Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: "Αποφύγαμε τα χειρότερα"
  • [02] 1 χρόνος Καμίνης - Μπουτάρης
  • [03] Παραμένει στη φυλακή ο Εφραίμ

  • [01] Α. Σαμαράς: "Αποφύγαμε τα χειρότερα"

    Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό τονίζοντας ότι "ποτέ η Ελλάδα δεν τις είχε περισσότερο ανάγκη από ότι τις έχει σήμερα".

    Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και μίλησε σε προσωπικό τόνο λέγοντας ότι "είμαι εδώ για να βοηθήσω την πατρίδα".

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών υποστηρίζοντας ότι "πετύχαμε αρκετά πράγματα":

    - αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Το ζήτημα δεν είχε κλείσει όπως διαδίδουν κάποιοι

    - ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή επικουρικών συντάξεων. Επέμεινα να εξαιρεθούν από κάθε μείωση οι χαμηλότερες επικουρικές και κύριες συντάξεις και έτσι έγινε. Δεν ετέθη ποτέ θέμα να διαλέξουμε τάχα αν θα περισώσουμε τις κύριες ή τις επικουρικές. Η τρόικα επέμενε να γίνουν περικοπές και σε κύρια και σε επικουρικά ταμεία. Μετά από μεγάλη επιμονή δέχθηκαν οι συνολικές περικοπές να είναι οι μισές από αυτές που ζητούσαν.

    - απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών

    - δώσαμε τη μάχη ώστε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί στους υπόλοιπους μισθούς

    "Με δύο λόγια, παλέψαμε για να αποτρέψουμε πρόσθετη ύφεση, ανεργία πρόσθετα λουκέτα" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "αποφύγαμε τα χειρότερα, τα πιο υφεσιακά από όσα μας ζήτησαν, αλλά κάποια δεν αποφεύχθηκαν".

    [02] 1 χρόνος Καμίνης - Μπουτάρης

    Απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας τους κάνουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο διαδικτυακό περιοδικό του ΑΜΠΕ, «Muteline».

    "Ήταν ένας χρόνος νοικοκυρέματος. Ένας πρώτος χρόνος, που πιστεύω, ότι τέθηκαν οι βάσεις για να κάνουμε την Αθήνα αντάξια των προσδοκιών των δικών μας αλλά και των δημοτών της", δηλώνει ο Γ. Καμίνης.

    Τον πρώτο χρόνο της θητείας μας, τονίζει ο Γ. Καμίνης, πετύχαμε εξοικονόμηση, σχεδόν 30% στις δαπάνες, εξοφλώντας και ένα μεγάλο μέρος των οφειλών μας σε προμηθευτές. Κι αυτό την ώρα που συγκρατήσαμε τα δημοτικά τέλη και που η ύφεση προκαλεί σημαντικές διαρροές στα έσοδά μας από τα δημοτικά τέλη.

    Ο δήμαρχος θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι "έπειτα από ένα έτος στη δημοτική αρχή, καταφέραμε να μειώσουμε τα χρέη μας προς προμηθευτές, δηλαδή προς την πραγματική οικονομία, την αγορά, της πόλης κατά περίπου 50%, από περίπου 40 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ. ευρώ. Επιπλέον καταφέραμε αντί να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, όχι μόνο να τα παγώσουμε (για το 2011), αλλά και να τα μειώσουμε (για το 2012) για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά 7,5%".

    Ο Γ. Μπουτάρης εξηγεί: "Πώς το πετύχαμε αυτό; Περιορίσαμε κατά το ένα τρίτο περίπου τις πλασματικές υπερωρίες που αποτελούσαν τον κανόνα προηγουμένως, και μειώσαμε κατά περίπου 20%-30% τις ελαστικές δαπάνες κυρίως με ορθή διαχείριση της προμήθειας και ανάλωσης προϊόντων και υπηρεσιών που χρειάζεται ο δήμος".

    [03] Παραμένει στη φυλακή ο Εφραίμ

    Αρνητικά απάντησε η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, στο αίτημα του ηγούμενου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού με διάταξή της λέει ακόμη μια φορά «όχι» στον επικεφαλής της αγιορείτικης μονής κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αποφυλάκισή του.

    Θετική εισήγηση στο αίτημα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών, Π. Μαντζούνης, ο οποίος έκρινε πως ο ηγούμενος μπορεί να απελευθερωθεί με την επιβολή περιοριστικών όρων και καταβολή ως χρηματική εγγύηση ποσού 200.000 ευρώ.

    Ανάλογη θέση είχε διατυπώσει ο εισαγγελικός λειτουργός και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου κρίνοντας ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με όρους. Η πρόταση του εισαγγελέα δεν είχε βρει σύμφωνη την ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η οποία θεωρούσε πως ο μοναχός πρέπει να προφυλακιστεί.

    Η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, που κρατείται μόνος σε κελί του καταστήματος Κορυδαλλού, είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών, στις 23 Δεκεμβρίου, που συγκλήθηκε για να λύσει τη διαφωνία ανακρίτριας και Εισαγγελέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 February 2012 - 19:28:53 UTC