Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση για το νέο Μνημόνιο στη Βουλή
  • [02] «Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη και όχι ανούσιο "σφίξιμο των ζωναριών"»
  • [03] Τα συνδικάτα στην Ισπανία καλούν σε γενική κινητοποίηση στις 19 Φεβρουαρίου
  • [04] Ματαιώθηκε, λόγω οικονομικής κρίσης, το All Star Game

  • [01] Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση για το νέο Μνημόνιο στη Βουλή

    >Πρέπει να σώσουμε τα λίγα κατάλοιπα διεθνούς αξιοπιστίας που μας έχουν απομείνει. Εάν δεν εγκρίνουμε τα μέτρα, θα οδηγηθούμε σε ασύντακτη χρεοκοπία, που σημαίνει πλήρη διάλυση του οικονομικού, κοινωνικού και θεσμικού ιστού της χώρας<< δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την συζήτηση του νέου Μνημονίου, που διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Με την έναρξη της συνεδρίασης, και διαμαρτυρόμενος για την εκ νέου επιλογή της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), δήλωσε πως >>αυτή η Βουλή και κυβέρνηση δεν έχουν το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να φέρνουν μέτρα που φτωχαίνουν το λαό<< - ενώ προανήγγειλε πως το κόμμα του θα καταθέσει αύριο αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας αλλά και θέμα αυξημένης πλειοψηφίας για την ψήφιση του Μνημονίου. Στο ίδιο πνεύμα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), επεσήμανε πως >>το κείμενο αυτό περιλαμβάνει μέτρα και δεσμεύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία - και με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν με όρους που διευκολύνουν τους δανειστές<<.

    Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε τις κατηγορίες του για >>μείζον συνταγματικό πραξικόπημα<<, για να εισπράξει την οργίλη απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου πως >>η πλάκα τέλειωσε - παίζουμε με τη μοίρα της χώρας<<.

    «Παραφέρεστε. Δεν θα κάνετε εσείς πολιτική στις πλάτες του ελληνικού λαού» δήλωσε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών.

    «Τη χώρα την έχετε καταντήσει εξαθλιωμένο προτεκτοράτο» απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Αργότερα, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Κωστής Χατζηδάκης προειδοποίησε πως η καταψήφιση του Μνημονίου >>οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της Ελλάδας - και εμείς τέτοια ψήφο δεν δίνουμε<<.

    [02] «Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη και όχι ανούσιο "σφίξιμο των ζωναριών"»

    Την θέση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με συνεχείς περικοπές του προϋπολογισμού και "σφιξίματος των ζωναριών" έχει πια χρεοκοπήσει, επειδή έχει αποδειχθεί ως ανούσια και αναποτελεσματική, εξέφρασε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) και του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (ΚΕΣ) Σεργκέι Στανίσεφ.

    Ύστερα από την επίμονη προώθηση της στα περασμένα δυόμιση χρόνια, κυρίως από μεγάλες χώρες και συντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η πολιτική της στείρας περιστολής έδειξε ότι λειτουργεί υπέρ της ύφεσης, οξύνοντας και άλλο τα ήδη σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην ΕΕ. Είναι πια φανερό, ότι η Ευρώπη οδηγείται σε αδιέξοδο. Χρειάζονται μέτρα νέου τύπου που να δίδουν έμφαση στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης με κατάλληλα κίνητρα και πολιτικές, υπογράμμισε ο κ. Στανίσεφ σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

    [03] Τα συνδικάτα στην Ισπανία καλούν σε γενική κινητοποίηση στις 19 Φεβρουαρίου

    Τα δύο κύρια συνδικάτα της Ισπανίας UGT και CCOO κάλεσαν σήμερα σε γενική κινητοποίηση και πραγματοποίηση διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα στις 19 Φεβρουαρίου κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης, η οποία μάλλον "θα καταστρέψει θέσεις εργασίας", σύμφωνα με τα ίδια, παρά θα δημιουργήσει νέες.

    [04] Ματαιώθηκε, λόγω οικονομικής κρίσης, το All Star Game

    Τη ματαίωση του φετινού All Star Game, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, αποφάσισαν από κοινού με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

    «Έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ αποφάσισαν, από κοινού με την διοίκηση του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτελεί τον σταθερό «αιμοδότη» του επαγγελματικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, τη ματαίωση του ALL STAR GAME 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 February 2012 - 15:28:52 UTC