Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργικό η νέα δανειακή σύμβαση
  • [02] Κλειστά το Σαββατοκύριακο Εθνικό και Λυρική
  • [03] Δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα η Μιλένα Αποστολάκη
  • [04] Οι υπουργοί του ΛΑΟΣ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους

  • [01] Στο υπουργικό η νέα δανειακή σύμβαση

    Συνεδριάζει στις 6το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Λουκά Παπαδήμο για να εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση, την ώρα που τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ, μετά την ανακοίνωση του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη ότι δεν ψηφίζει τη νέα σύμβαση.

    Αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση, τησχετική ενημέρωση στους υπουργούς θα κάνει ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Η δανειακή σύμβαση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Γ. Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζει ο ΛΑΟΣτη νέα σύμβαση

    Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο ΛΑΟΣ, γιατί «δένει τη χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια χωρίς να τις εξασφαλίζει προοπτική εξόδου από την κρίση», αλλά εξακολουθεί να στηρίζει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Διαβάστε επίσης:

    Τρεις όροι για απόφαση από το Eurogroup την Τετάρτη

    [02] Κλειστά το Σαββατοκύριακο Εθνικό και Λυρική

    Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο, 10 και 11 Φεβρουαρίου, λόγω της προγραμματισμένης απεργίας ΓΣEΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις στις 10 και 11 Φεβρουαρίου μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δύο εβδομάδων- έως και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου- για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους.

    Μπορούν επίσης, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.

    Εξάλλου, την αναβολή των παραστάσεων «Το μαγικό βιολί» και «Δον Κιχώτης», της Κυριακής (12/2) ανακοίνωσε λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, η Εθνική Λυρική Σκηνή.

    Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις αυτές, έχουν τη δυνατότητα είτε να τα εξαργυρώσουν, είτε να τα ανταλλάξουν για όποια άλλη ημερομηνία, των παραστάσεων αυτών, επιθυμούν.

    Τηλέφωνα ταμείων θεάτρου Ολύμπια: 210 3662100 / 210 3612461 / 2103643725.

    [03] Δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα η Μιλένα Αποστολάκη

    Με την εκτίμηση ότι "η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης δεν βάζει τέλος στο σενάριο χρεοκοπίας της χώρας", η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Αθήνας Μιλένα Αποστολάκη, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να την καταψηφίσει στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Όπως αναφέρει σε δήλωσή της, "είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφισή της αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας", καθώς αυτή "διασφαλίζει προσωρινά μόνο την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους καθιστώντας την ίδια στιγμή βέβαιη τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων στο αμέσως προσεχές διάστημα".

    [04] Οι υπουργοί του ΛΑΟΣ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους

    Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο ΛΑΟΣ, γιατί «δένει τη χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια χωρίς να τις εξασφαλίζει προοπτική εξόδου από την κρίση», αλλά εξακολουθεί να στηρίζει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

    «Με τη δανειακή σύμβαση εξασφαλίζονται οι δανειστές μας, εξασφαλίζονται οι τράπεζες, εξασφαλίζεται ένα μέρος αυτών στους οποίους χρωστά το δημόσιο. Ποια πρόνοια υπάρχει για την Ελλάδα και τους Έλληνες; Μόνο ύφεση και ταπείνωση» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν θα ψηφίσει την σύμβαση.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για την παραμονή ή μη των υπουργών που προέρχονται από το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, λέγοντας πως εάν τους χρειάζεται μπορούν να μείνουν, εάν όχι, να φύγουν. Σε επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ είναι στην διάθεσή του και ήδη αυτές, σύμφωνα με ασφαλείς, υπεβλήθηκαν και απομένει η απόφαση του πρωθυπουργού.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι η νέα δανειακή σύμβαση συνιστά ταπείνωση για τη χώρα, απώλεια της αξιοπρέπειάς της και παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Γερμανία και την καγκελάριο Μέρκελ, λέγοντας ότι αποφασίζει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις άλλες χώρες «επειδή έχει φουσκωμένο πορτοφόλι».

    Πρότεινε να δοθεί στη χώρα μας μια περίοδος χάριτος πέντε ετών και κάθε χρόνο να πληρώνουμε δόση 10 δις. ευρώ, και να έχουμε επιτόκιο 1% όσο δηλαδή το επιτόκιο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις άλλες τράπεζες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 February 2012 - 15:28:53 UTC