Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπέμπονται 18 για τους "Πυρήνες"
  • [02] Αιχμές Αδαμίδη κατά Νικολαΐδη για τα διοικητικά της ΑΕΚ
  • [03] Άστεγος βρέθηκε νεκρός έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείo της Πάτρας
  • [04] Άνοδος 0,86% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Παραπέμπονται 18 για τους "Πυρήνες"

    Την παραπομπή σε δίκη συνολικά 18 κατηγορουμένων για τρεις υποθέσεις τρομοκρατίας διατάσσει, με αντίστοιχα βουλεύματά του, το Συμβούλιο Εφετών.

    Πρόκειται για υποθέσεις οι οποίες αφορούν την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και τις οποίες χειρίζονταν ως τώρα οι εφέτες ανακριτές για τρομοκρατικές οργανώσεις. Η πρώτη δικογραφία αφορά την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και φορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό από μέλη της οργάνωσης, στα τέλη του 2010, ενώ οι άλλες δύο δικογραφίες αφορούν συλλήψεις που είχαν γίνει σε Πειραιά και Βόλο έπειτα από εντοπισμό σπιτιών- που θεωρούνταν καταλύματα της οργάνωσης- με παράνομο οπλισμό.

    Με τα βουλεύματά τους οι εφέτες κρίνουν ότι πρέπει να απαλλαχθούν από κάθε κακουργηματική κατηγορία, οι Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ, οι οποίοι παραπέμπονται για πλημμεληματικές κατηγορίες που δεν αφορούν συμμετοχή σε οργάνωση.

    [02] Αιχμές Αδαμίδη κατά Νικολαΐδη για τα διοικητικά της ΑΕΚ

    Αιχμές κατά του Ντέμη Νικολαΐδη αφήνει, με σημερινή γραπτή δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης.

    Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται "να μπω σε αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε τρέφεται από τις πληγές της ΑΕΚ", ενώ τόνισε πως, αν του ζητηθεί ξανά, είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την Ένωση.

    Αναλυτικά η δήλωση Αδαμίδη: "Δεν πρόκειται να μπω ποτέ σε αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε τρέφεται από τις πληγές της ΑΕΚ, ούτε να παραβιάσω την ανακωχή που όλοι συμφωνήσαμε (και λίγοι φαίνεται ότι τηρούμε, ειδικά από τη στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ της ομάδας του 2004 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δίχως να έχουν ολοκληρωθεί ή καταλήξει σε οποιαδήποτε συμπεράσματα) στη συνάντησή μας στην "Μεγάλη Βρετάνια" στις 29/1. Στην ΑΕΚ ήρθα για να βοηθήσω στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μου και όχι ως μέτοχος. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω όπως μπορώ και όποτε μου ζητηθεί. Δεν θα διχάσω ποτέ, όσο κι αν απογοητεύω κάποιους. Δυστυχώς για τους λίγους, τα πραγματικά νούμερα και όχι η όποια αποσπασματική και «δημιουργική» λογιστική, μιλάνε από μόνα τους."

    [03] Άστεγος βρέθηκε νεκρός έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείo της Πάτρας

    Άστεγος και άτομο με ειδικές ανάγκες ήταν ο ηλικιωμένος που βρέθηκε σήμερα νεκρός, έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατός του οφείλεται στο κρύο, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν με την ιατροδικαστική εξέταση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος προσήλθε χθες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, παραπονούμενος για προβλήματα υγείας. Όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος δεν έφυγε από το νοσοκομείο, αλλά παρέμεινε στους χώρους του. Εργαζόμενοι που αντιλήφθησαν την παρουσία του, του έδωσαν κουβέρτες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κρύο, ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν στάθηκε αρκετό και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

    [04] Άνοδος 0,86% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από νευρικές διακυμάνσεις, εν αναμονή της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για το νέο δανεικό πρόγραμμα.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 809,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,86%. Ενδοσυνεδριακά σημείωνε κέρδη έως και 3,59% καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 830,97 μονάδες, επίπεδα που σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, αποτελούν ισχυρή αντίσταση στην ανοδική κίνηση της αγοράς.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 111,756 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 February 2012 - 17:28:55 UTC