Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε η κατασκευή του "φράχτη" στον Έβρο

  • [01] Ξεκίνησε η κατασκευή του "φράχτη" στον Έβρο

    "Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα.

    Παράλληλα ο κ. Παπουτσής επεσήμανε πως η χώρα δεν αντέχει άλλους μη νόμιμους μετανάστες και οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ηρεμία και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού.

    Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόνισε πως η κατασκευή του φράχτη θα προχωρήσει, γιατί είναι νόμος του κράτους και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

    Ο φράχτης, τον οποίο χαρακτήρισε ο Παπουτσής ως "έργο συνεργασίας των τουρκικών και ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης" θα έχει 25 θερμικές κάμερες, ενώ το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων, το οποίο και εγκαινίασε, θα διασφαλίζει τη συνεχή επιτήρηση των συνόρων.

    Συγχρόνως, ανακοίνωσε πως περί τα τέλη του μήνα, αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή αντιπροσωπεία της Ε.Ε με επικεφαλής την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, προκειμένου για να ελέγξει την αξιοποίηση των πιστώσεων που διατίθενται για το φαινόμενο της μη νόμιμης μετανάστευσης.

    Ο κ. Παπουτσής έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες της χώρα μας για την ευρωπαϊκή ανάδειξη του θέματος της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και σε μια σειρά έργων υποδομής στην περιοχή, όπως η ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το αστυνομικό τμήμα Φερών, προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ, οι επισκευές- ανακαινίσεις χώρων κράτησης που λειτουργούν στον Έβρο, η επέκταση του υπάρχοντος κέντρου κράτησης του Φυλακίου, η ανέγερση νέου κτιρίου για το αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, καθώς και η ενίσχυση της αστυνομίας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σημειώνεται πως μόνο μέσα στο 2011, πέρασαν τα σύνορα του Έβρου, 54.974 μη νόμιμοι μετανάστες.

    Στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής μετέβη στο σημείο που κατασκευαστεί ο "φράχτης" στις Καστανιές και κήρυξε την έναρξη των εργασιών κατασκευή του έργου, που έχει προϋπολογισμό 3.162,5.000 Ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 February 2012 - 13:28:52 UTC