Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφώνησαν σε όλα, πλην των συντάξεων
  • [02] Στον "πάγο" παραμένει η χώρα
  • [03] Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων το...2010
  • [04] Συζητήσεις των Δημοκρατικών περί "φορολογικής δικαιοσύνης"
  • [05] Ηχηρή απάντηση ετοιμάζουν τα συνδικάτα
  • [06] Επεκτατική πολιτική από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
  • [07] Μείωση χρεώσεων του αεροδρομίου Αθηνών ζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις
  • [08] Υγιή δόντια για υγιή καρδιά
  • [09] Παραμένει ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, βορειανατολικά της Κέας
  • [10] Συρία: Χρειαζόμαστε όπλα και όχι ξένους στρατιώτες, δηλώνουν οι αντικαθεστωτικοί

  • [01] Συμφώνησαν σε όλα, πλην των συντάξεων

    Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα,η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η οποία διήρκεσε σχεδόν 8 ώρες.

    Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος, το οποίο συνοδεύει την χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας τα επόμενα χρόνια.

    Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε ευρύτατη συμφωνία σε όλα τα ζητήματα με εξαίρεση τις επικουρικές συντάξεις. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,οι πολιτικοί αρχηγοί εξουσιοδότησαν τον Λ. Παπαδήμο να διαπραγματευθεί τα εναλλακτικά σενάριαγια τις επικουρικές συντάξεις με την τρόικα.

    Με τη συνάντησηΠαπαδήμου- τρόικας θα ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, το απόγευμα,στις Βρυξέλλες.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση Παπαδήμου - πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωποςτου ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης είπε ότι εκκρεμεί η λήψη απόφασης για την εξεύρεση ενός ποσού 625 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 325 εκατ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τις δαπάνες της Άμυνας και ορισμένων άλλων υπουργείων ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργούμε την τρόικα.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς τόνισε: "Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, υπάρχει ακόμη ένα θέμα με τις συντάξεις".

    Ακολούθως, υπογράμμισε:"Ξέρω ότι για ορισμένους είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται και μάλιστα σκληρά" και πρόσθεσε ότι "πρέπει να κοιτάμε τον απλό κόσμο, πρέπει να διαπραγματευόμαστε, είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης θέση που πρέπει να έχει κανείς σε ώρες κρίσης και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι την παρεξηγούν. Τα πράγματα είναι δύσκολα και προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιτότερο".

    Εν τω μεταξύ, επιμένει στις έγγραφες διαβεβαιώσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Νομικό Συμβούλιο του κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος ότι τα μέτρα είναι σύννομα και πως θα βγάλουν τη χώρα απο την κρίση, οΓ. Καρατζαφέρης.

    Όταν αποχώρησε απο την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε μια δήλωση παραπέμποντας σε ένα ποίημα του Καβάφη. Είπε ότι "ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι --το σωστό-- εις όλην την ζωή του".

    Μιλώντας στα γραφεία του κόμματος, είπε ότι ξεκαθάρισε τις προθέσεις του και ότι τιμά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

    Από τα όσα είπε, διαφάνηκε ότι υπήρξε ρήξη μεταξύ του κ. Καρατζαφέρη και των υπολοίπων, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι η χώρα περνά μια μεγάλη δοκιμασία "και δεν μπορώ μέσα σε αυτό τον λίγο χρόνο να απαντήσω με τρόπο που θα προσδιορίσει το μέλλον της χώρας τα επόμενα 40-50 χρόνια".

    Διαβάστε επίσης:

    Τα τέσσερα σενάρια για τις περικοπές των συντάξεων

    [02] Στον "πάγο" παραμένει η χώρα

    Το κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια και ισχυρούς βοριάδες που πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα, κυρίως στην ηλεκτροδότηση και στις συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου η κίνηση να διεξάγεται με αλυσίδες.

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, από όπου δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο.

    Επίσης κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

    [03] Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων το...2010

    Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

    Στην

    Ειδικότερα, στην Ελλάδα ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην

    Στο μεταξύ, "βουτιά" της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα κατέγραψε η τελευταία έρευνα της Nielsen, που αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι πολίτες "βλέπουν" παράταση της ύφεσης, τους επόμενους μήνες, με έναν στους τρεις να δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, μετά την κάλυψη των βασικών του αναγκών.

    Εννέα στους δέκα καταναλωτές θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτούς πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες, που ακολουθούν. Η κατάσταση της οικονομίας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στην Ευρώπη, ενώ ανάμεσα στους Ευρωπαίους οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι τόσο για την οικονομία (42%) όσο και για την εξασφάλιση ή διατήρηση της εργασίας τους (44%).

