Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίθετος στις «τυφλές απολύσεις» ο Δ. Ρέππας
  • [02] Προωθείται η ιδέα ενός τραπεζικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους
  • [03] Κατάληψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [04] Αντίποινα του Ιράν με απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου προς την ΕΕ
  • [05] Ο ΠΑΟΚ χάνει για ένα μήνα τους Κατσικά, Γλύκο, δύο εβδομάδες τον Αθανασιάδη
  • [06] Φυτοφάρμακα - υλικά συσκευασίας μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα
  • [07] Στην ανακύκλωση αχρησιμοποίητα φάρμακα, αξίας 1 δισ. ευρώ
  • [08] Διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Ρουμανία
  • [09] Πέντε αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση υποθαλάσσιας σήραγγας στην Ιαπωνία
  • [10] Ο Μπερμπάτοφ για ένα ακόμη χρόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

  • [01] Αντίθετος στις «τυφλές απολύσεις» ο Δ. Ρέππας

    Στην απόλυση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάργηση φορέων ή τη μείωση του μεγέθους τους, αλλά και την κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από την τρόικα, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

    Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνουν ότι το θέμα της μείωσης του προσωπικού αφορά όλα τα υπουργεία (άρα και αυτά που αφορούν ένστολους και εκπαιδευτικούς), τους εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ. και επισημαίνουν ότι κάθε υπουργείο πρέπει, αξιοποιώντας την Επιτροπή Αναδιάρθρωσης του άρ. 35 του ν. 4024/2011 (περί κατάργησης δομών και πλεονάζοντος προσωπικού), να εντοπίσει φορείς και υπηρεσιακές μονάδες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

    Ωστόσο, με δήλωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, εξέφρασε την αντίθεσή του στις «τυφλές απολύσεις» και τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «παραμένουμε στη θέση μας για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα».

    Ο κ. Ρέππας υποστήριξε επίσης τα εξής: «Η μείωση προσωπικού είναι απολύτως συνδεδεμένη με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και των φορέων που προωθεί κάθε υπουργείο, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο άρθρο 35 του Ν. 4024. Σε αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπιστεί και η μείωση προσωπικού κατά περίπου 15.000 εντός του 2012 που τέθηκε για πρώτη φορά από την τρόικα, στην τελευταία συνάντηση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012. Η σύμφωνη θέση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση οριοθετεί και το πλαίσιο των κινήσεων για κάθε υπουργείο».

    Πηγές του υπουργείου Παιδείας επισήμαιναν ότι «κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στον αριθμό των εκπαιδευτικών ούτε θα λυθεί καμία σχέση εργασίας, άλλωστε ο προϋπολογισμός έχει κλείσει. Ωστόσο, αν υπάρξει μεταβολή, αυτή θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά, δεν θα ξεπερνά το 15% και θα αφορά σε έκτακτο προσωπικό».

    [02] Προωθείται η ιδέα ενός τραπεζικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί ότι η γαλλο-γερμανική ιδέα για τη δημιουργία ενός δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού δημοσίου χρέους "δεν είναι παράλογη".

    "Δεν είναι παράλογη ιδέα", δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RBB Inforadio. O Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν χρειάζεται να διευθετηθούν ακόμη οι "τεχνικές λεπτομέρειες" αυτής της πρότασης, η οποία διατυπώθηκε χθες στο Παρίσι μετά τη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της καγκελαρίου της Γερμανίας 'Αγγελας Μέρκελ.

    [03] Κατάληψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    Σε κατάληψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν προχωρήσει από το πρωί οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την προοπτική κατάργησης οργανικών μονάδων του δημοσίου, αλλά και περικοπών προσωπικού.

    Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των γεωτεχνικών υπαλλήλων, στην περίπτωση που ισχύσει η μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο υπουργείο, τότε περί τα 700 άτομα θα χάσουν τη δουλειά τους.

    [04] Αντίποινα του Ιράν με απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου προς την ΕΕ

    Το ιρανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμο να επιβάλει απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου προς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

    "Σε αντίποινα με τα σιωνιστικά μέτρα των ευρωπαϊκών χωρών να επιβάλουν εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, είμαστε έτοιμοι να απαγορεύσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες", τόνισε ο βουλευτής Μοχάμαντ Τζαβάντ Καριμί-Κοντουσί.

    Εν τω μεταξύ, ητιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε σήμερα πάνω από τα 116 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη και οι ανησυχίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή επισκίασαν τον φόβο μίας επιδείνωσης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

    [05] Ο ΠΑΟΚ χάνει για ένα μήνα τους Κατσικά, Γλύκο, δύο εβδομάδες τον Αθανασιάδη

    Σοβαροί αποδεικνύονται για τον ΠΑΟΚ οι τραυματισμοί που υπέστησαν στο ντέρμπι στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό οι Γιώργος Κατσικάς, Παναγιώτης Γλύκος και Στέφανος Αθανασιάδης.

