Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις
  • [02] Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τα νέα μέτρα
  • [03] Συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις
  • [04] Γερμανός επιστήμονας αμφισβητεί το "φαινόμενο του Θερμοκήπιου"
  • [05] Μετανάστης για ένα καλύτερο αύριο...
  • [06] "Η Γερμανία αποδέχεται την ευθύνη που της αναλογεί"
  • [07] Ο Α. Τσίπρας ζητεί ενημέρωση για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας
  • [08] Προβλήματα στη λεωφόρο Κηφισού, λόγω ανατροπής φορτηγού
  • [09] Νέος σφοδρός βομβαρδισμός της πόλης Χομς στη Συρία
  • [10] Το βιβλίο "Οι χειρότερες προβλέψεις" γι' αυτούς που έπεσαν ... έξω

  • [01] Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις

    Σήμερα θα πραγματοποιηθείη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της χώρας.

    Χθες, στις 3 τα ξημερώματα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    «Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα συνεχίζονται και είναι προφανές ότι ασκείται πολύ μεγάλη πίεση απέναντι στη χώρα, ασκείται πολύ μεγάλη πίεση στον ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δραματικό και οξύ δίλημμα. Διότι η σωτηρία της χώρας, η παραμονή της στο ευρώ, το PSI, η οριστικοποίηση της νέα δανειακής σύμβασης και η λήψη των χρημάτων που είναι ζωτικής σημασίας για τη σωτηρία της Ελλάδας, συνεπάγεται ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος, συνεπάγεται θυσίες». Aυτά τόνισε, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

    Ενώ, την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση συμφωνίας, εξέφρασε χθες από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προθεσμίες, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με την ανάγκη αναχρηματοδότησης της χώρας και δεν μπορούν να αγνοηθούν.

    "Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των ελληνικών αρχών", ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η Επιτροπή αναμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας. Χωρίς αυτές, τόνισε ο Α. Αλταφάζ, "δεν έχει κανένα νόημα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να συνεδριάζουν, μιλώντας αορίστως".

    Ηελληνική ηγεσία έχει ορισμένες δεσμεύσεις που με σχολαστικότητα θα πρέπει να τις σεβαστεί, τόνισε επίσης, ο Γάλλοςπρόεδρος Ν. Σαρκοζί στην κοινή συνέντευξη Τύπου πουπαραχώρησε με την Γερμανίδακαγκελάριο Α. Μέρκελ.

    [02] Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τα νέα μέτρα

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλούν, σήμερα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους όλης της χώρας, που διαμαρτύρονται για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα. Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

    Την Πέμπτη συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις.

    Σήμερα τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουνΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Αντίθετα, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

    Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

    Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

    Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σήμερα με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι.

    Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, αποφάσισε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

    Επίσης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, έμποροι και μικρομεσαίοι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Οι Έλληνες έμποροι μετά τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, καθώς νοιώθουν ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες», και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών τους και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού.

    Από την πλευρά της, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ''οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των...τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία.''.

    Τέλος, στην γενική απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο διαμαρτυριών τους, από την 1η Μαρτίου δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ τα Σαββατοκύριακα, δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.

    [03] Συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις

    Εντονες βροχοπτώσεις, σημειώνονται και σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία, ενώ σε ορεινές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

    Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, που είχε κλείσει λόγω κατολισθήσεων, στο ύψος του Διακοπτού.

    Όσο για την νέα εθνική οδό θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

    Εκτεταμένα προβλήματα προκάλεσε σε όλη τη χώρα η χθεσινή κακοκαιρία. Χωρίς ρεύμα έμειναν η Άνδρος και η Τήνος.

    Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν ακόμη, στα νησιά Τήλος και Σύμη, στο Μέτσοβο και στη Φθιώτιδα και στην Αττική, στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βάρη και την Ερυθραία.

    Ειδικά στην Αττική περισσότερες από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    [04] Γερμανός επιστήμονας αμφισβητεί το "φαινόμενο του Θερμοκήπιου"

    Ένα στέλεχος του ενεργειακού τομέα της Γερμανίας, ο 62χρονος καθηγητής Χημείας Φριτς Φάρενχολτ, παρουσίασε ένα βιβλίο που συνυπογράφει με τον συνάδελφό του τού πετρελαϊκού τομέα, Σεμπάστιαν Λούνινγκ, στο οποίο προβάλει την άποψη ότι η καύση των ορυκτών καυσίμων δεν βλάπτει τελικά την υγεία, παρότι οι Γερμανοί αποδίδουν πάρα πολλά φαινόμενα και συμβάντα στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

    Ο Φάρενχολτ, που πολιτικά τοποθετείται στην αριστερά και φημίζεται για τις "απόψεις ενάντια στο ρεύμα", διευθύνει σήμερα το Τμήμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον δεύτερο σε μέγεθος όμιλο κοινής ωφέλειας, τον RWE. Ο Λούνινγκ εργάζεται στο Τμήμα πετρελαίου του RWE.

