Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κορυφή ο Ολυμπιακός
  • [02] Επιμένει η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα
  • [03] Οι Anonymous επιτέθηκαν στον ιστότοπο της CIA
  • [04] Οι Έλληνες διαβάζουν ελληνικό μυθιστόρημα
  • [05] Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Χομς

  • [01] Στην κορυφή ο Ολυμπιακός

    Ευκολότερα απ' ό,τι περίμενε, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Ετσι πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει την μεθαυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

    Τα γκολ πέτυχαν ο Μέλμπεργκ στο 5' και ο Μιραλάς στο 24'.

    Σήμερα:

    17:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

    19:30 Ο.Φ.Η. - Π.Α.Ο.Κ.

    [02] Επιμένει η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα

    Χιονίζει από νωρίς το πρωί σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 0 βαθμούς Κελσίου.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιονίζει στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στη Φλώρινα και στην Κατερίνη.

    Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκανστη Φλώρινα, την Έδεσσα και την Κοζάνη, όπου ο υδράργυρος «βρέθηκε» στους -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ και στην Αλεξανδρούπολη η θερμοκρασία κυμαίνεται περί τους 0 βαθμούς Κελσίου.

    Σήμερα, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

    Η χιονόπτωση προκαλεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα των επαρχιακών οδών των νομών της Δυτικής Μακεδονίας. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη, ενώ, σε ορισμένα σημεία, εξαιτίας του ύψους του χιονιού που φτάνει έως και τέσσερα μέτρα, η κυκλοφορία διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία.

    [03] Οι Anonymous επιτέθηκαν στον ιστότοπο της CIA

    Ο ιστότοπος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA) είχε υποστεί βλάβη χθες, την ώρα που η ομάδα των κυβερνοπειρατών Anonymous δήλωναν ότι του έχουν επιτεθεί.

    "CIA Tango Down", έγραψε ένα μέλος των Anonymous στον λογαριασμό στο twitter που χρησιμοποιεί συχνά η ομάδα. Η έκφραση "Tango Down" στην αργκό των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού σημαίνει ότι εξολοθρεύτηκε ο εχθρός. Οι Anonymous δεν έδωσαν καμία περαιτέρω πληροφορία.

    Πάντως χθες το απόγευμα η πρόσβαση στον ιστότοπο της CIA δεν ήταν δυνατή. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα μία εκπρόσωπος της CIA απάντησε: "ερευνούμε τις πληροφορίες".

    Χθες τα μέλη των κυβερνοπειρατών Anonymous ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν και στον ιστότοπο του Επιμελητηρίου των Ορυχείων του Μεξικού.

    Τον προηγούμενο μήνα οι Anonymous είχαν επιτεθεί στους ιστότοπους του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) ως αντίποινα για το κλείσιμο από τις αρχές του ιστότοπου Megaupload, ο οποίος κατηγορείται για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

    [04] Οι Έλληνες διαβάζουν ελληνικό μυθιστόρημα

    Κόντρα στην κρίση ή ακριβώς ως αποτέλεσμά της, η ελληνική πεζογραφική παραγωγή (μυθιστόρημα, νουβέλα και διήγημα) φαίνεται να καταγράφει κατά τη διάρκεια του χρόνου που μόλις πέρασε μια σημαντική αύξηση τίτλων.

    Πτώση παρουσιάζουν, αντιθέτως, οι τίτλοι της ποίησης και του λογοτεχνικού δοκιμίου. Πτώση παρουσιάζουν και οι τίτλοι της ξένης λογοτεχνίας (μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, ποίηση και λογοτεχνικό δοκίμιο). Σε ό,τι αφορά το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής το 2011, η πτώση είναι εμφανής σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων: βιβλία τέχνης, γενικά και πρακτικά βιβλία, εκπαιδευτικά βοηθήματα, θετικές και εφαρμοσμένες επιστήμες, θεωρητικές επιστήμες, λογοτεχνία και παιδικά βιβλία.

    Αυτή είναι η εικόνα που προκύπτει για την ελληνική βιβλιαγορά με βάση τα επί του παρόντος στοιχεία του ΕΚΕΒΙ, τα οποία προέρχονται από τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων της BiblioNet. Στοιχεία για το κρισιμότερο κομμάτι της αγοράς, που είναι οι πωλήσεις, δεν υπάρχουν ακόμη, δεδομένου ότι οι ισολογισμοί των εκδοτικών οίκων για το 2011 θα είναι αργότερα διαθέσιμοι (από τα μέσα περίπου και μετά της φετινής χρονιάς).

