Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλες οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία από τη μείωση του βασικού μισθού
  • [02] Αφιέρωμα στο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη

  • [01] Μεγάλες οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία από τη μείωση του βασικού μισθού

    Στα 2,2 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι απώλειες των ασφαλιστικών Ταμείων από τη μείωση των κατώτερων αμοιβών κατά 20% και την ανάλογη μείωση των εισφορών, σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομικών και επιστημονικό διευθυντή του ινστιτούτου εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Σάββα Ρομπόλη.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Ρομπόλης, επισημαίνει ότι με την επιβάρυνση αυτή θα αυξηθεί η «ασφυκτική» όπως την χαρακτηρίζει «περικύκλωση των Ταμείων από τον όγκο των ελλειμμάτων».

    «Ήδη», τονίζει ο κ. Ρομπόλης, «τα Ταμεία επιβαρύνονται κατά 6,5 δισ. από την ανεργία και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ σε 8 δισ. ανέρχεται η εισφοροδιαφυγή, λόγω της εκτεταμένης αδήλωτης εργασίας».

    Εκτός από τη μείωση των εισφορών τα οικονομικά των Ταμείων επιβαρύνονται περαιτέρω από την παρατεταμένη ύφεση και τον όγκο των ανείσπρακτων οφειλών. Εκτιμάται ότι κάθε αύξηση κατά μία μονάδα της ύφεσης κοστίζει στα Ταμεία 350 εκατ. το χρόνο, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, τα χρέη που οφείλονται από επιχειρήσεις προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ανέρχονται στα 11 δισ. ευρώ.

    Από το σύνολο των οφειλών, τα 6,2 δισ. ευρώ οφείλονται στο ΙΚΑ, τα 3,7 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΕ και το υπόλοιπο ποσό προς τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Το υπουργείο Εργασίας αλλά και οι ασφαλιστικοί φορείς καταβάλλουν προσπάθειες για την είσπραξη των οφειλών αλλά τα αποτελέσματα δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία. Παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες, την ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και τα bonus προς τους συνεπείς οφειλέτες κατά το 2010 εισπράχθηκαν από τα οφειλόμενα παρελθόντων ετών, 940 εκατ. ευρώ.

    [02] Αφιέρωμα στο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη

    Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη θα πλημμυρίσουν το βράδυ (20.30) της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου, την αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε ένα το αφιέρωμα του Μεγάρου στο συμφωνικό έργο του δημιουργού.

    Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας (θα ακολουθήσουν άλλες δύο μέσα στη χρονιά) ξεκινά με την παρουσίαση του «Adagio» και του Κοντσέρτου για πιάνο αρ. 2, με σολίστ τον διάσημο Γαλλοκύπριο πιανίστα και συνθέτη Κυπριανό Κατσαρή.

    Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακουστεί η έκτη Συμφωνία (έργο 54) του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, ενός από τους μεγαλύτερους Ρώσους συνθέτες του 20ού αιώνα.

    Η σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με τη συμφωνική μουσική υπήρξε κάτι περισσότερο από ζωτική για τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό, όπως αποκαλύπτει στην εκμυστήρευσή του στον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, συγγραφέα του βιβλίου «Μίκης Θεοδωράκης: η ζωή μου».

    «Η συμφωνική μουσική αποτελεί το κορυφαίο πνευματικό επίτευγμα της δυτικής σκέψης, ιδιαίτερα των Γερμανών, ισάξιο με την αθάνατη αρχιτεκτονική και το αρχαίο δράμα» αναφέρει ο Θεοδωράκης σε απόσπασμα της βιογραφίας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 February 2012 - 19:28:53 UTC