    Στο βιβλίο, που τιτλοφορείται :"Ο Ψυχρός Ήλιος : Γιατί δεν θα συμβεί κλιματική καταστροφή", τονίζεται ότι ο Ήλιος ψύχεται και έτσι το "φαινόμενο του Θερμοκηπίου", που "η σημασία του έχει υπερτονιστεί" όπως προστίθεται, "αντισταθμίζει" εύκολα το ότι ο Ήλιος ψύχεται.

    Τονίζεται επίσης στο βιβλίο ότι οι Γερμανοί θα πρέπει, εφεξής, να έχουν φιλικότερη στάση για τα ορυκτά καύσιμα και πάντως να εγκαταλείψουν τον αρνητισμό που τούς διαπνέει σε ό,τι τα αφορά, έως τώρα.

    Το βιβλίο των Φάρενχολτ-Λούνινγκ αναμένεται να προκαλέσει διαμαρτυρίες.

    Σπανίζει η κριτική για την Επιστήμη που μελετά την κλιματολογική αλλαγή, ειδικά στη Γερμανία, όπου και η ηλιακή και η αιολική ενέργεια έχουν λάβει επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω μιας τιμαριθμικής προσαρμογής στα ενεργειακά τιμολόγια.

    Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ ζητεί, επίμονα, σε πολλά διεθνή φόρουμ, να αναληφθεί ταχέως δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    [05] Μετανάστης για ένα καλύτερο αύριο...

    Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο θα σκέφτονταν σοβαρά να μεταναστεύσουν σε μια άλλη χώρα αν τους πρόσφεραν καλή δουλειά, καλύτερο μισθό και κίνητρα όπως εκμάθηση της γλώσσας ή ταξίδια στην πατρίδα τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.

    Καθώς η παγκόσμια οικονομία αγωνίζεται ακόμη να ανακάμψει, οι εργαζόμενοι σε Μεξικό, Βραζιλία, Ρωσία, Τουρκία και Ινδία φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν. Αντιθέτως, Σουηδοί, Αμερικανοί και Βέλγοι προτιμούν να μείνουν την πατρίδα τους, υποστηρίζεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos.

    Περίπου δύο στους δέκα (20%) ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα ήταν πολύ πιθανό να μεταναστεύσουν για 2-3 χρόνια αν τους δοθεί αύξηση 10%. Άλλοι τρεις στους δέκα (30%) είπαν ότι είναι μια πιθανότητα την οποία θα μελετούσαν πολύ σοβαρά.

    Με βάση τα δεδομένα αυτά, "το μισό εργατικό δυναμικό σε 24 χώρες δηλώνει πρόθυμο να φύγει στο εξωτερικό", είπε η Κέρεν Γκότφριντ, διευθύντρια ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων, χαρακτηρίζοντας "τεράστιο" το ποσοστό.

    [06] "Η Γερμανία αποδέχεται την ευθύνη που της αναλογεί"

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ επέκρινε τη Γερμανία επειδή διαμαρτύρεται για το κόστος της διευθέτησης της κρίσης στην ευρωζώνη, αλλά πρόσθεσε πως πιστεύει ότι η Γερμανία αποδέχεται την ευθύνη επιτέλους.

    Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, ο Βαν Ρόμπεϊ ανέφερε: "Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι Γερμανοί αισθάνονται ότι αναγκάζονται να αναλάβουν την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση του χρέους".

    "Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το ένα τέταρτο (της βοήθειας) προέρχεται από το γερμανικό βαλάντιο και αυτό σημαίνει ότι τα τρία τέταρτα προέρχονται από τα βαλάντια των άλλων χωρών της ευρωζώνης".

    Ο Βαν Ρόμπεϊ μίλησε για "το γεγονός ότι η επίλυση της κρίσης παίρνει πολύ χρόνο, περισσότερο απ' ότι αναμενόταν, ας είμαστε ειλικρινείς", αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι "οι Γερμανοί θα ξεπεράσουν την μάλλον επιφυλακτική τους στάση και θα ρίξουν όλο τους το βάρος στην 'περισσότερη Ευρώπη'".

