Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλα προβλήματα στην Αττική από τη νεροποντή

  • [01] Μεγάλα προβλήματα στην Αττική από τη νεροποντή

    Περισσότερες από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης που έπληξε το απόγευμα τηνΑττική.

    Ειδικότερα, το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και 136 για απομάκρυνση πεσμένων δένδρων και αντικειμένων, που παρασύρθηκαν από τον αέρα και εγκλωβίσθηκαν σε δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Οι κλήσεις για βοήθεια προέρχονταν από τον Πειραιά, τον Κορυδαλλό, το Μοσχάτο, την Καλλιθέα, τον Βύρωνας, το Παγκράτι και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

    Εξάλλου, κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε σε αρκετούς δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας φωτεινοί σηματοδότες.

    Στο μεταξύ, σε προληπτική εκκένωση τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών προσανατολίζονται οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου. Πρόκειται για τμήματα των χωριών Ορμένιο, Δίκαια, Νέα Βύσσα και συγκεκριμένες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας.

    Παράλληλα, θα υπάρχει υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση των χωριών Πύθιο και Πραγγί.

    Εξάλλου, εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται τόσο σε νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά Τήλος, Σύμη, στο Μέτσοβο και στην Αττική στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βάρη και την Ερυθραία. Οι διακοπές προκαλούνται από πτώση στύλων λόγω διάβρωσης του εδάφους ή στις περισσότερες περιπτώσεις από κλαδιά που σπάνε λόγω του δυνατού ανέμου και κόβουν τα καλώδια της ΔΕΗ.

    Ο καιρός παρουσιάζει σταδιακή επιδείνωση, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

    Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας, λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης.

    Στα Καβάσιλα της Ηλείας ένας άνδρας τραυματίστηκε από πτώση δέντρου, ενώ στην ίδια περιοχή ένα άλλο δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, χωρίς όμως να τραυματιστούν.

    Οαπόπλους των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου απαγορεύτηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους και τα 9 μποφόρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 February 2012 - 19:28:53 UTC