    Το πρόβλημα του πρώτου αφορά σε ρήξη μηνίσκου, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα. Τόσο διάστημα θα χρειαστεί να απουσιάσει από τις υποχρεώσεις του «Δικεφάλου» και ο δεύτερος, λόγω θλάσης β' βαθμού. Ο Αθανασιάδης υποφέρει από οστικό οίδημα έξω κνημιαίου κονδύλου και κάκωση μηνίσκου. Η απουσία του από τις προπονήσεις προσδιορίζεται σε δύο περίπου εβδομάδες.

    [06] Φυτοφάρμακα - υλικά συσκευασίας μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα

    Ηκακή χρήση των φυτοφαρμάκων και η ανεξέλεγκτη διαχείριση υλικών συσκευασίας από τους αγρότες, προβάλλουν ως δύο από τις βασικές αιτίες μόλυνσης των υπογείων υδάτων στα δημοτικά διαμερίσματα Αρμενίου και Μέλισσας της Θεσσαλίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που διενήργησε το ΙΓΜΕ.

    Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή ανιχνεύτηκαν υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης των τοπικών κοινοτήτων εδώ και μήνες.

    Σύμφωνα με την μελέτη, υποδεικνύονται λύσεις με την διάνοιξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων σε άλλη περιοχή, μη πεδινή, η οποία παρουσιάζει χαμηλότερες τιμές νιτρικών ιόντων, ολικού και εξασθενούς χρωμίου καθώς και αρσενικού.

    Εξάλλου, λαμβάνοντας υπόψιν, τις αυξημένες συγκεντρώσεις χρωμίου και αρσενικού καθώς και την παρουσία ανεξέλεγκτων χώρων διάθεσης προϊόντων φυτοφαρμάκων, προτείνεται η υλοποίηση ολοκληρωμένης μελέτης με δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις για το σύνολο των κύριων ιόντων και πληθώρας ιχνοστοιχείων καθώς και φυτοφαρμάκων, με στόχο την αξιολόγηση και επικαιροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης της ποιότητας του νερού και ιδιαίτερα του πόσιμου νερού, σε όλη την Θεσσαλία.

    [07] Στην ανακύκλωση αχρησιμοποίητα φάρμακα, αξίας 1 δισ. ευρώ

    Τέσσερα στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά εκτιμάται ότι έχουν μετατραπεί σε μικρές αποθήκες ληγμένων ή αχρησιμοποίητων φαρμάκων, η αξία των οποίων ενδεχομένως και να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

    Τη διαπίστωση αυτή έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία όπως ανακοίνωσε, προχωρά στη συλλογή, αλλά και την ανακύκλωση των φαρμάκων αυτών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

    Από τον Μάρτιο, θα τοποθετηθούν 12.000 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, πράσινου χρώματος, στα φαρμακεία όλης της χώρας, προκειμένου να αποθέτουν εκεί οι πολίτες τα φάρμακα, που δεν χρειάζονται.

    Οι ποσότητες των φαρμάκων, που θα συλλέγονται, θα συγκεντρώνονται από τις φαρμακαποθήκες και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας.

    Το ΙΦΕΤ θα έχει την ευθύνη της αποστολής των ποσοτήτων αυτών σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, τα οποία θα φροντίζουν για την αδρανοποίηση και την καύση τους.

    Στόχος, πάντως, του υπουργείου Υγείας, όπως έγινε γνωστό, είναι η δημιουργία ανάλογης μονάδας καταστροφής φαρμάκων και στην Ελλάδα.

    [08] Διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Ρουμανία

    Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μιχάι Ραζβάν Ουνγκουρεάνου άρχισε σήμερα διαβουλεύσεις με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

    Πολλοί από τους υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης αναμένεται να διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax. Ανάμεσά τους , οι υπουργοί Δικαιοσύνης Κατάλιν Πρεντόιου, Εξωτερικών Κριστιάν Ντιακονέσκου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λεονάρ Ορμπαν και Παιδείας Ντανιέλ Φουνερίου.

    Αντίθετα, αλλαγές αναμένονται στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Οικονομίας.

    [09] Πέντε αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση υποθαλάσσιας σήραγγας στην Ιαπωνία

    Υποθαλάσσιο τούνελ ενός από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ιαπωνίας κατέρρευσε στην επαρχία Οκαγιάμα. Πέντε άνθρωποι αγνοούνται, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

    Έξι εργαζόμενοι βρίσκονταν στην υπό κατασκευήν σήραγγα την ώρα που κατέρρευσε. Μόνο ο ένας κατόρθωσε να βγει.

    Το διυλιστήριο ανήκει σε μία εταιρεία του πετρελαϊκού ομίλου JX.

    [10] Ο Μπερμπάτοφ για ένα ακόμη χρόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Μπορεί πολλοί να τον θεωρούσαν «τελειωμένο» στο Μάντσεστερ, αλλά τελικά ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ δεν πρόκειται να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ» και θα παραμείνει για ένα ακόμη χρόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Ο μάνατζερ του Βούλγαρου σταρ επιβεβαίωσε ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα κάνουν χρήση της οψιόν ανανέωσης που περιλαμβάνει η συνεργασία με τον διεθνή στράικερ. Το ισχύον συμβόλαιο του Μπερμπάτοφ λήγει το καλοκαίρι, αλλά οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν στο δυναμικό τους τον παίκτη γι' άλλους 12 μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 February 2012 - 9:29:01 UTC