    "Κάθε χώρα --και σκέπτομαι ιδιαίτερα την Ελλάδα-- δεν είναι μόνο υπεύθυνη για τον εαυτό της, αλλά και για τη νομισματική ένωση ως σύνολο".

    [07] Ο Α. Τσίπρας ζητεί ενημέρωση για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

    Την ενημέρωση της Βουλής για το πού βρίσκονται και τι έχουν αποδώσει οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας, μετά από μία δεκαετία, ζήτησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

    Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την υποστήριξη του κόμματός του για μια ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό και για μια χρήση, και κάλεσε τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, να μην φέρει μια πρόταση, η οποία "θα ρίχνει λάδι στη φωτιά".

    [08] Προβλήματα στη λεωφόρο Κηφισού, λόγω ανατροπής φορτηγού

    Φορτηγό αυτοκίνητο με γαλακτομικά προϊόντα, ανετράπη το πρωί, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη λεωφόρο Κηφισού στην έξοδο προς Γλυφάδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός του.

    Η κυκλοφορία στο σημείο δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί και δύναμη της τροχαίας εκτρέπει τα οχήματα στον παράδρομο προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

    [09] Νέος σφοδρός βομβαρδισμός της πόλης Χομς στη Συρία

    Επαναλαμβάνεται από νωρίς το πρωί ο σφοδρός βομβαρδισμός της πόλης Χομς από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων και ακτιβιστών.

    Εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα στη Συρία, οι περισσότεροι στη Χομς.

    "Οι βομβαρδισμοί επικεντρώνονται και πάλι στο Μπαμπ Αμρο. Ενας γιατρός προσπάθησε να μπει σήμερα το πρωί στη συνοικία , αλλά άκουσα ότι τραυματίσθηκε", δήλωσε ο Μοχάμαντ αλ-Χάσαν, ένας ακτιβιστής από τη Χομς, στο Ρόιτερς μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

    "Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και όλες οι επικοινωνίες με την περιοχή έχουν κοπεί", πρόσθεσε.

    [10] Το βιβλίο "Οι χειρότερες προβλέψεις" γι' αυτούς που έπεσαν ... έξω

    Ένα βιβλίο για τις μεγάλες προβλέψεις που έπεσαν? πανηγυρικά έξω! Οι ολοφάνερες γκάφες! Και οι αξέχαστοι που τις αποτόλμησαν!

    «Οι χειρότερες προβλέψεις» επιγράφεται το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, γραμμένο από τον Βρετανό Έρικ Τσαλίν, κοινωνιολόγο του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ.

    Οι πλέον σπαρταριστές από τον χώρο της μουσικής, της επιστήμης, της πολιτικής και γενικά της ιστορίας:

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ράδερφορντ Χέϊς , όταν ακόμη ήταν φέρελπις ρεπουμπλικανός, μετά από μία επίδειξη του μηχανικού Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ ενός πειραματικού τηλεφώνου το 1876, αποφάνθηκε ότι η συσκευή αυτή δεν θα έχει καμία χρησιμότητα βασισμένος σε εσωτερική έκθεση της τηλεγραφικής εταιρείας Western Union που έγραφε ότι "από τη φύση της η συσκευή δεν έχει ουδεμία αξία».

    Άλλο τόσο? «διορατικός» και ο κορυφαίος παραγωγός του Χόλιγουντ Ντάριλ Ζανούν για την τηλεόραση, όταν το 1946 του έδειξαν μια μικρή ηλεκτρομαγνητική TV που είχε προχωρήσει ο Σκοτσέζος εφευρέτης Τζον Λόγκι Μπέιρτ: "o κόσμος γρήγορα θα βαρεθεί να χαζεύει μπροστά σε ένα κουτί από κόντρα πλακέ, κάθε βράδυ".

    Ο μεγάλος Αμερικανός τραγουδιστής Φρανκ Σινάτρα, όταν πρωτοάκουσε έναν νεαρό να κουνιέται τραγουδώντας ροκ, τον Έλβις Πρίσλεϊ, είπε: «η μουσική του είναι ελεεινή. Είναι ένα δύσοσμο αφροδισιακό. Θα προκαλέσει τελείως αρνητικές αντιδράσεις στους νέους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 February 2012 - 7:28:57 UTC