Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για την Τετάρτη μετατίθεται η απόφαση του Eurogroup
  • [02] Αναβρασμός στις ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [03] Σε απεργιακό κλοιό από σήμερα η χώρα
  • [04] Η ΕΕ χρειάζεται ισχυρότερο τείχος προστασίας, επιμένει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

  • [01] Για την Τετάρτη μετατίθεται η απόφαση του Eurogroup

    Για την Τετάρτη και υπό όρους μετατίθεται η οριστική απόφαση του Eurogroup για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι πριν από τη σύγκληση του Eurogroup την Τετάρτη θα πρέπει η ελληνική πλευρά να εκπληρώσει τρεις βασικούς όρους. Ο πρώτος αφορά την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης την Κυριακή. Ο δεύτερος όρος είναι να εξευρεθούν πρόσθετες περικοπές ύψους 325 εκατ. ευρώ για το 2012 και ο τρίτος όρος αφορά στην παροχή «ισχυρών δεσμεύσεων» από τους πολιτικούς αρχηγούς για την εφαρμογή του προγράμματος.

    Εκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν ότι είναι αναγκαίο, ώστε την ερχόμενη Τετάρτη που θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έγκριση του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου.

    «Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και απαιτούν υπευθυνότητα και μόνο υπευθυνότητα από όλους. Οτιδήποτε άλλο δεν βοηθά», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής.

    [02] Αναβρασμός στις ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Το μεσημέρι συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Επίσης αργά το απόγευμα θα συνεδριάσει και η ΚΟ της ΝΔ.

    Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε χθεσινοβραδυνή δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό. Μιλώντας σε προσωπικό τόνο δήλωσε παρών για να βοηθήσει την πατρίδα ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή διαδικασία είπε ότι με την διαπραγμάτευση που έκανε, πέτυχε να αποτρέψει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, να ματαιώσει την οριζόντια περικοπή επικουρικών συντάξεων, απέρριψε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών και έδωσε τη μάχη ώστε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί στους υπόλοιπους μισθούς.

    Μικροπολιτική κίνηση χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, την επιλογή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να προβεί σε δήλωση, την ώρα που, όπως επισημαίνει ο κ. Μπεγλίτης, «βρίσκεται σε εξέλιξη η καθοριστική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες όπου συζητείται το κρίσιμο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα».

    [03] Σε απεργιακό κλοιό από σήμερα η χώρα

    Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο προχωρούν τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αντιδρώντας στα μέτρα του νέου μνημονίου.

    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συλλαλητήρια στο Σύνταγμα σήμερα και αύριο στις 11.00,ενώτην Κυριακή το κεντρικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

    Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην Ομόνοια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ.

    Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, τις ΔΕΚΟ, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στα λιμάνια κ.ά. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

    Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, πλην του ΗΣΑΠ , καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην απεργία.

    Σήμερα και αύριο δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό, του Τραμ,των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

    Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου θα κινηθούν και τις δύο ημέρες από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

    Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού.

    Τριήμερη πανελλαδική αποχή από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν καιοι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

    Ενώ, σε λευκή απεργία από επιμέρους υποχρεώσεις, καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση κατά των μέτρων.

    [04] Η ΕΕ χρειάζεται ισχυρότερο τείχος προστασίας, επιμένει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι χθες ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να συμβάλει στην σταθεροποίηση της κατάστασης στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται πιο ρωμαλέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    «Κάτι στο οποίο συμφωνούμε αμφότεροι (. . .) είναι η ανάγκη για ένα ισχυρότερο ευρωπαϊκό τείχος προστασίας που θα επιτρέψει [να ακολουθηθεί] ένας σταθερότερος δρόμος για την αποπληρωμή του χρέους», είπε ο Ομπάμα μετά τη συνάντησή του με τον Μόντι στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

    Ο Ομπάμα δεν αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στις ενέργειες τις οποίες θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνησή του για να βοηθήσει την ΕΕ.

    Και οι δύο ηγέτες έδωσαν έμφαση στη σημασία που έχει το να τονωθεί η ευρωπαϊκή ανάπτυξη, η οποία είναι «σημαντική όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία και την δική μας οικονομία», δήλωσε ο Ομπάμα.

    Ο Ομπάμα εξήρε το γεγονός ότι ο Μόντι συνέβαλε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην δυνατότητα της Ιταλίας να βγει από την κρίση χρέους και να οικοδομήσει ένα ισχυρότερο μέλλον.

    «Η Ιταλία έχει ένα σχέδιο που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δημοσιονομικές της ευθύνες, αλλά επίσης δίνει έμφαση στην ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Ο Μόντι είπε ότι οι ηγέτες στην ΕΕ «πρέπει να επιταχύνουν τις κοινές μας ενέργειες» ώστε να επιτευχθεί χρηματοοικονομική ασφάλεια στην ευρωζώνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 February 2012 - 7:28:55 UTC