    Τη μεγαλύτερη αύξηση από την ελληνική λογοτεχνική παραγωγή του 2011 παρουσιάζει το μυθιστόρημα, που έφτασε στον υψηλότερο αριθμό τίτλων του από το 2005 (353 τίτλοι για το 2005, 554 τίτλοι για το 2011), εμφανίζοντας παράλληλα αύξηση της τάξης του 12,8% σε σχέση με το 2010. Διήγημα και νουβέλα παρουσίασαν επίσης σταθερή αύξηση από το 2005 (μόνο το 2009 η παραγωγή ξεπέρασε τις επιδόσεις του 2011), με 217 τίτλους για το 2005 και 299 τίτλους για το 2011 και με αυξητικό ποσοστό της τάξης του 3,8% σε σχέση με το 2010. Η ποίηση, από την άλλη μεριά, βρέθηκε κατά τη διάρκεια του 2011 στους αντίποδες, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 12,5% σε σχέση με το 2010, αλλά εμφάνισε σταθερή αύξηση σε σύγκριση με τα δεδομένα της παραγωγής των ετών 2005-2008: από τους 309 τίτλους το 2005 ανέβηκε στους 475 τίτλους το 2011 (οι τίτλοι της, όμως, ήταν 496 για το 2009 και 543 για το 2010). Σε πτώση και το λογοτεχνικό δοκίμιο (από τους 64 τίτλους του 2005 στους 57 τίτλους του 2011).

    Ως προς την ξένη λογοτεχνία, το μυθιστόρημα παρουσίασε σε σχέση με το 2010 πτώση της τάξης του 3,5% ενώ πολύ μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν το διήγημα και η νουβέλα, που άγγιξαν το 23,2%, με την ποίηση να κατρακυλάει στο 28,2%. Το λογοτεχνικό δοκίμιο, τέλος, έπεσε από τους 29 τίτλους το 2005 στους 14 τίτλους το 2011.

    Τα νούμερα είναι απογοητευτικά και για το σύνολο της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής: από τους 8.447 τίτλους του 2003 και τους 10.754 τίτλους του 2008 (ο υψηλότερος αριθμός για το διάστημα 2003-2011) ο δείκτης κατέβηκε στους 7.667 τίτλους το 2011 (ο χαμηλότερος αριθμός για το ίδιο διάστημα).

    [05] Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Χομς

    Οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 4 αμάχους στη Χομς, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς συνεχίζεται ο βομβαρδισμός πολλών σουνιτικών συνοικιών της πόλης, όπως δήλωσαν σήμερα ακτιβιστές.

    "Πρόκειται για τον σφοδρότερο βομβαρδισμό από τότε που ξεκίνησε η επίθεση στη Χομς πριν έξι ημέρες. Στους τέσσερις (νεκρούς) περιλαμβάνεται μία 55χρονη γυναίκα. Σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε το κτίριο στο οποίο διέμεναν στη Μπαμπ Αμρ", πρόσθεσε ο ακτιβιστής Μοχάμαντ Χάσαν σε τηλφωνική του επικοινωνία από τη Χομς με το Ρόιτερς.

    Στο μεταξύ συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ του συριακού στρατού και λιποτακτών κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με ακτιβιστές.

    Καθώς μαίνονταν οι μάχες ακουγόταν στην περιοχή Ριφ της Δαμασκού ο ήχος από τα πολυβόλα και τις εκρήξεις, όπως δήλωσε ο Χάνι Αμπντουλά, ένας ακτιβιστής από τη συριακή πρωτεύουσα.

    Εξάλλου ακτιβιστές από τον βόρειο Λίβανο σημείωσαν ότι από τα ξημερώματα σήμερα ακούγονται βομβαρδισμοί από το Κουσάιρ, που βρίσκεται στα σύνορα με τον Λίβανο.

    "Τα συριακά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Κουσάιρ από τα ξημερώματα γιατί πολλοί ακτιβιστές και λιποτάκτες που βρίσκονταν στις συνοικίες αλ Χαλιντίγιε και Μπαμπ Αμρ (της Χομς) έχουν καταφύγει εκεί", δήλωσε ο Άμπου Ράαντ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

    Το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία "θα εξαλειφθεί η τρομοκρατία" και "θα κυνηγηθούν όσοι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών".

    Χθες, τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία, μεταξύ αυτών και 28 στο Χαλέπι από μία διπλή βομβιστική επίθεση σε δύο κτίρια των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 235 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 February 2012 - 11:28:53 UTC