Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έσπασαν το "φράγμα" του 1 εκατ. οι άνεργοι
  • [02] Α. Τσίπρας: «Ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση»
  • [03] Αποφασίστηκε να παραμείνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης- Μουζακίτης
  • [04] Σύγχρονη Βρετανική Τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη, από 14/2
  • [05] Δεν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα, δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης
  • [06] Φ. Κουβέλης: Θα καταψηφίσω το νέο μνημόνιο
  • [07] Πρόστιμα 8,6 δισ. ευρώ επιβλήθηκαν τη διετία 2010 - 2011
  • [08] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα των τραπεζών Κύπρου και Marfin
  • [09] "Η ελληνική πολιτική ηγεσία πολλές φορές δεν είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο", υποστηρίζει ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών
  • [10] Η Ρεάλ Μαδρίτης πλουσιότερος σύλλογος της Ευρώπης για έβδομη χρονιά

  • [01] Έσπασαν το "φράγμα" του 1 εκατ. οι άνεργοι

    Σοκ προκαλεί το ποσοστό της ανεργίας για τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς "εκτινάχθηκε" στο 20,9% και ο αριθμός των ανέργων υπερέβη το ένα εκατομμύριο άτομα.

    Η ανεργία αυξήθηκε το συγκεκριμένο μήνα κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες, σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, με τους ανέργους να αυξάνονται κατά περίπου 337.000 άτομα, ενώ μόνο μεταξύ Νοεμβρίου και Οκτωβρίου 2011, προστέθηκαν στις "μαύρες λίστες" ακόμη 126.000 άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός πλέον υπερβαίνει τους απασχολούμενους κατά 500 χιλιάδες άτομα, ενώ περίπου ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι. Οικονομικοί παράγοντες εκδηλώνουν φόβους για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, δεδομένης της μεγαλύτερης ύφεσης που θα προκαλέσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ):

    Το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% τον Νοέμβριο 2010 και 18,2% τον Οκτώβριο 2011. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα και αυξήθηκαν κατά 337.010 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (αύξηση 14%).

    [02] Α. Τσίπρας: «Ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση»

    «Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα τρία κόμματα που στηρίζουν αυτό το διασυρμό», δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις ο πρόεδρος τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες».

    Σε μια από τις πλέον σφοδρές επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, ο κ. Τσίπρας, αφού έκανε λόγο «για ηγεσία πολιτικών νάνων», είπε ότι «επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν, υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο και καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχεια».

    Πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «είναι όλοι τους υπόλογοι στην ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό».

    Για την εικόνα των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο «για παρωδία διαπραγμάτευσης της τελευταίας στιγμής που απλώς επικύρωσε με μελοδραματικό ντεκόρ την καταρράκωση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, τον ευτελισμό της δημοκρατίας, τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα του τρίτου κόσμου» και σημειώνει ότι «μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κ. Μέρκελ και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια δημιούργησε».

    [03] Αποφασίστηκε να παραμείνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης- Μουζακίτης

    Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, με ψήφους 7 υπέρ και 4 κατά, αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις των οικονομικών εισαγγελέων, οι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν παραιτηθεί επικαλούμενοι παρέμβαση στο έργο τους, κάτι το οποίο όμως δεν θεμελιώθηκε απο την έρευνα που διεξήχθη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου διαβίβασε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το λεγόμενο ερώτημα για το εάν οι παραιτήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών πρέπει να γίνουν ή όχι δεκτές.

    [04] Σύγχρονη Βρετανική Τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη, από 14/2

    Πάνω από 8.500 έργα Βρετανών καλλιτεχνών αριθμεί η συλλογή του Βρετανικού Συμβουλίου, μέρος της οποίας θα εκτεθεί στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, από τις 14 Φεβρουαρίου.

    Αποτελεί παγκοσμίως μία από τις πληρέστερες συλλογές σύγχρονης βρετανικής τέχνης, στην οποία εκπροσωπούνται 1.650 Βρετανοί καλλιτέχνες της δεκαετίας του 1980 έως τις μέρες μας.

    Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Μουσείο Μπενάκη.

    Περιλαμβάνει περίπου 150 έργα από ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους οι Ντάμιεν Χιρστ, Σάρα Λούκας, Μάικλ Λάντυ, οι αδελφοί Τζέηκ και Ντίνο Τσάπμαν κι άλλα «τρομερά» παιδιά από την εικαστική σκηνή των «Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών».

    Στη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τα εγκαίνια της έκθεσης, στις 14 Φεβρουαρίου, με την ομιλία του Βρετανού καλλιτέχνη Mαρκ Τίτσνερ, του οποίου έργο παρουσιάζεται στην έκθεση.

    [05] Δεν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα, δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης

    "Έχω δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω μέτρα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα την μείωση του κατώτερου μισθού, διότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν σχετίζονται με το πρόβλημά μας αλλά επιπλέον θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας μας", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    Είπε ότι αν το νομοσχέδιο έλθει με ένα άρθρο ή ακόμα να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν πρόκειται να το ψηφίσει καθώς θεωρεί πως "είναι θέμα συνείδησης".

    [06] Φ. Κουβέλης: Θα καταψηφίσω το νέο μνημόνιο

    Tην πρόθεσή του να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο, ανακοίνωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. «Θα πάρω το βάρος και την ευθύνη και όταν έρθει το νέο μνημόνιο στη Βουλή, εγώ θα το καταψηφίσω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και αυτοί που χειρίστηκαν το θέμα θέλουν τώρα συμμετοχή σε ένα άκριτο "ναι"».

    Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι το πλαίσιο των μέτρων είναι έντονα δεσμευτικό και υπογράμμισε πως η πιο έντιμη λύση θα ήταν οι εκλογές αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ειδικών σκοπών της κυβέρνησης Παπαδήμου.

    [07] Πρόστιμα 8,6 δισ. ευρώ επιβλήθηκαν τη διετία 2010 - 2011

    Στα 8,6 δισ. ευρώ εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομικών το ύψος των προστίμων για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς κατά τη διετία 2010-2011, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου που διαβιβάστηκε στη Βουλή και περιέχει αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους και τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν.

    Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο κ. Οικονόμου, το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.12.2011, διενεργήθηκαν 42.453 στοχευμένοι έλεγχοι, στους οποίους έχουν διαπιστωθεί 3.137.615 παραβάσεις σε 23.483 παραβάτες.

    Το ίδιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 27.863 έλεγχοι διακίνησης στους οποίους διαπιστώθηκαν 593.220 παραβάσεις σε 3.515 παραβάτες και 1.612 έλεγχοι επεξεργασίας στους οποίους έχουν διαπιστωθεί 254.614 παραβάσεις σε 1.088 παραβάτες. Το εκτιμώμενο ύψος προστίμων των εν λόγω παραβάσεων ανέρχεται στο ποσό των 4.404.133.003 ευρώ. Όπως επίσης αναφέρει ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, οφειλέτες επιτηδευματίες - σε 27 περιπτώσεις- κατέβαλαν στο δημόσιο το ποσό των 8.406.000 ευρώ.

    [08] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα των τραπεζών Κύπρου και Marfin

    Σε υποβάθμιση των καλυμμένων ομολόγων των τραπεζών Κύπρου και Marfin σε ''ΒΒΒ-'', από ''ΒΒΒ'', προχώρησε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.

    Ο οίκος διατήρησε υπό αρνητική παρακολούθηση (Watch Negative- RWN) τα καλυμμένα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενα" της Marfin, ενώ έθεσε εκτός αρνητικής παρακολούθησης τα καλυμμένα ομόλογα του προγράμματος "Δύο" της τράπεζας. Επίσης, διατήρησε υπό αρνητική παρακολούθηση τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου.

    Σύμφωνα με τον οίκο Fitch, τα κυπριακά καλυμμένα ομόλογα των δύο τραπεζών ανέρχονται συνολικά σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αφορούν ομόλογα αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκαν από τη Marfin στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενα", καλυμμένα ομόλογα αξίας 1,5 δισ. ευρώ που εκδόθηκαν από τη Marfin στο πλαίσιο του προγράμματος "Δύο" και καλυμμένα ομόλογα αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου.

    Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η ενέργειά του αυτή ακολουθεί την υποβάθμιση της ''πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε ''ΒΒΒ-/Negative'', από ''ΒΒΒ/RWN'' στις 27 Ιανουαρίου του 2012 και τις υποβαθμίσεις της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των τραπεζών Marfin και Κύπρου'' σε ''BB+/Negative'' στις 2 Φεβρουαρίου του 2012.

    [09] "Η ελληνική πολιτική ηγεσία πολλές φορές δεν είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο", υποστηρίζει ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών

    «Η πολιτική ηγεσία της χώρας πολλές φορές δεν είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε -αργά τη νύχτα- και ενώ στην Αθήνα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις- ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Τόμας Στέφεν, αναφερόμενος στους Έλληνες πολιτικούς.

    Σε δήλωσή του προς το πρακτορείο Reuters, η οποία αναπαράγεται από την ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού "Der Spiegel", ο κ. Στέφεν εκτιμά ακόμη ότι στην Ελλάδα έχει σημειωθεί «μικρή πρόοδος, σοκαριστικά μικρή πρόοδος» από το 2010 ως τώρα.

    «Θα θέλαμε να ξέρουμε τι βγαίνει από εκεί. Οι ανακοινώσεις πλέον δεν αρκούν», τονίζει ο Γερμανός υφυπουργός και, αναφερόμενος στα χρήματα που πρέπει να δοθούν στις 20 Μαρτίου, επισημαίνει ότι στόχος είναι αυτά τα χρήματα να μην καταβληθούν, αλλά να ενσωματωθούν στη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI.

    [10] Η Ρεάλ Μαδρίτης πλουσιότερος σύλλογος της Ευρώπης για έβδομη χρονιά

    Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πλουσιότερος σύλλογος της Ευρώπης. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση της εταιρείας «Deloitte», σύμφωνα με την οποία οι «μερένχες» είχαν την περίοδο 2010-11 έσοδα 479,5 εκατομμύρια ευρώ. Στον σχετικό κατάλογο, ακολουθούν η Μπαρτσελόνα με ετήσια έσοδα 450,7 εκ.ευρώ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (367), η Μπάγερν Μονάχου (321), η Αρσεναλ (251), η Τσέλσι (249), η Μίλαν (235), η Ιντερ (211), η Λίβερπουλ (203) και η Σάλκε με 202 εκατομμύρια ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έσοδα των πρώτων 20 συλλόγων του εν λόγω πίνακα για την περίοδο 2010-11, φθάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 February 2012 - 11:28:55 UTC