Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση
  • [02] Εσωκομματικός πυρετός σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία
  • [03] Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων
  • [04] Αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

  • [01] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται σήμερα και ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας το οποίο κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, σε μια και μόνο συνεδρίαση, η οποία θα διαρκέσει έως και έξι ώρες. Την Κυριακή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, επίσης σε μία συνεδρίαση η οποία μπορεί να έχει ως και δεκάωρη διάρκεια και το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα.

    Αμέσως μετά θα διεξαχθεί φανερή ονομαστική ψηφοφορία την οποία έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα ζητήσει το ΚΚΕ.

    Το νομοσχέδιο ψηφίζεται με σχετική πλειοψηφία η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.

    [02] Εσωκομματικός πυρετός σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία

    Σήμερατο πρωί πραγματοποιούνται τελικά, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι κρίσιμες συνεδριάσειςτων κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας,για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

    «Οι βουλευτές με τις επιλογές τους θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια» σημείωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης.

    Στο μεταξύ, την παραίτησή της υπέβαλε στον πρωθυπουργόη αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λόγω της διαφωνίας της με τη νέα δανειακή σύμβαση. Την παραίτησή του υπέβαλεκαι ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Π. Στασινός, ενώ την Πέμπτη είχε παραιτηθεί ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Κουτσούκος.

    Στο μεταξύ,η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα, ενώ την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, γνωστοποίησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Ιω. Μιχελογιαννάκης, Τρικάλων Χρ. Μαγκούφης και Ξάνθης Μάντατζη Μουχάμερ Τσετίν.

    Εξάλλου, τον προβληματισμό του για τα νέα μέτρα εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

    [03] Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων

    Για δεύτερη συνεχή ημέρα η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, καθώς τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στα μέτρα του νέου μνημονίου.

    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥπραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.

    Δύο πανό με σύνθημα κατά της Ε.Ε. ανήρτησε, στις οκτώ το πρωί, στην Ακρόπολη ομάδα του ΠΑΜΕ.

    Χωρίς συγκοινωνίες η Αττική

    Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει καισήμερα η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου,συμμετέχουν στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι τα πλοία, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

    [04] Αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

    Αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από τον Ιούνιο προβλέπει το νέο μνημόνιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή. Σ? αυτό προβλέπεται ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων πρέπει να αυξηθούν στα επίπεδα των τιμών που ισχύον στην αγορά. Κάτι τέτοιο αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των σημερινών αντικειμενικών τιμών και να αυξήσει τη φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων.

    Σημειώνεται ότι το νέο μνημόνιο προβλέπει και άλλες παρεμβάσεις στα ακίνητα όπως την θέσπιση ενός ενιαίου φόρου ακινήτων οποίος θα αντικαταστήσει τους σημερινούς φόρους.

    Στο μνημόνιο προβλέπονται ακόμη αλλαγές στο σημερινό καθεστώς του ΦΠΑ με στόχο την απλοποίηση του συστήματος χωρίς να αποκλείεται η θέσπιση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, περικοπές στις φοροαπαλλαγές και σε άλλες εκπτώσεις δαπανών που ισχύσουν σήμερα στη φορολογία εισοδήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 February 2012 - 9:28:54 UTC