    Στη χώρα μας, ένας στους τρεις δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, μετά την κάλυψη των βασικών του αναγκών. Συγχρόνως, το μεγαλύτερο ποσοστό όσων συνεχίζουν να διαθέτουν κάποια χρήματα, τα χρησιμοποιεί για αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών, με αποτέλεσμα ένα μικρό μόνο ποσοστό των διαθέσιμων χρημάτων να καταλήγει στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, που φαίνεται να ξοδεύει περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα. «ΕΕ των 27», το 23% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. «ΕΕ των 27» είναι 27%, 23,3% και 19,8%.

    [04] Συζητήσεις των Δημοκρατικών περί "φορολογικής δικαιοσύνης"

    Ο Γουόρεν Μπάφετ, δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος ο οποίος έδωσε την αφορμή για τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επιβληθεί υψηλότερη φορολογία στους πλούσιους στις ΗΠΑ, συναντήθηκε με Δημοκρατικούς γερουσιαστές χθες για να συζητήσουν το θέμα.

    Ο Μπάφετ μίλησε σε ένα δείπνο με τα μέλη των Δημοκρατικών και συζήτησε μαζί τους σχετικά με την προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη, είπαν οι πηγές αυτές.

    Διατύπωσε «πολύ πειστικά επιχειρήματα για την ανάγκη να καταστεί ο φορολογικός κώδικας όργανο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης αντί να νοθεύεται ώστε να βοηθά τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι», είπε ένα στέλεχος των Δημοκρατικών.

    Ο Ομπάμα είχε συζητήσει νωρίτερα με Δημοκρατικούς γερουσιαστές.

    Ο Μπάφετ, επενδυτής και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είχε δηλώσει ότι πολλοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι όπως ο ίδιος φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή από τον μέσο εργαζόμενο Αμερικανό.

    Ο Ομπάμα έχει δηλώσει πως θέλει το Κογκρέσο να θεσπίσει ένα μέτρο που ονομάζει «Κανόνα Μπάφετ» και θα ορίζει ότι όποιος έχει έσοδα μεγαλύτερα του 1 εκατ. δολαρίων θα πρέπει να φορολογείται με συντελεστή 30%.

    [05] Ηχηρή απάντηση ετοιμάζουν τα συνδικάτα

    Ηχηρή απάντηση ετοιμάζουν τα συνδικάτα στα επικείμενα μέτρα που φέρνει η νέα δανειακή σύμβαση.

    Σήμερα συνεδριάζουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήρια στην Αθήνα, στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως, και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

    «Μέτρο χωρίς νόημα» χαρακτηρίζει την μείωση του κατώτατου μισθού ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel», με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

    [06] Επεκτατική πολιτική από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

    Την πρόθεση του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΔΑ) να συμμετάσχει, εκμεταλλευόμενος την τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει και έχει αποκτήσει, στη διαδικασία αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης.

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό την πρόθεσή της για αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και της προσπάθειας για «μικρότερο κράτος» και αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα, λόγω της οικονομικής και γενικότερης κρίσης της χώρας.

    Ο κ. Παράσχης τόνισε την ανάγκη προώθησης ολοκληρωμένης στρατηγικής στον τομέα των αερομεταφορών, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς από τη μια πλευρά θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση επενδύσεων και από την άλλη θα συνεισφέρει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που αποτελεί τη μεγάλη βιομηχανία της χώρας.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ο κ. Παράσχης τόνισε ότι η διοίκηση του ΔΑΑ έχει λάβει από νωρίς τα μέτρα της και ήδη από το 2008 τα λειτουργικά της έξοδα έχουν μειωθεί από 135 εκατ. σε 112 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 «πάγωσαν» οι αμοιβές του προσωπικού και δεν έγιναν απολύσεις. Παράλληλα, δόθηκαν κίνητρα σε υπαλλήλους που ήταν κοντά στη συνταξιοδότηση να αποχωρήσουν νωρίτερα.

    [07] Μείωση χρεώσεων του αεροδρομίου Αθηνών ζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις

    Στην άμεση εξορθολογικοποίηση των χρεώσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με αφορμή την υπογραφή της νέας σύμβασης με την Hochtief, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας πως η συνέχιση των σημερινών χρεώσεων θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην περαιτέρω τουριστική περιθωριοποίηση της Αθήνας.

    Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, ο τουριστικός προορισμός Αθήνα και η ευρύτερη περιοχή της Αττικής στην περίπτωση που το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας (ΔΑΑ) παραμείνει το δεύτερο ακριβότερο της Ευρώπης και με διαφορά (έως και 250%) το ακριβότερο της Μεσογείου, θα καταδικασθεί για τα επόμενα 30 χρόνια σε μαρασμό και περιθωριοποίηση

    Με την κατά 50% μείωση του σημερινού κόστους ο προορισμός της Αθήνας - Αττικής θα γίνει ελκυστικότερος τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και για τους Έλληνες επιβάτες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τον ΔΑΑ.

    Σε ό,τι αφορά τέλος την προσωρινή μείωση των εσόδων, που θα προκύψει, ο σύνδεσμος επισημαίνει ότι αυτή θα αντισταθμιστεί με την αύξηση που θα επέλθει στην επιβατική κίνηση του ΔΑΑ και στη ζήτηση του προορισμού με ευεργετικές επιδράσεις στην απασχόληση και στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής.

    [08] Υγιή δόντια για υγιή καρδιά

    Η περιοδοντική νόσος, η οποία είναι η κυριότερη αιτία απώλειας δοντιών στους ενήλικες, πλήττει το μισό του γενικού πληθυσμού. Τελευταία οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η νόσος σχετίζεται με τις καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς προάγει και τροποποιεί την αθηροσκλήρωση. Τα αποτελέσματα μελετών έδειξαν την παρουσία παθογόνων βακτηρίων, που προκαλούν την περιοδοντίτιδα, στην αθηρωματική πλάκα, εύρημα το οποίο ενισχύει τη συσχέτιση της περιοδοντίτιδας με τα καρδιαγγειακά.

    Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες στο 44%-57% του συνολικού πληθυσμού εμφανίζει μέτριας βαρύτητας περιοδοντική νόσο ενώ περίπου το 10% παρουσιάζει τις βαρύτερες μορφές της. Πρόκειται για μία φλεγμονώδη κατάσταση η οποία οδηγεί στην καταστροφή των στηρικτικών ιστών του δοντιού.

    «Η περιοδοντίτιδα είναι πολυπαραγοντική νόσος με αιφνίδια έναρξη, η οποία στα αρχικά στάδια είναι ύπουλη και ίσως δεν χαρακτηρίζεται από συμπτώματα. Ο περιοδοντικός ασθενής προσέρχεται στο οδοντιατρείο παραπονούμενος για αιμορραγία κατά το βούρτσισμα ή σε προχωρημένες μορφές της νόσου για κινητικότητα των δοντιών του. Υπάρχουν ενδείξεις για τη σύνδεσή της με καρδιαγγειακά νοσήματα και έτσι ενισχύεται ο ρόλος της στοματικής υγείας στη γενικότερη συστηματική υγεία» εξηγεί ο οδοντίατρος -περιοδοντολόγος Νίκος Ευθυμιάδης με αφορμή ομιλία του με θέμα την υγιεινή του στόματος και την επίδρασή της στην καρδιά, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου στην Εδεσσα στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος.

    [09] Παραμένει ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, βορειανατολικά της Κέας

    Αθήνα, Ελλάδα 09/02/2012 08:01 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο βορειανατολικά της Κέας

    Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, παραμένει φορτηγό με σημαία Παναμά, 5,5 ναυτικά μίλια βορειανατολικά της Κέας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ.

    Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 21 άτομα πλήρωμα, είχε αναχωρήσει κενό φορτίου απο την Κάρυστο με προορισμό τη Ρωσία.

    Στην περιοχή σπεύδουν ναυαγοσωστικά σκάφη του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα ένα ελικόπτερο super puma, για τυχόν συνδρομή βοήθειας.

    [10] Συρία: Χρειαζόμαστε όπλα και όχι ξένους στρατιώτες, δηλώνουν οι αντικαθεστωτικοί

    Σύροι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν την Τετάρτηότι χρειάζονται όπλα και όχι ξένους στρατιώτες για να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

    "Θέλουμε στρατιωτική υποστήριξη. Χρειαζόμαστε όπλα", δήλωσε διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σε συνάντηση των αντικαθεστωτικών που οργανώθηκε κοντά στη Δαμασκό και η οποία μεταδόθηκε στην Ουάσινγκτον μέσω Ιντερνετ.

    "Το ανθρώπινο δυναμικό το έχουμε, μάς λείπουν τα όπλα. Δεν ζητούμε στρατιώτες", τόνισε ο διοικητής που έδωσε το όνομα Μοχάμεντ.

    Ο Σύρος διοικητής πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Χομς, της πόλης που πολιορκείται από τις συριακές δυνάμεις εδώ και πολλές ημέρες, είναι αντιμέτωποι με μια "καταστροφική" ανθρωπιστική κρίση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 February 2012 - 7:28:57 UTC