφατα, σε μια επετειακή συσκευασία του «Κέδρου» με σκληρό εξώφυλλο (μετάφραση Σωκράτης Καψάσκης, επιμέλεια Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος, σελ. 824), έχει δημιουργήσει φανατικές αναγνωστικές κοινότητες και στρατιές προσηλωμένων ερμηνευτών, με πλήθος συνεδρίων, συζητήσεων, άρθρων, μελετών και ηλεκτρονικών αναρτήσεων κάθε χρόνο απανταχού της γης.

    Παρά, ωστόσο, το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος, το κρίσιμο ερώτημα παραμένει. Διαβάζεται ο Οδυσσέας σήμερα κι αν ναι, με ποιον ακριβώς τρόπο;

    Προσανατολισμένη στο να συλλάβει και να εκφράσει την άκρατη υποκειμενικότητα των μυθιστορηματικών ηρώων, η ροή της συνείδησης αποκαλύπτει το χάος, την αταξία και το παράλογο που επικρατούν στον εσωτερικό τους κόσμο, διοχετεύοντας τις σκέψεις και τις αντιδράσεις τους στα πιο παράξενα και ακανόνιστα κανάλια. Το αποτέλεσμα είναι η διάλυση του μύθου και η καταστρατήγηση της πλοκής, που μετατρέπουν τον λόγο του Τζόις σε δυσεπίλυτο σταυρόλεξο. Αν εδώ συνυπολογίσουμε πως στην αφήγηση του Οδυσσέα παρεμβάλλονται κάθε τόσο άπειρα λογοπαίγνια και υπαινιγμοί, συνδυασμένα με έναν σταθερά παρωδιακό τόνο, τον οποίο επιτείνει η ειρωνική χρήση των διαφημιστικών σλόγκαν, η δυσκολία της κατανόησης αυξάνει ανησυχητικά.

    [05] Ανακαλύφθηκε το κυτταρικό και γενετικό μυστικό του μασάζ, που ωφελεί το σώμα

    Οι αθλητές- και όχι μόνο- μπορούν να βεβαιώσουν ότι το μασάζ ανακουφίζει τους σωματικούς πόνους και γενικότερα αναζωογονεί το σώμα. Τώρα μια νέα καναδο- αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει για πρώτη φορά το μυστικό του και δίνει στον καθένα την τέλεια επιστημονική δικαιολογία για να αναζητήσει ένα καλό μασάζ. Μόνο που η επιτυχία του μπορεί να οφείλεται όχι τόσο στα έμπειρα χέρια, όσο στα κύτταρα και το DNA.

    Οι ερευνητές του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Buck για τη Γήρανση και του πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, με επικεφαλής τον Μαρκ Ταρνοπόλσκι, ειδικό σε θέματα νευρομεταβολισμού, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με το "Science", ανακάλυψαν ότι το μασάζ, σε κυτταρικό επίπεδο μειώνει τη φλεγμονή και διευκολύνει την ανάπτυξη νέων μιτοχονδρίων στους σκελετικούς μυς.

    Oι συγκριτικές αναλύσεις, πριν και μετά το μασάζ, έδειξαν ότι οι χειρομαλάξεις καταπολεμούν την εμφάνιση των κυτοκινών (των ουσιών που προκαλούν φλεγμονή στα μυϊκά κύτταρα), ενώ παράλληλα προωθούν τη βιογένεση των μιτοχονδρίων (των μονάδων παραγωγής ενέργειας μέσα στα κύτταρα). Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το μασάζ ενεργοποιεί γονίδια που θεραπεύουν τους μυς και απενεργοποιεί γονίδια που σχετίζονται με τη χρόνια φλεγμονή.

    Το μασάζ, πέρα από τη χρήση του από τους φυσικοθεραπευτές, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές και θεραπευτικές πρακτικές, διεθνώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 February 2012 - 9:29:00 UTC